Maraton Tg. Jiu

            Rezultate

Vasile Tilibasa si Diana Vlad, ambii din Constanta, au castigat Maratonul Recunostintei, Editia a IV-a, 17 august 2014, Targu Jiu

Maratonul Recunostintei, 17.08.2014, Editia a IV-a, Targu-Jiu

MEDALIE -Maratonul Recunostintei Editia a 4-a, 17.08.2014, TG JIU

             In ziua de 17.08.2014 se va desfasura la Targu-Jiu cea de-a 4-a editie a Maratonului Recunostintei. Maratonul este dedicat eroilor Armatei Romane care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial, lui Constantin Brancusi, cel care a ridicat Ansamblul monumental din Targu Jiu, care se intinde pe o axa est-vest, care traverseaza orasul, pornind de la malul Jiului, din parcul municipal, unde se afla lucrarile de piatra Masa Tacerii, Aleea Scaunelor si Poarta Sarutului – continuand cu Calea Eroilor pe care se gaseste Biserica Sfintii Apotoli, si culminand cu Coloana fara de sfarsit, din fonta alamita si otel, care simbolizeaza recunostinta fara de sfarsit fata de eroii gorjeni care s-au  jertfit in razboiul de intregire.

Maratonul Recunostintei este dedicat si marii noastre campioane Constantina Dita, care in ziua de 17.08.2008 a devenit campioana olimpica in proba de maraton la Olimpiada de la Beijing, acest ciclu de maratoane din seria Maratonul Recunostintei, fiindu-i dedicat. Startul va fi dat la implinirea a exact 6 ani de la obtinerea medaliei olimpice de aur, de catre campioana olimpica Constantina Dita,  din parcul Constantin Brancusi, din fata Mesei Tacerii, intr-o zi,  pe care maratonistii care alearga in ciclul “Maratonul Recunostintei” o recunosc a fi Ziua Maratonistului din Romania.

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin, in parteneriat Primaria Municipiului Targu Jiu,  Directia pentru Sport si Tineret Gorj, Maratonul International Bucuresti, Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria”-Filiala Gorj.   Sponsori: Isostar Romania, www.hotelanna.ro.

Maratonul Recunostintei Editia a 4-a, 17.08.2014, TG JIU

La 0ra 07,15 maratonistii vor intona imnul Romaniei in fata Mesei Tacerii.

Probe: 8km, 15 km, 21 km si maraton stafeta pentru copii, 42X1km si maraton, cursa populara.

Fiecare proba se va incheia sub Poarta Sarutului. Se va alerga prin centrul orasului, pe langa Coloana fara de sfarsit, Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu si monumentul lui Tudor Vladimirescu.

Locuitorii municipiului Targu Jiu sunt invitati cu mic cu mare sa participe la cursa populara, o alergare simbolica  alaturi de campioana olimpica Constantina Dita, desfasurata  pe aleile parcului Constantin Brancusi, pe o distanta de aproximativ 1 km, cursa incheindu-se sub Poarta Sarutului.

1.Regulament

2. Inregistrare

3.Lista cu participanti

4. Declaratia de inscriere

* Maratonul Recunostintei 2013


*Maratonul Recunostintei 2012