Maratonul Delta Dunarii, Letea-Sulina-Letea, 15.08.2023, editia 12

 

 

 

 

 

 

1. Regulament

2. Participanti

3. Declaratia

In ziua de 15.08.2023, Asociatia Club Sportiv Eco Alpin, in parteneriat cu Primariile Sulina si CA Rosetti, organizeaza cea de-a 12-a editie a Maratonului Delta Dunarii.
Parteneri: Liceul Jean Bart din Sulina, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA), EUROGIFTS, NAVROM DELTA, www.ilierosu.ro.

Coorganizator: ARPIA.

Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, in perioada 2011-2023.
Competitia include 2 probe: maraton si cursa populara. Cursa populara se va desfasura la Sulina, in ziua de 15.08.2023, 08.00, cu start din fata Monumentul Eroilor Marinari jertfiti in cel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru apararea Deltei Dunarii si Eliberarea Basarabiei, prin grija organizatorilor.
La finalul maratonului se va desfasura o alta cursa populara in satul Letea, Comuna CA Rosetti.
Cursele populare nu sunt competitive, iar in cursa de maraton se va alerga grupat, maratonistii fiind inregistrati la final in acelasi timp. Inainte de startul in cursa populara de la Sulina, se va intona imnul Romaniei.
Drapelele Romaniei, Uniunii Europene, Steagul Comisiei Europene a Dunarii, steagul Dacilor si alte steaguri care amintesc de istoria zonei, vor flutura in cursa.
Maratonistii vor ajunge la Sulina in jurul orei 7:30. Ei vor traversa cu barca pe malul drept al Canalului Sulina, pregatindu-se apoi pentru continuarea maratonului, simultan cu alergatorii din cursa populara. Se va alerga pe faleza Dunarii, trecand prin fata NAVROM DELTA Sulina, Farul de la Sulina, Tabara Sulina, Cimitirul Sulina, pana la plaja de la Marea Neagra, dupa care se va revini in locul de start, Dupa incheierea cursei populare de la Sulina, maratonistii vor traversa din nou cu barca peste Bratul Sulina al Dunarii si se vor indrepta catre CA Rossetti si Letea, unde vor incheia cursa.

Din Braila va veni Ilie Victor, maratonistul vetran care a alergat peste 341 maratoane, fiind cel mai longeviv din tara in acest sens.
De la Adjud va fi prezent la start Ilie Rosu care va alerga maratonul 287 din cariera, 277 cu steagul Romaniei si 116 cu steagul dacilor.
De la Galati va alerga Braila Catalin Doru, 72 de ani, cu 109 maratoane alergate.
De la Codlea, judetul Brasov va fi prezent Donos Constantin, cu peste 100 de maratoane alergate, iar din Braila vor lua startul Moldoveanu Alexandru si Stan Viorel cu peste 100 de maratoane alergate.
Concurentii vor putea admira din alergare, rasaritul de soare din Delta Dunarii, orasul Sulina, cu monumentele sale dispuse pe Bratul Sulina, cat si stejarii seculari, dunele de nisip din Padurea Letea si caii salbatici care traiesc in Delta.
Concurentii vor alerga in coloana numai pe partea dreapta a drumului, respectand semnele si semnalele organizatorilor sau voluntarilor.

Numar maxim de participanti:
-Maraton: 8;

Perioada de desfasurare a competitiei:
– Cursa populara Sulina: 08.00-09.00;
-Cursa populara Letea: 11:30:12.00;
– Maraton: 04:00-12.00;

Maratonul Delta Dunarii este un omagiu adus marinarilor romani, pe 15 august fiind Ziua Marinei, si un omagiu adus locutorilor din Sulina, in ziua cursei fiind Zilele Orasului Sulina.

 

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori