Maratonul regal

Rezultate Maraton Regal 2012

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare a evenimentului
Maratonul Regal 2012 din 10 mai 2012

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia Maratonul Regal 2012 este organizata de catre Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României.

Sponsori: Omniasig, Dental Implant, Best Broker, Isostar, Fabrica de steaguri,  Asociatia Running Club Bucuresti.

Parteneri:Federatia Romana  de Atletism si  Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Parteneri media:Revista Alerg, Cariere on Line, National Magazin, Liber in miscare,  Think Outside The Box.

Maratonul are drept scop promovarea alergarii în aer liber si a unui stil de viata sanatos, precum si promovarea in randul concurentilor si sustinatorilor acestora, a unor momente importante din istoriei Romaniei.

Acest maraton este o continuare a ciclului de maratoane istorice, organizate in anul 2011: Maratonul “Pe aici nu se trece” – in memoria Armatei Romane care a luptat in primul razboi mondial si Maratonul “Reintregirii neamului romanesc”-in amintirea romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Cele doua momente de exceptie din istoria Romaniei se afla inscriptionate pe edificiul Arcului de Triumf, locul pe langa care se va desfasura aceasta cursa.
Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-urile www.corporeanima.ro si www.ilierosu.ro si la locul de desfasurare a Competitiei.
Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei în vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia înscrierii,
precum si în ziua concursului, la momentul validarii înscrierii.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI
Competitia va avea loc în ziua de joi 10 mai 2012 începând cu ora 08:00, pe un traseu desfasurat pe aleile parcului Heresrau, parcurs de 4 ori de catre maratonisti si de 2 ori de catre semi maratonisti. Puncte de pe traseu:
Palatul Elisabeta, Arcul de Triumf, Insula Trandafirilor, Ecluza Herastrau, Hotel Herastrau, Podul CFR, Debarcader, Soseaua Kiseleff, Muzeul satului, Palatul Elisabeta.
Concurentii pot admira pe traseu Palatul Elisabeta, Arcul de Triumf, Parcul si Lacul Herastrau, Casa Presei Libere, Muzeul Satului.
Startul/sosirea va fi de la/ la Palatul Elisabeta. Înscrierea/validarea înscrierii la competitie vor fi la intrarea in Parcul Herastrau, intrarea de lânga statuia Charles de Gaulle. Activitatea de premiere va avea loc la Palatul Elisabeta. Pe durata desfasurarii Competitiei, între orele 08.00-14.00, accesul pe aleile Parcului Herastrau pe unde se va desfasura maratonul, nu va fi restrictionat.
Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea competitiei Aceasta competitie se adreseaza persoanelor pasionate de alergare, carora starea de sanatate si conditia fizica le permite o alergare pe distanta de 42, 195 km la proba de maraton, respectiv 21, 097 km la proba de semi-maraton.
Competitia va cuprinde 2 probe distincte si anume: Maraton clasic, 42,195 km si Semi maraton, 21,097 km cu urmatoarele categorii:
a1) masculin
a2) feminin

3.2 Conditii de participare
Pentru a participa la cursele de maraton si semimaraton participantii trebuie:
– Sa aiba cel putin 18 ani împliniti la data desfasurarii cursei
– Sa-si asume responsabilitatea pentru participarea participarea la cursa.
Organizatorul nu poate fi facut responsabil pentru orice accident sau paguba pe care participantul le va întâmpina în timpul competitiei.
– Sa plateasca taxa de înscriere pâna în data de 4 mai, orele 20.00.
– Sa aiba în posesie un act de identitate valid pentru verificare.
Locurile la probele de maraton _i semi-maraton sunt limitate la 200 de participanti. Organizatorului îsi rezerva dreptul de a suplimenta numarul de locuri.

3.3.Traseul de concurs
Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanesti, langa Muzeul Satului), dupa care concurentii vor intra pe aleile Parcului Herastrau, maratonistii parcurgand traseul de 4 ori. Concurentii din proba de semi maraton vor pleca in cursa dupa 2 1/2 ore, la ora 10.30 si vor parcurge 2 ture.
Harta traseului:  Aici

3.4. Înscriere
Concurentii pot confirma participarea la adresa de e-mail maratonulregal@corporeanima.ro. Lista cu participantii la competitie va fi afisata si actualizata pe site-ul www.corporeanima.ro.

3.5. Taxa de înscriere
Înscrierea este de 100 Lei de persoana. Se acorda Pana pe data de 01.05.2011 fiecare participant va plati taxa de participare in valoare de 100 lei in contul Asociatiei Corporeanima, RO62BRDE445SV30308504450, BRD TRIUMF, cu
sediul în Bucuresti, Sector , str. Amintirii, nr. 5l-53, cod postal 0l2442, înregistrata la Judecatoria Sectorului l, CIF 278035l6.

3.6. Declaratia pe propria raspundere
La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi facut responsabil
pentru orice accident sau paguba pe care participantul le va întâmpina în timpul competitiei.
Ora 07.30, in ziua concursului, este ora limita de înscriere si de completare a declaratiei pe propria raspundere, la fata locului, numai in mod exceptional pentru concurentii din provincie.

3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei.
Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate in original la intrarea in Parcul Herastrau, zona statuia Charles de Gaulle, in zilele de:
– 09 mai, intre orele 8.00-11.00 si 17.00-20.30.
-10 mai, intre orele 07-07.30 (in mod exceptional numai pentru concurenti din
provincie).
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor înmâna concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare în zona pieptului/abdomenului a fiecarui concurent, astfel încât sa fie vizibile.
Dupa terminarea concursului maratonistii vor avea ocazia sa se intalneasca cu membri ai Casei Regale pentru primi medaliile de FINISHER.

3.8. Start si limite de timp
Startul competitiei va fi pentru proba de maraton la ora 08:00, iar pentru semi maraton la ora 10.30.
Limita de timp pentru proba de maraton: 6 ore, iar pentru semi maraton de 3 ½ ore.

3.9. Stabilirea rezultatelor
Clasamentul se face în ordinea sosirii fiecarui participant, atat la Masculin, cat si la Feminin.
La trecerea liniei de sosire se va cronometra manual timpul în care fiecare participant va reusi sa parcurga întregul traseu.
Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie:
1) Maraton – barbati si femei
2) Semi maraton – barbati si femei

3.10. Arbitrii de traseu
Pe traseul de concurs vor fi comisari de cursa (arbitrii de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului de catre concurenti si vor înregistra fiecare trecere. Concurentii care nu vor trece pe la punctele de control vor fi descalificati.
Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii
Fiecare participant care incheie cursa, va primi o medalie si o diploma de participare. Concurentii clasati pe primele 3 locuri la masculin si feminin vor primi diplome.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)
Organizarea evenimentului revine Asociatiei Corporeanima care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitrii si voluntarii necesari bunei desfasurari a competitiei.
Pe timpul desfasurarii cursei vor exista puncte de revitalizare unde concurentii se pot alimenta cu apa plata si bautura izotonica. Acestea sunt dispuse la km 3.5, 7, 10.5, ale fiecarei ture de circuit. Pe durata desfasurarii concursului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau
alegerea de trasee alternative, respectând unde este cazul, culoarul trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Se alearga pe partea stanga a aleilor parcului. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte în punctele de cronometrare, pentru a anunta organizatorii despre abandon si pentru a fi transportati la locul de Start.
Competitia va beneficia de prezenta unei ambulante, asigurata de reteaua privata de sanatate Regina Maria, care se va afla la intrarea in Parcul Herastrau si de existenta unor echipe medicale pe traseu.

5.2. Conditii administrative (generale)
În conformitate cu legislatia în vigoare, organizatorii vor face publice numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Clasamentul va fi publicat dupa data de 10 mai 2012 pe site-urile www.corporeanima.ro si www.ilierosu.ro.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Ca atare, organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ câstigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei în vigoare.
Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie în zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi cosurile de gunoi amplasate in parc si la punctele de hidratare.
Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora în containerele aflate la intrarea in parcul Herastrau.
Organizatorii îsi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pâna la data începerii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe www.corporeanima.ro si www.ilierosu.ro si la locul de desfasurare a competitiei.

COMITETUL DE ORGANIZARE AL MARATONULUI REGAL
Director
Daniel-Ioan Lixandru-Presedinte Corporeanima
Tel:0744.549326, 0722.549326
E-mail: Daniel.lixandru@1marathon.ro
www.1marathon.ro , www.corporeanima.ro

Director Tehnic
Ilie Rosu
Tel. 0762.669969
E-mail ilierosu@gmail.com
www.ilierosu.ro