Dexion Maratonul Zapezii Rasnov 2023

 

1.Regulament

2.Declaratia

3.Participanti

In ziua de 25.02.2023 Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov, Consiliul Judetean Brasov, Institutia Prefectului Judetul Brasov, DJST Brasov va organiza in orasul Rasnov cea de-a 12-a editie a Dexion Maratonul Zapezii Rasnov 2023 – “Memorial Colonel Aurel Cristea si Colonel Mihail Szabo”.
Coorganizator: Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA).
Sponsori: Dexion, Isostar Romania, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA), Cabinet de Medicina Lacramioara Cristea, EuroGifts, www.ilierosu.ro, Promotia 1979 Liceul Militar Stefan cel Mare Campulung Moldovenesc – Clasa XII-G.
Parteneri: Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania (AORR), Parcul Natural Bucegi.

Maratonul face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, pe care maratonistii le alearga anual prin cele mai incarcate locuri de istorie ale Romaniei, transmitand in randul tinerilor respect si recunostinta pentru inaintasii nostri.

“Dexion Maratonul Zapezii Rasnov 2023” este un eveniment unic in Romania si in Europa, fiind o proba a curajului, desfasurata in conditii de iarna, la temperaturi negative si pe zapada, punand la mare incercare rezistenta concurentilor. Locul de desfasurare al competitiei este zona istorica si turistica a Rasnovului, intr-un cadru natural unic, putand fi admirate din alergare, Centrul istoric al Orasului Rasnov, Cetatea Medievala Rasnov, Complexul National de Sarituri, Valea Glajeriei, masivele muntoase Piatra Craiului, Postavarul, Magura Codlei, Parcul Natural Bucegi.

Aceasta editie are un caracter simbolic, maratonistii alergand compact, in “Stafeta Rasnovului”, prin Zona istorica si turistica a Rasnovului.

Participantii vor alerga in 2 probe: Cursa Populara de copii (1000 metri) si Maraton.

Grupul de alergatori in proba de maraton (42,195 km) va fi format din alergatori din Japonia,  Bucuresti, Adjud, Braila, Galati, Brasov, Sighisoara si Rasnov.
Drapelul Romaniei, un steag al Cetatii Rasnov si alte steaguri care amintesc de momente importante ale istoriei Romaniei, vor flutura in cursa.
La start se va alinia o Stafeta din Judetul Bistrita Nasaud formata din 5 concurenti.

Grupul de 80 de copii participanti la Cursa Populara este format din elevi ai scolilor din Rasnov, care vor alerga pe o distanta de 1 km, echipati in tricouri albastre, galbene si rosii.

Startul se va da la ora 09.00 din Centrul Orasului Rasnov ( Piata Unirii) de catre Primarul orasului-statiune Rasnov, domnul LIVIU CALIN BUTNARIU. Sosirea in cursa populara va fi in Piata Unirii iar pentru participantii in proba de maraton va fi la Centrul de Pregatire Montana Himalaya de pe Valea Glajeriei.

Inainte de start se va intona imnul Romaniei. Premierea copiilor din cursa populara va avea loc imediat dupa terminarea cursei in Piata Unirii, iar a maratonistilor incepand cu orele 15.30, la Cabana Himalaya. Participantii vor primi la final medalii, tricouri, diplome si produse oferite de organizatori.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori