Maratonul Delta Dunarii, Sulina 2018, la final

banner SULINA 2018

Clasament general

Salagean Stefan – Masculin si Adetu Rodica – Feminin, au castigat Maratonul Delta Dunarii, Editia a 7-a, 20.10.2018.

IMG_4594

La maraton Masculin a castigat Salagean Stefan, urmat de Andrici Sorin si de Munteanu Valentin.

IMG_5176
La Maraton Feminin a castigat Adetu Rodica .

IMG_5172
La Semimaraton Masculin a castigat Sterea Andrei, urmat de Vanea Cristian si de Ciortan Alexandru.

IMG_5155
La Semimaraton Feminin a castigat Ciortan Nicoleta, urmata de Buca Nadia si de Negru Vasilica.

IMG_5151
La 15 km Masculin  a castigat Apetroaie Vasile, urmat de Bunu Dinu si de Stan Robert.

IMG_5135
La 15 km Feminin a castigat Dan Florica, urmata de Vieru Anda si de Marica Mihaela.

IMG_5130
La 5 km Masculin a castigat Toader Alexandru urmat de Machedon Matei si de Borcan Cristi.

IMG_5104
La 5 km Feminin a castigat Mitrus Maria, urmata de Negrea Gabriela si de Puscuta Alexandra.

IMG_5097

Asociatia Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Primaria orasului Sulina si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Tulcea a organizat  sambata 20 octombrie 2018, cea de-a 7-a editie a maratonului Delta Dunarii. Acesta a avut loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii au putut admira pe traseu  Dunarea, Marea Neagra si Delta Dunarii. S-a alergat in mare parte pe asfalt(oras)  si pe drumuri de piatra (diguri), dar si pe cateva portiuni acoperite de nisip (plaja Sulina de la  Marea Neagra). S-a trecut pe langa Farul vechi de la Sulina, fiind acompaniati de vasele maritime si fluviale care pluteau  pe bratul Sulina si de  zumzetul barcilor cu motor.

Peste 115 de concurenti s-au intrecut in probele de Maraton (42 km), Maraton stafeta copii 42X1km, Semimaraton (21 km), 15 km si 5 km.
Maratonul Delta Dunarii este un eveniment unic in Romania, organizat in Delta Dunarii, la varsarea Dunarii in Marea Neagra si pe digurile din jurul orasului Sulina. Maratonul Delta Dunarii este un omagiu adus locuitorilor  din Delta Dunarii, care au rezistat  unor conditii de viata dintre cele mai potrivnice,  facand fata de-a lungul timpului, izolarii, arsitei verii, vanturilor, frigului si iernilor cumplite. Maratonul este o cursa a respectului si a recunostintei pentru eroii care traiesc astazi in Delta Dunarii. Sulina este  primul oras din Romania care se inscrie pe harta oraselor dunarene europene in care se organizeaza maratoane, alaturi de Bratislava, Viena, Budapesta si Belgrad.
Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, in perioada  2011-2018, promovand concomitent miscarea in aer liber, sportul si istoria Romaniei.

Startul s-a dat la ora 09.00 din fata Primariei Orasului Sulina de catre Primarul Orasului Sulina, domnul inginer Nicolae Radus si de catre campioana noastra mondiala la semimaraton din anii 1994 si 1995, doamna Elena Fidatov Moruzov, in prezenta Presedintelui Asociatiei Club Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru. Inainte de start s-a intonat Imnul Romaniei.

La start s-a aliniat stafeta de copii a Liceului Jean Bart 42X1km, formata din copii din Sulina. Aceasta este prima stafeta de copii din Romania care a alergat in aceasta competitie inca din anul 2012, in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, avand ca stafeta un tricolor. Stafeta a fost condusa de prof. Valentin Lavric.

IMG_5232
Ilie Victor a alergat maratonul 268 din cariera.
Salagean Stefan a alergat maratonul cu numarul 100 din cariera.

Video

La competitie a fost prezent din partea DJST Tulcea,  domnul Liviu Ulrih, care a alergat in proba de 5 km.
Cel mai in varsta participant a fost Elena Pagu, campioana mondiala la veterani, care a concurat in proba de 5 km.

IMG_5128

La competitie a participat Elena Fidatov Moruzov, fosta campioana mondiala in proba de semimaraton,  care a alergat simbolic alaturi de Elena Pagu.

IMG_4633

Ilie Rosu a purtat in cursa drapelele Romaniei, Uniunii Europene,  steagul Comisiei Europene a Dunarii si steagul de Reprezentare al Brigazii 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”. A fost cel de-al 220-lea maraton din cariera, in care a fluturat drapelul Romaniei de 210 de ori, steagul UE de 104  ori si steagul  Comisiei Europene a Dunarii de 3 ori.

Victor Ilie si Ilie Rosu au primit cate o cupa din partea DJST Tulcea, fiind sportivii  care au depasit cifra de 200 de maratoane alergate in intreaga lor cariera.

IMG_5207

Organizatori:   Clubul Sportiv Eco Alpin  in parteneriat cu    DJST  Tulcea si Primaria Sulina.
Parteneri:  ISOSTAR Romania, ConsulTeam, Artsport.ro, Navrom Delta  , Liceul Jean Bart,  Tabara Sulina,   Bucharest Running Club,  Vocea Armatei si Brigada 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia” prin UM 01803 Sulina;

Competitia a avut loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii s-au bucurat de peisajele din Delta, incarcate de stufaris, papura si au fost intampinati de caii salbatici ai Deltei. Ei au alergat si pe tarmul Marii Negre si pe dunele de nisip.

La competitie au fost prezenti  doi  sportivi din strainatate, Davidson Eli (SUA), care a alergat in proba de maraton, si Antonio Cafatayua din Spania, care a alergat in proba de 5 km.

Competitia a fost un memorial adus alergatorilor  Mariana Bazavan  si Gheorghe Mosion care au alergat in anii anteriori la Maratonul Delta Dunarii. Pentru ei si pentru maratonistul Robert Cadar, care a incetat din viata in acest an dupa o lunga suferinta, s-a pastrat un moment de reculegere.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori