Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 30 11.2017 Alba Iulia la final

http\://www.ilierosu.ro/maratonul-reintregirii-neamului-romanesc-30-11-2017-alba-iulia/

Rezultate

IMG_0084
In ziua de 30.11.2017 a avut loc la Alba Iulia cea de-a 7-a editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Competitia cinsteste in fiecare an memoria romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba si DJST Alba.
Parteneri: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ISOSTAR Romania, Artsport.ro, APIS Carpatica – PFA Achim Stefan Decebal, Anteco Company SRL, Ro Club Maraton, Revista ALERG, Running Club Bucharest.

La start a fost prezent Presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru, care a facut parte din prima expeditie integral romaneasca, care a escaladat in anul 2003 Everestul.

Startul a fost dat la ora 09.00 din fata Obeliscului lui Horia, Closca si Crisan, de catre domnul Dan Susa, din partea Directiei de Tineret si Sport Alba.

Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei.
Sosirea pentru toate probele a fost in fata Catedralei Reintregirii Neamului, simbol al reîntregirii României ?i a Unirii.
Probe: Maraton, Semimaraton, 10,5 km si stafeta copii 42X1km;

Maratonistii au trecut intai prin fata Bisericii Memoriale Mihai Viteazul, inchinata domnitorului Mihai Viteazul, care a implinit pentru prima datã în istorie, cel mai râvnit ideal al românilor – unirea celor trei principate românesti sub un singur conducator. Apoi concurentii au intrat in santurile cetatii, unde maratonistii au alergat 16 ture de cetate, semimaratonistii 8 ture, iar concurentii din proba de 10,5 km, 4 ture.

Peste 50 de copii din Alba-Iulia, Blaj si Almasu Mare condusi de maratonista Ana Rodean, antrenoare la Liceul cu program sportiv Alba Iulia, de prof Cristina Man de la CSS Blaj si de profesorul Alin Florin Campean de la Scoala Generala Almasu Mare, au alergat in competitie.

Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania in perioada 2011-2017.

Drapelul Romaniei, steagul Regelui Ferdinand, steagul lui Mihai Viteazul si steagul dacilor au fluturat in competitie.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc se inscrie alaturi de Maratoanele “Pe aici nu se trece” si Maratoanele din ciclul Recunostintei, in randul competitiilor sportive organizate in memoria militarilor Armatei Romane, care au luptat in Primul Razboi Mondial.
Ilie Rosu a alergat la Alba Iulia cel de-al 200-lea maraton din cariera.
Domnul Stefan Decebal Achim, partener in echipa de organizare a maratonului, a purtat un costum de dac si a oferit la festivitatea de premiere, prin APIS Carpatica, produse apicole concurentilor care au urcat pe podium.

Initiatorii acestui maraton au adus in aceasta cursa un omagiu profesorului de educatie fizica si sport, col. rez. Mihail Szabo, fost sef al catedrei de Educatie Fizica si Sport in Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda” din Brasov, care a fost la baza initierii ciclului de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.

La Maraton Masculin a castigat Ovidiu Mocanu, urmat de Stefan Salagean si de Constantin Donos.
La Maraton feminin a castigat Marilena Cimpeanu.
La Semimaraton Masculin a castgat Nicolae Buceanu, urmat de Viorel Doarvoas si de Horatiu Tatar.
La Semimaraton Feminin a castigat Otilia Mot, urmata de Adina Ursu si Voichita Covaciu;
La 10,5 km Masculin au castigat Cristian Pop si Alexandro Stroia, urmati de Aristide Nicula si Stefan Lihaciu.
La 10,5 km Feminin a castigat Otilia Mot, urmata de Adina Ursu si de Voichita Covaciu.

Galeria foto

Imnul Romaniei (Video)

Start (video)

Arcul de Triumf (video)

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori