Bilant de maratonist la Editia 10 a Bucharest Marathon 2017

Intotdeauna intre doua editii ale Bucharest MARATHON se intampla ceva special.

IMG_1304

In acest an competitia se desfasoara sub semnul a doua cifre: 10 si 1000. 10 editii alergate din 10 organizate de Asociatia Bucharest RUNNING CLUB, condusa de doamna Valeria van Groningen. Era cat pe ce sa nu se intample pentru ca la una dintre editii a trebuit sa fac cea mai grea alegere, sa aleg intre fetele mele si Maratonul Bucuresti. Am ales atunci maratonul.

De la prima editie si pana in prezent, Maratonul Bucuresti a crescut in medie in fiecare an, cam cu cate 100 de maratonisti. Anul acesta ar trebui sa fim 1000 de maratonisti. Ar fi o mare victorie pentru ca maratonul nostru ar intra in randul maratoanelor respectate din Europa. Daca ar fi dupa mine as scoate proba de semimaraton, pentru ca dupa parerea mea, cam 500 de concurenti dintre cei care alearga aceasta proba, ar alege sa alerge in proba de maraton. Printre indicatorii care definesc un maraton ca fiind mare si puternic, “numarul de maratonisti” este unul foarte important. A sosit momentul sa trecem la o noua etapa si sa incurajam cresterea numarului acestora.

Pentru mine intervalul de timp scurs intre 09.10.2016 -15.10.2017 inseamna mai mult decat scurgerea unui an. Au fost 35 de noi curse de maraton, in care mi-am completat colectia de steaguri maratoniste cu steaguri noi de tari: Austria, Suedia si Polonia, cu steaguri de asociatii si institutii: Steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Terestre, Steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Aeriene, Steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Navale (din respect pentru eroii Armatei Romane care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial), cu steaguri steaguri istorice: steagul lui Alexandru Ioan Cuza si steagul lui Mihai Eminescu. Mai presus de tot insa, a insemnat un moment de bilant: 185 de maratoane consecutive alergate cu drapelul Romaniei, care a inceput pe 21.03.2010, scurgandu-se de atunci 7 ani si jumatate.

http://www.ilierosu.ro/istoric/

Dar si mai presus de tot, impreuna cu prietenii mei maratonisti, impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, sub umbrela Clubului Sportiv Eco Alpin, in acest interval de timp am organizat 10 maratoane istorice, in ciclul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, in care copiii au fost actorii principali, ei alergand in cursele de maraton stafeta 42X1km.

http://www.ilierosu.ro/maratoane-istorice/

Si daca la MIB se va intampla ca noi, cei care am alergat proba de maraton la toate cele 10 editii, sa primim vreo apreciere, constand in vreo cupa sau vreo diploma, sa nu ramaneti surprinsi, le meritam cu prisosinta!

Intotdeauna pentru a fi mereu in priza, trebuie sa existe in fata noastra o luminita la capatul tunelului, dupa care sa alergi si pe care sa incerci sa o prinzi. Din fericire, pentru mine sunt doua luminite: Maratonul 200 din cariera, care va avea loc in acest an, de Ziua Nationala a Romaniei si Maratonul 200 cu drapelul Romaniei, 100 cu steagul Uniunii Europene si 50 cu steagul dacilor, care va avea loc in aceeasi zi, in aceeasi cursa de maraton, in anul 2018, anul in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, proclamata la Alba Iulia!

Editia a 10-a din acest an va fi o repetitie pentru momentul din 2018, drapelul Romaniei fluturand pentru a 185-a oara intr-un maraton, avand alaturi drapelul Uniunii Europene si steagul dacilor. Din dragoste pentru Romania si istoria ei!

nato

b9_2

b9_1

b9

b8

b7

b6

b5

b4

b3

b2

b1

2016_2

2016_1

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori