Maratonul Dacia – Pontica, Adamclisi, 01.10.2017 la final

banner - maraton ADAMCLISI - 20 septembrie 2017Clasament general

Bogdan Todea  din Constanta si  Ioana-Maria Sabo  din Bistrita au castigat Maratonul Dacia – Pontica, Adamclisi, 01.10.2017, Editia a 2-a!

IMG_1171

In ziua de 01.10.2017 a avut loc la Adamclisi in judetul Constanta editia a 2-a a Maratonului Dacia-Pontica.
Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, in perioada  2011-2017.
“Maratonul Dacia-Pontica, Adamclisi, 01.10.2017, Editia a II-a, a fost organizat de catre Asociatia Clubul Sportiv EcoAlpin, in parteneriat cu Primaria Comunei Adamclisi,  Consiliul Judetean Constanta, Directia pentru Tineret si Sport Constanta si Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.
Sponsori:ISOSTAR; Domeniile Adamclisi, Artsport.ro;
Parteneri: Primariile localitatilor Baneasa, Ion Corvin,  Deleni, Dobromir.
Parteneri media: Antena 1, Alerg, Sanasport, Running Club Bucharest, Ro Club Maraton, Vocea Armatei;

Maratonul Dacia Pontica este o proba a curajului care are drept scop promovarea alergarii pentru sanatate in randul tinerilor si educarea acestora pentru cunoasterea Istoriei Romaniei.

Concurentii au putut admira pe traseu: Monumentul Tropaeum Traiani, Cetatea Adamclisi, Monumentul Eroilor  din Adamclisi cazuti in Primul Razboi Mondial, Muzeul Adamclisi, Biserica Sfantul Gheorghe, satele Abrud si Hateg;

Probe: Maraton, Semimaraton, Cursa de 6 km, maraton stafeta copii 42X1km;

Doua stafete  de copii au alergat din kilometru in kilometru pe traseul competitiei, de  42 km, ducand fiecare cate un tricolor:

-Stafeta 42X1km a comunei Adamclisi, formata din copii de la scolile generale din comuna si completata cu copii din Deleni si Bucuresti, condusa de profesorii Virgil Preda si Doroiman Mirela.
-Stafeta 42X1km a comunei Baneasa, completata cu copii din Ion Corvin si Dobromir, condusa de Florin Tudora – director si Mihalache Mihaela – profesor.

Maratonistii au purtat in cursa in semn de respect pentru istoria acestor locuri pe intreaga distanta de 42 km, drapelul Romaniei, un steag al dacilor si un steag de Reprezentare al Fortelor Navale, in semn de respect pentru eroii Armatei Romane care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial in zona Dobrogea.

Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei. Startul a fost dat din fata Monumentului Tropaeum Traiani de catre Primarul Comunei Adamclisi, doamna DORINA  ?ERB?NESCU si de catre Presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru.

La start si la festivitatea de premiere a fost prezenta Asociatia Tomis din Constanta, ai caror reprezentati au fost echipati in costume dacice si romane si in tinuta militara din Primul Razboi Mondial;
bdr
Participantii au depus o coroana de flori la Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial din Adamclisi.

IMG_1118
Comunitatea locala din Adamclisi a oferit concurentilor o masa traditionala la Caminul Cultural din Adamclisi.

bty

La Maraton Masculin a castigat Bogdan Todea (Constanta) , urmat de Constantin Donos (Brasov) si Ion-Cristinel Balan (Constanta);
La Maraton Feminin a castigat Ioana-Maria Sabo (Bistrita).
La Semimaraton Masculin a castigat Nicolae Miron (Medgidia), urmat de Ionut Petcu (Constanta) si Florea Naidin (Medgidia).
La Semimaraton Feminin a castigat Ionela Dobrea (Macin), urmata de Indira Nastase (Medgidia) si Marilena Campeanu (Bucuresti).
La 6 km Masculin a castigat Stefan Oprisan (Agigea), urmat de Ionut Dragomir (Adamclisi) si Marian-Vali Mititelu (Adamclisi).
La 6 km Feminin a castigat Monica Fratila (Medgidia), urmata de Maria Banciu (Medgidia) si Omer Alev (Medgidia).

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori