Maratonul Siretului – celor doua lacuri, Adjud, 17.04.2017, Editia a 4-a, la final

In ziua de 17.04.2017, in cea de-a doua zi de Paste, a avut loc la Adjud cea de-a 4-a editie a Maratonului Siretului (celor doua lacuri).

Rezultate finale

Maratonul Siretului - celor 2 lacuri, Adjud, 17.04.2017, Editia a 4-a

Imnul Romaniei

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Primaria Municipiului Adjud, Directia pentru Sport si Tineret Vrancea, Consiliul Judetean Vrancea, Prefectura Vrancea si Parohia “Sfantul Nicolae” Adjudu Vechi.

Sponsori: VRANCART, ISOSTAR Romania, ArtSport.ro, NADRIA SRL, S.C. PLATINUM IT S.R.L., Parohia Sfantul Nicolae Zurich-Elvetia, ANALINA.

Parteneri in organizare: Primaria Homocea, Primaria Ploscuteni, Primaria Buciumeni, Colegiul Tehnic “Gheorghe Bals” Adjud, Academia Olimpica Romana – Filiala Vrancea, CJ Galati, CJ Bacau, Scoala Gimnaziala Pufesti.

Parteneri media: Vranceamedia, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), Ro Club Maraton, Revista Alerg.

Competitia Maratonul Siretului este cel de-al saselea maraton din Moldova, dupa Maratonul “Pe aici nu se trece”, de la Marasesti, Maratonul Pe aici nu se trece de la Soveja si Marasti, Maratonul Stefan cel Mare de la Putna, Maratonul Recunostintei de la Oituz, Maratonul Unirii de la Focsani, toate facand parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”. Maratonul se desfasoara intre municipiul Adjud, dispus pe malul drept al Siretului si satele aflate pe malul stang al raului, traversand podul care uneste cele doua zone.

Maratonul a avut drept scop promovarea alergarii în aer liber si a unui stil de viata sanatos, concomitent cu promovarea in randul concurentilor si sustinatorilor acestora, a frumusetilor, a traditiilor si istoriei zonelor turistice Vrancea, Bacau si Galati, in special a imprejurimilor din zona raului Siret. Maratonul a fost un omagiu adus eroilor din aceasta zona care au cazut in cel de-al doilea Razboi Mondial, in Primul Razboi Mondial si in Razboiul de Independenta din anii 1877-1878. Maratonul a trecut prin 6 localitati, prin fata a 7 biserici si monumente si prin fata a 3 manastiri, Manastirea Sihastru, Manastirea Oancea si Manastirea Buciumeni.

Inainte de start, preotul bisericii Sfantul Nicolae, din Adjudu Vechi – Marian Cristea, a rostit rugaciunile de Paste, cantand “Hristos a inviat!” si i-a binecuvantat pe toti maratonistii care alearga in cadrul ciclului de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”. Startul a fost dat de catre Primarul Municipiului Adjud, domnul Constantin Armencea. Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei.

La competitie au participat concurenti care au alergat in probele de semimaraton (21 km), maraton (42 km) si ultramaraton (55 km). De asemenea 2 stafete a cate 55 de copii au alergat pe traseul de 55 km al ultramaratonului, fiind insotiti de maratonistul Ilie Rosu care a alergat cel de-al 176-lea maraton din cariera, cel de-al 166-lea maraton cu drapelul Romaniei, avand alaturi si alte 2 steaguri, ale lui Stefan cel Mare: steagul de lupta si steagul de la Muntele Athos care a fost prezentat Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, pe aliniamentul din Moldova.
4 stafete compuse din cate 4 concurenti, au alergat din 5 in 5 km pe traseul probei de semimaraton.
La competitie a participat si o sportiva din Japonia – Hiroko Ogawa, castigatoare a nenumarate maratoane istorice desfasurate in ciclul “ Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, ea clasandu-se a doua in proba de maraton.

La Ultramaraton 55 km Masculin a castigat Stefan Salagean din Bistrita Bargaului (Bistrita), urmat de Eugen Totalca din Bucuresti, Dumitru Moldovan din Medias (Sibiu) si Ilie Rosu din Adjud (Vrancea);
La Maraton 42 km Masculin a castigat Florin Simion din Chiajna (Ilfov), urmat de Viorel Stan din Braila si Grigore Radu din Domnesti-Ilfov;
La Maraton Feminin a castigat Ionela Dobrea din Macin (Tulcea), urmata de Hiroko Ogawa din Japonia.
La Semimaraton 21 km Masculin a castigat Nicolae Buceanu din Bucuresti, urmat de Culai Voicu din Galati si de Adrian Lovin din Straoane-Vrancea;
La Semimaraton 21 km Feminin a castigat Cristina Palic-Toma  din Iasi.
La stafeta 55X1km, cele 2 stafete:
-“Pe aici nu se trece”, formata din copii din Adjudu Vechi si Adjud, au fost conduse de cpt. Rez. Petrica Nica si de Cristi Andronache;
-“Siretului”, formata din copii din copii din:
– Pufesti si Domnesti Vrancea, au fost conduse de directul Scolii Gimnaziale Pufesti – Damian Nicolae si de prof Adrian Lovin;
– Scoala Generala Anghel Saligny din Focsani, condusi de prof. Mircea Lazar;
– Scoala Gimnaziala Buciumeni, jud, Galati,  condusa de prof director Gabriela Paiu si prof. Constantin Mihalcea;
La Stafeta 4X5,250km a castigat stafeta Adjudu Vechi 1, urmata de stafeta Pufesti si stafeta Adjudu Vechi 3;

Prima editie a avut loc in anul 2014, tot in ziua a doua a Pastelui, in Parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al capitalei si a purtat numele ‘Maratonul celor doua lacuri, de Sfintele Sarbatori de Paste”, aceasta desfasurandu-se in jurul lacurilor IOR si Titan, startul dandu-se din fata bisericii din parcul Titan, cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel. Din anul 2015 acest maraton a fost mutat la Adjud, devenind o traditie, desfasurandu-se in Municipiul Adjud, in satul Adjudu Vechi si in localitatile din imprejurimi.

Maratonul Siretului (celor doua lacuri) este un eveniment unic in Romania, fiind o proba a curajului, desfasurata in cea de-a doua zi a Sfintelor Sarbatori de Paste, pe cursul Siretului Inferior, intr-un cadru natural in care au putut fi admirate din alergare, atat bisericile si manastirile de pe traseu, cat si monumentele ridicate in memoria eroilor locali cazuti in cel de-al doilea Razboi Mondial, in Primul Razboi Mondial si in Razboiul de Independenta, de pe traseul competitiei: Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuteni, Argea, Manastirea Sihastru, Manastirea Oancea, Manastirea Buciumeni, Lespezi, Costisa, cat si podul care traverseaza dinspre Adjudu-Vechi, peste raul Siret, lacul de acumulare si microhidrocentrala de la Beresti. Din cel mai inalt punct de pe traseu, Manastirea Sihastru, s-au vazut raul Siretul serpuind, dincolo de el, orasul Adjud, iar in departare, lacul de acumulare de la Calimanesti. Concurentii au avut parte de un peisaj de vis, alergand prin padurea care leaga manastirile Sihastru si Buciumeni.

Concurentii din proba de ultramaraton 55 km au alergat prin 3 judete: Vrancea, Galati si Bacau, iar cei din probele de maraton 42 km si semimaraton 21 km, prin Vrancea si Bacau.

La intrarea in judetul Galati, concurentii din proba de 55 km au fost intampinati de primarul comunei Buciumeni, domnul Nastasa Petrache, care a fost prezent si la startul competitiei.

Album foto

Binecuvantarea preotului Marian Cristea (video)

Mesajul Primarului Municipiului Adjud – Constantin Armencea (video)

Imnul Romaniei (video)

Start si traversarea peste Podul care traverseaza Raul Siret (video)

Sosirea concurentilor din probele de 21 km, 42 km si 55 km (video)

Stafetele de 55X1km la km 55 (video)

Final de ultranmaraton 55,5 km cu drapelele Romaniei, steagul de lupta al lui Stefan cel Mare  si steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos, prezentat Armatei Romane in Primul Razboi Mondial pe aliniamentul din Moldova (video)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori