Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2017 la final

Rezultate

Victor Spataru – Masculin, si Ionela Dobrea – Feminin,  au castigat Maratonului Zapezii Isostar-Râsnov 18.02.2017, Editia a 6-a;

Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2017

Pe 18 februarie 2017 a avut loc editia a VI-a a primului maraton clasic pe zapada din Europa, Maratonul Zapezii Isostar – Râsnov 2017 “Memorial Colonel Aurel Cristea”, un concurs cu traditie care s-a desfasurat în Râsnov, judetul Brasov.

Maratonul este un eveniment unic in Romania si in Europa, fiind o proba a curajului, desfasurata in conditii de iarna, in zona istorica si turistica a Rasnovului, intr-un cadru natural in care au putut fi admirate din alergare,  masivele muntoase Piatra Craiului, Postavarul, Magura Codlei, Parcul Natural Bucegi,  Complexul National de Sarituri cu Schiurile, Cetatea Medievala Rasnov, simbolul orasului Rasnov, prin care au traversat toti concurentii, si Cabana Himalaya, punctul final de sosire din fiecare proba.

Evenimentul a fost organizat de  Clubul Sportiv Eco Alpin, în parteneriat cu Primaria Orasului Râsnov, sustinut  de Consiliul Judetean Brasov si Prefectura Brasov,  Directia  Judeteana pentru Sport si Tineret Brasov si Isostar România.

Sponsori: Isostar Romania, ArtSport.ro, Shortcut;

Parteneri Media: ARPIA, Alerg, Ro Club Maraton, Parcul Natural Bucegi;

Voluntari: Amicii Salvamont, SKV;

Sub sloganul „Puternic si Rezistent, participantii au alergat in probele:

  • maraton – 42,195 km
  • 30 de km
  • semimaraton – 21 km
  • maraton stafeta 42 x 1km, în care 42 de copii, elevi din Râsnov, au alergat câte 1km, având ca stafeta un tricolor, fiind condusi de profesoara Dana Corbos si de Paul Dumitru.

Startul a fost dat la ora 09.00, de la Trambulina Olimpica de schi din Râsnov, iar sosirea în toate probele a fost la la Centrul de Pregatire Montana Himalaya, sediul Clubului Sportiv Eco Alpin, de pe Valea Glajeriei.

Inainte de plecarea in cursa s-a intonat imnul Romaniei. Startul a fost dat de catre primarul orasului Rasnov, domnul Liviu Butnariu.

La start au fost prezenti presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA) domnul general Iosif Rus si presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru.

Concurentii au alergat pe strazile orasului Rasnov, traversand prin Cetatea Rasnov si prin centrul orasului, indreptandu-se apoi spre Parcul Natural Bucegi, beneficiind de 10 km de alergare pe zapada, din totalul distantei de 42 de km. Festivitatea de premiere a avut loc la  Centrul de Pregatire Montana  Himalaya.

La start s-au prezentat peste 80 de concurenti din Romania, Franta, Rusia si Republica Moldova.

La festivitatea de premiere s-a pastrat un moment de reculegere în memoria sportivilor care au alergat în ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România si istoria ei”: Gheorghe Mosion, Mariana Bazavan, Cornel Misca si Costica Ciriteanu si pentru col Aurel Cristea. De asemenea s-a pastrat un moment de reculegere pentru Eroii Armatei Romane care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial, anul acesta implinindu-se 100 de ani de la Bataliile Marasesti, Marasti, Oituz, Soveja, Targu Ocna.

La Maraton Masculin a castigat Victor Spataru , urmat de Bardy Arnaud (Franta) si Stefan Salagean;

La feminin a castigat Ionela Dobrea, urmata de Adina Savu.

La 30 km Masculin a castigat Adrian Flucus, urmat de Lovin Adrian si Adrian Mezdrea;

La 30 km Feminin a castigat Johanna Lucca (Franta), urmata de Ana Daraban si Olivia Godja;

La Semimaraton Masculin a castigat Ioan Garbacea, urmat de Adrian Branescu si Virgil Topircean.

La Semimaraton Feminin a castigat Andreea Bratu.

Victor Ilie –cu peste 200 maratoane alergate, Ilie Rosu-cu 160 de maratoane alergate cu drapelul Romaniei, Florin Simion si Liviu Bica – cu peste 100 maratoane alergate,  au primit cupe si diplome pentru activitatea sportiva desfasurata. Adina Savu a primit cupa pentru participarea la 6 editii consecutive la aceasta competitie, fiind singura concurenta care a realizat aceasta performanta.

Pe traseul maratonului au fluturat in timpul cursei, drapelul Romaniei, steagul dacilor, steagul Cetatii Rasnov si un steag al lui Mihai Eminescu.

Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2017 (galeria foto)

Imnul Romaniei (video)

Start (video)

Cetatea Rasnov (video)

Km 18.5 (video)

km 19 (video)

Punctul de control (spre Diham)  km 22 (video)

Sosire stafeta 42X1km (video)

 

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori