Maratonul Dacia-Pontica la final

Rezultate finale

La Maraton Masculin a castigat Dacian Ghizila, urmat de Stefan Salagean si Florin Simion.
La Maraton Feminin a castigat Elena Prisecaru, urmata de Marilena Cimpeanu.
La Semimaraton Masculin a castigat Vasile Apetroaie, urmat de Esim Abdula si Radu Surugiu.
La Semimaraton Feminin a castigat Claudia Padureanu, urmata dfe Alexandra Cazacu si Gabriela Botezatu.
La 6 km Masculin a castigat Viorel Stan, urmat de Razvan Mihaila si Daniel Costache.
La 6 km Feminin a castigat Alev Omer, urmata de Elena Pascu si Violeta Tricolici.

Competitia: Maratonul Dacia-Pontica, Adamclisi’’, s-a desfasurat in ziua de  6 noiembrie 2016, pe un traseu care a legat localitatea Adamclisi de Manastirea Pestera Apostol Sfantul Andrei, din judetul Constanta, ea adresandu-se iubitorilor de alergare si impatimitilor de istorie.
Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania in perioada  2011-2016.
“Maratonul Dacia-Pontica, Adamclisi, 06.11.2016, Editia I, a fost organizat de catre Asociatia Clubul Sportiv EcoAlpin, in parteneriat cu Primaria Comunei Adamclisi,  Consiliul Judetean Constanta, Directia pentru Tineret si Sport Constanta, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si Manastirea Pestera Sfantul Apostol  Andrei.
Sponsori:ISOSTAR; Running Club Bucharest; Ro Club Maraton; Constantza Port, Medical Simbol;
Parteneri: Primariile Ion Corvin si Deleni.
Parteneri media: Alerg, Sanasport;

Maratonul Dacia Pontica este o proba a curajului care are drept scop promovarea alergarii pentru sanatate in randul tinerilor si educarea acestora pentru cunoasterea Istoriei Romaniei.

Principalele puncte de pe traseu au fost: Monumentul Tropaeum Traiani, Cetatea Adamclisi, Monumentul Eroilor  din Adamclisi cazuti in Primul Razboi Mondial, Muzeul Adamclisi, Manastirea Pestera Sfantul Apostol Andrei,  Pestera Apostol Sfantul Andrei, Izvorul Sfantul Andrei;

Probe: Maraton, Semimaraton, Cursa populara si maraton stafeta copii 42X1km;

Doua stafete  de copii au alergat din kilometru in kilometru pe traseul competitiei, de  42 km, ducand fiecare cate un tricolor:
-Stafeta 42X1km a comunei Adamclisi, formata din copii de la scolile generale din comuna.
-Stafeta 42X1km a comunei Deleni  si din alte localitati ale judetului Constanta.

Maratonistii au purtat in cursa in semn de respect pentru istoria acestor locuri pe intreaga distanta de 42 km, drapelul Romaniei, steagul dacilor, un steag de Reprezentare al Armatei Romane, care are inscriptionat pe una dintre fete pe cei trei sfinti care ocrotesc Armata Romana: Sfantul Gheorghe, Sfantul Ilie si Sfanta Maria si steagul de Reprezentare al Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie aeronautica (ARPIA), asociatie de militari aviatori ai caror membri s-au jertfit in Primul si in Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Inainte de start s-a  intonat imnul Romaniei. Startul a fost dat din fata Monumntului Tropaeum Traiani la ora 09.00, in acelasi timp pentru  toate probele,  de catre Primarul Comunei Adamclisi, doamna DORINA  ?ERB?NESCU si Presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, prof. Vasile Dogaru.   Concurentii din probele de Maraton  si Maraton stafeta 42X1km au incheiat cursa  la Manastirea Pestera Sfantul Apostol Andrei, traversand prin localitatile Adamclisi, Deleni-Sipote, Valeni, Padureni, Raristea,  iar semimaratonistii si concurentii din cursa populara de 6 km in fata Monumentului Tropaeum Traiani  din Adamclisi. Festivitatea de premiere a avut loc in fata Muzeului de Istorie din localitate.

La start si la festivitatea de premiere a fost prezenta Asociatia Tomis din Constanta care a prezentat o parada de costume dacice si romane si i-a intimpinat pe concurenti la sosirea din cursa.
Dupa festivitatea de premiere comunitatea locala a oferit maratonistilor o masa traditionala la Restaurantul Safari.

Galeria foto 1

Galeria foto 2

Galeria foto 3

Cuvantul primarului (video)

Imnul Romaniei Video)

Start (video)

Trecere prin Valeni (video)

Sosire stafete la Manastirea Pestera Sfantul Apostol Andrei (video)

Moment de reculegere pentru eroii Armatrei Romane la Manastirea Pestera Sfantul Andrei(video)

Festivitate de premiere (video)

Festivitate Maraton Feminin (video)

Festivitate Maraton Masculin (video)

img_3154

img_3160dsc_0072dsc_0609

dsc_0603

img_2016

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori