Emblema de merit Partener pentru aparare, Clasa I, din partea Ministrului Apararii Nationale – Mihnea Motoc

Este data de 03.03.2016.

 

In ziua de 03.03.2016, la sediul MApN, ministrul apararii nationale domnul Mihnea Motoc mi-a conferit Emblema de Merit Partener pentru Aparare clasa I, în semn de apreciere pentru contributii deosebite în sussinerea activitatilor armatei.

Care sunt aceste contributii?

Am dus cu mândrie Drapelul Sfânt al României în peste 132 de maratoane interne si internationale, adaugand câte un maraton pe fiecare din continentele: Europa, Asia, Africa, America de Sud, America de Nord si Oceania. Am peste 5700 de km parcursi cu Drapelul României, începand din 21 martie 2010, iar în viitor imi doresc sa ajung la 200 de maratoane cu Drapelul National!

Am initiat ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România si istoria ei”, care include un numar de 10 maratoane, pe care românii le alearga prin cele mai frumoase locuri istorice din România (1. Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, de ziua Nationala a Romaniei desfasurat la Bucuresti si la Alba Iulia; 2. Maratonul “Pe aici nu se trece”, desfasurat intre 3 mausolee din judetul Vrancea: Marasesti Marasti si Soveja; 3. Maratonul Regal; 4. Maratonul Zapezii, in zona Rasnov; 5. Maratonul Delta Dunarii la Sulina; 6. Dracula Maraton, la Bucuresti; 7. Maratonul “?tefan cel Mare” la Putna, 8. Maratonul Siretului la Adjud, dedicat eroilor care au cazut in Razboiul de Independenta, in primul si in cel de-al doilea razboi mondial; 9 Maratonul Prieteniei de la Plevna, dedicat eroilor care au cazut in luptele pentru independeta Romaniei si Bulgariei; 10. Seria de maratoane ale Recunostintei, care impreuna cu Maratonul “Pe aici nu se trece”, “Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc” si Maratonul Siretului, sunt dedicate eroilor Armatei Romane care s-au jertfit in primul Razboi Mondial, ele desfasurandu-se prima data, intre Calugareni si Mormantul Eroului Necunoscut, continuand la Rosia Montana, apoi la Targu Jiu, pe un traseu care l-a omagiat pe Constantin Brancusi, trecand pe langa Masa Tacerii, pe langa Coloana Infinitului, pe sub Poarta Sarutului dar si pe langa Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, culminand cu maratonul de la Oituz, Targu Ocna si Onesti, omagiind-o pe Regina Maria si pe militarii care s-au jertfit in judetul Bacau.)

Ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” este un proiect pentru Romania, cu maratonistii si stafetele de maraton formate din copii, in prim plan, cpurtand mesajul de respect si de recunostinta pentru inaintasii nostri, prin cele mai incarcate locuri de istorie. Acesta a inceput in anul 2011, o data cu Maratonul “Pe aici nu se trece”. Cinci ani de “antrenament” pentru a omagierea intrariea Romaniei in Primul Razboi Mondial si jertfele Armatei Romane pentru Realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918.

Am purtat in curse drapelul Romaniei impreuna cu drapelele a 25 de tari si a numeroase organizatii interne si internationale, ducand mesajul “Romania tara gazda – Impreuna”: SUA, Rusiei, Italiei, Greciei, Belgiei, Frantei, Emiratelor Arabe Unite, Marocului, Chile, Noii Zeelandei, Serbiei, Muntenegrului, Portugaliei, Olandei, Slovaciei, Ciprului, Turciei, Germaniei, Bulgariei, Canadei, Marii Britanii, Croatiei, Spaniei, Elvetiei, Republicii Moldova. Organizatii: Uniunea Europeana, ONU, UNESCO, Unicef, Comitetul Olimpic, steagurile de reprezentare ale Statului Major General si Asociatiei Romane de Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), steagul EPAA, steagul Regal, Steagul Cetatii Rasnov, steagul Regelui Ferdinand, Steagul Regelui Carol I, steagul de lupta al lui Stefan cel Mare, steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos aratat Armatei Romane in Primul Razoi Mondial, steagul lui Mihai Viteazul, steagul Dacilor , steagul Drepturilor Naturii, steagul echpei Steaua Bucuresti. Unele dintre steaguri au insotit drapelul Romaniei de mai multe ori: UE-66, ONU-18, Italia-7, Grecia-7, Franta-3, SUA-3, Bulgaria -8, ARPIA-10, steagul dacilor (15), steagul lui Stefan cel Mare (3), steagul lui Mihai Viteazul (5), steagul lui Stefan cel Mare de la muntele Athos (2).

A fost o mare onoare sa pot povesti despre proiectul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” in fata Ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a Secretarului de Stat, Otilia Sava, a personalului din MApN si a colegilor mei maratonisti, cu prilejul acordarii Emblemei.

Emblema acordata inseamna Omagiul, Recunostinta si Respectul pe care le-au acordat eroilor Armatei Romane , maratonistii din Romania si copiii din Sulina, Rasnov, Brasov, Targu Jiu, Bucuresti, Putna, Campulung Moldovenesc, Adjud, Marasesti, Marasti, Soveja, Oituz, Bacau, Targu Ocna, Onesti, Pufesti, Adjudu Vechi, Homocea, Ploscuteni, Lespezi, Rosia Montana, Alba Iulia, care au alergat in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.

1 raspuns

  1. Liviu spune:

    A fost o ceremonie frumosa, la nivl inalt, care a incununat efortul tau pentru promovarea imaginii Armatei si a Romaniei.

    Felicitari Ilie!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori