Maratonul Delta Dunarii, Memorial Gheorghe Mosion si Mariana Bazavan, Editia a 4-a, Sulina, 17.10.2015, cu drapelul Romaniei, steagul dacilor si steagul Uniunii Europene

Este data de 17.10.2015.

Maratonul Delta Dunarii 2015, un maraton desfasurat cu lacrimi in ochi,  pentru cei care i-au cunoscut pe Gheorghe Mosion si Mariana Bazavan.  O “rugaciune” de 42 de km pentru Mariana si Baci Ghita.

S6600254

Cand m-am intersectat cu Vasile Iordache, Vio Massage cum ii spune toata lumea, la trecerea peste pod, nu ne-am putut stapani plansul,  Ilie aici ne intalneam cu Mariana, in cursa, indepartandu-ne apoi unul de altul, cu lacrimi in ochi si cu steagurile fluturand, eu spre mare, iar el spre oras! Dana, Cristi si Sandel au ales sa alerge intreaga  cursa  in ritmul lui Mosion.  Cam incet zic eu, pentru ca nu aveau cum sa stie, care este viteza de deplasare a unui  “inger”. Mariana a castigat acest maraton in 2013.  Ilie, nici nu stii cat sunt de fericita! Este maratonul pe care am visat sa-l castig, chiar daca am alergat singura! Hiroko s-a accidentat si a renuntat la cursa, iar ea a facut trecerea inainte de start, de la Semimaraton, la Maraton. Era sigura ca va termina cursa.  Mariana a fost atunci tare fericita. O vad si acum pe vapor, cum stangea la piept, cupa de locul 1, asa cum face un copil cand primeste jucaria pe care si-a dorit-o cel mai mult!

imprimare TRICOU  -  08 octombrie 2015

Fiecare editie a maratonul incepea inca de la Tulcea! La vapor veneau nepotii lui Mosion si il intampinau, iar la intoarcere se intalneau din nou, Mosion daruindu-le cu ochii sclipind de bucurie, medaliile si cupele castigate. Anul acesta a fost trist. Nepotii n-au mai aparut, iar noi, din pacate,  n-am reusit  sa-i chemam. Ilie, Maratonul de la Sulina, m-a adus acasa dupa 20 de ani, imi spunea Mosion, uite vezi, pe malul celalalt, privind de pe faleza Tulcea,  acum e o casa noua, acolo m-am nascut eu, pe locul acela  sta un nepot de-al meu!

Doi oameni frumosi care daruiau bucurie pe unde treceau, au intrat in istoria acestui maraton. Vom reveni de fiecare data la Sulina “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, asteptand cu emotie sa ne intalnim cu locuitorii acestui tinut dumnezeiesc, cu vantul care ne incearca mereu steagurile, facandu-le sa “cante” intr-un fel aparte, cu rasaritul de soare care “tasneste” in fiecare dimineata din locul de varsare al bratului Sulina, in Marea Neagra, cu zumzetul barcilor de motor, cu valurile infuriate ale marii de pe pontonul unde intoarcem la km 10 si 31, cu aburii care ies din bratul Sulina, cu emotiile copiilor din Sulina: Ooo, Nea Ilie, ati venit iar!… Minunatii, si multe altele, pe care le puteti trai pe viu, indraznind sa urcati pe vapor, in fiecare an, de la Tulcea,  la 2 saptamani dupa Maratonul International Bucuresti,  si sa alergati cel putin o data in viata, Maratonul Delta Dunarii de la Sulina!

 

Galeria foto Album S6600472

Galeria foto Album 2

S6600369

Galeria foto Album 3

S6600381

Galeria foto Album 4

S6600479

Cuvantul primarului, momentul de reculegere, imnul Romaniei si start  (Video)

Sosirea (Video)

Multumiri sponsorilor (Video)

Maratonul Delta Dunarii “Memorial Gheorghe Mosion si Mariana Bazavan”, Editia a 4-a, Sulina, 17.10.2015, cu drapelul Romaniei, la maratonul 125, cu steagul UE, la maratonul 63 si cu steagul dacilor, la maratonul nr.11. Al 135-lea maraton din cariera.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori