Maratonul Bucuresti 2015 cu drapelul Romaniei si steagul dacilor

Este data de 04.10.2015.

IMG_5666

Sunt mandru ca am reusit sa alerg la toate editiile acestui maraton pentru ca Maratonul Bucuresti a insemnat pentru mine mereu o mare provocare. Cel mai bun timp la Bucuresti l-am obtinut in 2008, la prima editie, al doilea maraton din viata mea, alergat fara steaguri, a fost 3:39! Cel mai bun timp cu 5 steaguri: a fost 3:48 in 2011, cu steagurile Romaniei-de 2 ori, UE, ONU si NATO, pentru ca in acea zi se desfasura summitul Nato la Bucuresti si purtand mesajul: Romania – Moldova – Impreuna!

Bucharest Marathon a crescut de la an la an. In 2008 la prima editie au fost 90 de maratonisti, in 2009 – 200, in 2010 – 300 si tot asa, apropiindu-ne in 2015, la editia a 8-a, de cifra de 1000 de maratonisti. Pentru ca la editia 1 au alergat doar 90 de maratonisti, aruncandu-mi privirea pe acea lista, cred ca, doar  in jur de 20 de maratonisti, au alergat la toate cele 8 editii, printre care cu mandrie ma numar si eu.

Anul acesta am fost in mare dificultate: Torino sau Bucuresti? Maratonul de la Torino, la care am alergat ultimele 5 editii pentru fetele mele care locuiesc in Italia, si unde am obtinut in 2011 cel mai bun timp cu 4 steaguri,, 3:42, s-a desfasurat anul acesta in aceeasi zi cu Maratonul de la Bucuresti. Daca tot am ales sa raman acasa, am zis sa fac un week-end de neuitat si sa alerg doua maratoane, Maratonul Bucuresti si Maratonul Piatra Craiului! Oboseala acumulata in cursa, incheiata la nici 24 de ore, la Maratonul Piatra Craiului si-a spus cuvantul. A fost o mare nebunie sa incerc cele doua curse, dar nu am fost singurul, am fost zeci de maratonisti, care am incercat IMPOSIBILUL, onorand prin prezenta noastra, cele mai mari competitii de maraton din Romania, de plat si montan! Multumesc colegilor mei din cursa care m-au incurajat continuu, Hai Ilie, Hai Iliuta, Hai nea Ilie!

Ro Club Maraton

Ro Club Maraton – o echipa de succes

Imi amintesc cum un copil si-a intrebat mama, privind steagul cu lupul dacic, de ce nenea ala poarta cu el un balaur! Da, asa a fost anul acesta, cu “balaurul” la Maratonul Bucuresti, cu care stramosii nostri isi intampinau dusmanii in lupta! Cursa cu Drapelul Romaniei a fost palpitanta, fiind urmarit, apalaudat si incurajat de o multime de copii, care se deplasau cu bicicletele din intersectie in intersectie, scandand: Hai Romania! Un traseu nou, in care concurentii din tara si din strainatate s-au intalnit cu ce are mai frumos cultural, istoric si architectural, capitala noastra. Acum putem spune ca Bucurestiul a intrat cu adevarat in randul marilor maratoane ale Europei! Felicitari Bucuresti! Felicitari Zarnesti! Felicitari Running Club Bucuresti! Felicitari Raiffeisen Bank! Felicitari Romania!

IMG_0933

Si uite asa, fara sa imi dau seama, am ajuns la 134 de maratoane alergate oficial si la 124 cu drapelul Romaniei! Peste 5000 de km alergati in Romania si in peste 40 de curse internationale! De asemenea, am reusit sa asez alaturi, impreuna, in 62 de maratoane, interne si internationale, drapelul Romaniei si steagul UE, alergand cu ele peste 2500 de km!

Cursa cu numarul 125 cu drapelul Romaniei va fi la Maratonul Delta Dunarii, Editia a 4-a, Sulina, unde voi alerga maratonul cu numarul 25 din anul 2015! http://www.ilierosu.ro/maratoane-istorice/

Astept cu mare nerabdare editiile 9 si 10 ale Maratonului Bucuresti! Vreau sa ma numar printre maratonistii care au alergat la toate editiile! Asadar, Ilie Rosu, steagul sus!

Galeria foto

Gata pentru strat (video)

Sosirea (video)

Impresii dupa sosire (Video)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori