Maratonul Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si Steagul Dacilor- spre 5000 de km de alergare cu drapelul Romaniei

Este data de 05.09.2015.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -cabana OMU

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -cabana OMU. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Maraton Transylvania Trail Traverse, Editia a 2-a, 05 septembrie 2015 a fost pentru mine una dintre cele mai provocatoare curse ale acestui an.  O alergare cu drapelul Romaniei pentru a 120-a oara intr-un maraton, si cu steagul dacilor pentru a 6-a oara, prin unii dintre cei mai frumosi munti din Romania, Bucegi, cu urcari spectaculoase dinspre Bran spre Omu, de pe Valea Morarului catre Omu si cu o traversare prin Valea Horoabei.

Traseul de 52 km, denumit “Vlad Tepes” a inceput de la pârtia de schi din Bran.

    Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -Bran. La start pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -Bran. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Efortul a fost progresiv, incepand cu o urcare usoara pe drumul forestier, apoi continuand cu un urcus pieptis pe un traseu salbatic, pana la Saua Polite.

Coborarea pana la Valea Gaura a insemnat pregatirea pentru cucerirea Varfului Omu. Urcari lungi si sustinute, cu traversari periculoase, cu lanturi, cu abrupturi ametitoare, care te lasa fara respiratie.

    Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -spre Varful OMU. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -spre Varful OMU. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Dincolo de 1800 de metri, intram in golul alpin si in caldarea glaciara, care ne duce spre Varful Omu, care ne intampina cu o vreme potrivnica, cu multi nori si cu vant puternic.

    Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -La cabana OMU, prima trecere. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -La cabana OMU, prima trecere. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Coborarea pana pe Valea Cerbului, lunga de 6 km, a insemnat momentele de liniste si de meditatie si de raspunsuri la intrebari, pentru fiecare dintre noi. A urmat urcarea pe Valea Morarului, sarind din piatra in piatra, admirand peretii stancosi ai canionului. Au urmat platoul alpin si caldarea glaciara si din nou Varful si Cabana Omu. Coborarea catre Pestera, pe Valea Ialomitei, a insemnat pregatirea pentru cel mai provocatoare portiune de pe traseu: Valea Horoabei, presarata cu cascade, saritori, tuneluri si scari, obstacole care te-ndeamna la tot pasul sa faci cale intoarsa. Dar o data intrat aici, iti dai seama ca drumul de intoarcere este mult mai greu, si alegi sa mergi inainte cu speranta ca in scurt timp vei vedea din nou soarele.

Dupa iesirea din canion voi continua cursa impreuna cu Arianda, o romanca stabilita in SUA, care si-a adus prietenii din America pentru a le prezenta frumusetile Romaniei.

Iesirea în golul alpin iti creaza impresia ca greul a trecut.  Fals, pentru ca ajunsi la Strunga (Saua Strunga), afara s-a intunecat. Facem inventarul surselor de lumina, a hainelor pentru frig si ploaie, a apei, a energizantelor si a ..curajului. Dispunem de tot ce ne trebuie pentru a continua cursa pana la final impreuna. Lasam teama, oboseala si frica la Strunga si… inainte.

Nu se mai poate alerga, iar din intuneric apar brusc pe poteca, direct in fata, la inceput cateva vaci, apoi turme de oi si caini, care dau roata in jurul nostru. Important este sa nu iti fie frica si sa transformi deplasarea in noapte intr-un  sfetnic bun pentru competitiile care urmeaza.

Tot ce a urmat a insemnat o lectie de solidaritate si de prietenie. Impreuna cu voluntarii intalniti in punctele de control de pe traseu ne-am constituit ca un grup compact.

Coborarea pe intuneric din Saua Polite, la lumina frontalelor s-a facut cu prudenta, fiind foarte important sa ajungem intregi la finish. Sosirea a avut loc dincolo de miezul noptii, fluturand in noapte drapelul Romaniei si steagul dacilor, strigand Traiasca Romania si … Auuuuuuuuu!

Cei 52 de km ai Transylvania Trail Traverse nu au fost doar o simpla fuga. Ei au insemnat pentru fiecare dintre noi, o lupta continua pentru depasirea limitelor proprii si o lectie de prietenie si de solidaritate oferita de concurenti, voluntari si organizatori.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -Final de cursa la Bran. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

Maraton Transylvania Trail Traverse cu drapelul Romaniei si steagul dacilor -Final de cursa la Bran. Pentru a 120 oara cu drapelul Romaniei si a 6-a oara cu steagul dacilor.

 

5000 de km de alergare in 5 ani si jumatate, in 120 de maratoane, cu drapelul Romaniei!  Cei 5000 de km au fost atinsi in timpul celei mai grele curse muntane, de 52 de km, la Ultramaratonul Transylvania Trail Traverse, la Varful OMU, la peste 2500 de metri inaltime. Prima cursa cu drapelul Romaniei a fost pe 21 martie, 2010, la Maratonul de la Roma. Voi sarbatori cei 5000 de km la Maratonul Ciucas X3, unde voi urca pentru a 5-a oara drapelul Romaniei pe Varful Ciucas, avand alaturi steagul dacilor. Acolo sus voi relua strigatul de lupta al maratonistilor si pe cel al dacilor: Hip. hip, Ura!…..Traiasca Romania si … Auuuuuuuuu! Primele 100 maratoane au fost mai grele! Multumesc colegilor si prietenilor mei care m-au incurajat sa urc drapelul Romaniei, acolo,sus, pe “Everest”.
https://www.youtube.com/watch?v=rDwcE7_TwPc

Maraton Transylvania Trail Traverse (a doua trecere pe la Cabana Omu) (video)

Finish Maraton Transylvania Trail Traverse 2015 (video)

Maraton Transylvania Trail Traverse 2015 – Impresii dupa cursa (video)

Maraton Transylvania Trail Traverse – cu o lupoaica in devenire (video)

Maraton Transylvania Trail Traverse 2015 (Galeria foto)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori