Maratonul dacilor 2015 cu drapelul Romaniei si steagul dacilor

Este data de 29.08.2015.

Maratonul dacilor 2015 - Intalnirea cu "regele" Decebal

“Uns” general de “regele” Decebal, inainte de asaltul final spre Cetatea Sarmizegetuza.

Maratonul dacilor, 29 august 2015. 42 de km de “Pe aici nu se trece”, drapelul Romaniei si Steagul Dacilor prin muntii si cetatile dacilor, cu plecare din Costesti, cu trecere prin cetatile Cetatea Coste?ti Cet??uie, Cetatea Coste?ti Blidaru, Cetatea Piatra Ro?ie, si cu sosire in cetatea Sarmizegetuza Regia. Omagiu, Recunostinta si Respect pentru militarii Armatei Romane care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial!

IMG_0437

A fost cel de-al 129-lea maraton din cariera, al 119-lea cu drapelul Romaniei si al 5-lea cu steagul dacilor. Inca 42 de km de alergare cu drapelul Romaniei, adaugati pana la atingerea obiectivului din acest an, 125 de maratoane cu drapelul Romaniei si a 5000 de km cu drapelul Romaniei! O aventura care a inceput pe 21 martie 2010, la maratonul de la Roma!

IMG_0341

Pentru a 5-a oara cu steagul dacilor intr-un maraton si pentru a 119-a oara cu drapelul Romaniei!

Start in Maratonul dacilor cu drapelul Romaniei si steagul dacilor (video)

Dupa fiecare admir cu emotie tricoul, steagurile, medalia si numarul de concurs. Steagul Dacilor este un steag pe care il indragesc din ce in ce mai mult, fiind incarcat cu energia locurilor prin care l-am purtat. L-am facut sa fluture prin munti, la prima editie la Maratonul dacilor, de la Orastie pana la Sarmizegetuza, a urcat pe Varful Omu si a traversat muntele Bucsoiu la Marathon 7500, a fluturat pe Cindrel, la Maratonul Cindrel in Alergare din zona Paltinisului si a traversat Rosia Montana la Maratonul Recunostintei.
Pentru noi, romanii, August este o luna incarcata de evenimente istorice, pe care noi, alergatorii din Romania, le-am omagiat prin maratoanele istorice din ciclul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”: Maratonul Pe aici nu se trece, intotdeauna de 6 august, omagiind jertfele de la Marasesti, Soveja, Marasti si Oituz din Primul Razboi Mondial, Maratonul Recunostintei, omagiind luptele din luna august – batalia lui Mihai Viteazul de la Calugareni, 17 august – victoria obtinuta de Constantina Dita in proba de maraton la Olimpiada de la Beijing si celelalte jertfe din Primul Razboi Mondial, care au facut posibila, Marea Unire de la 1 decembrie 1918.
Anul acesta, in memoria ostasilor cazuti la Marasesti am alergat la doar doua zile dupa Maratonul pe aici nu se trece, la Paltinis, purtand tricoul de la Maratonul Pe aici nu se trece. Astazi am imbracat cu emotie din nou acelasi tricou. Mi s-a parut o alegere potrivita,  deviza de pe el, potrivindu-se ca o manusa pentru un maraton desfasurat in luna lui august, in inima Ardealului: “Pe aici nu se trece”!

Omagiu, Recunostinta si Respect pentru eroii Armatei Romane la Sarmizegetuza (video)

 Cel mai animat punct de pe traseu, a fost la punctual de hidratare, inainte de urcarea spre Cetatea Piatra Rosie. Acolo un grup de spectatori au incurajat concurentii, fiind energizantul puternic de dinainte de urcare (video).

  Pe traseu am primit aprobarea “regelui” Decebal ca sa recuceresc Sarmizegetuza pentru a doua oara, transformandu-ma in urs si lup. (video)

Ultimul strajer in drumul catre cetatea Sarmizegetuza, a fost”regele”  Stefan Decebal Achim, care ne-a energizat cu ale sale produse apicole, dandu-ne  energia necesara pentru  ultimele doua urcari: apa, miere, polen, sucuri,  arme si care m-a “uns” GENERAL. (video)

 

 La final, dupa festivitatea de premiere maratonistii au strigat: Hip, hip, Ura, Hip, Hip, Ura, Hip, ura, Hip, ura, Hip, ura, ura, ura! Traiasca Romania si strigatul de lupta al dacilor: … Auuuuuuuuuuuuu! (Galeria foto)

IMG_0445

IMG_0496

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori