2500 de km de alergare cu drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene la Maratonul International Brasov

Este data de 14.06.2015.

Pasta Party la Rasnov (Foto)

Cursa (Foto)

Inainte de cursa (Video)

Impresii la microfon (Video)

Impresii de final dupa cursa (Video)

In ziua de 14.06.2015 s-a desfasurat Maratonul International Brasov.

Maratonul International Brasov a inceput cu o zi mai  inainte la Rasnov, la Clubul Sportiv Eco Alpin. Momentele care nu au fost posibile  la Maratonul International Brasov, le-am marcat cu o zi mai devreme la Rasnov, pe Valea Glajeriei. Copiii, profesorii si parintii din Brasov si Fetesti, aflati la pregatire in tabara, am intonat cu mana pe inima imnul Romaniei. Am continuat cu recunoasterea traseului pe timp de vara pe care se desfasoara Isostar Maratonul zapezii Rasnov, cu momentul Pasta Party, oferit de prietenul meu Vasile, presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, si cu Focul de tabara al viitorilor maratonisti din Romania. Sa ne reamintim ca Isostar Maratonul Zapezii Rasnov a ajuns la editia a 4-a, adunand  in mijlocul lunii februarie peste 50 de maratonisti care au alergat in conditii extreme de frig si pe zapada,  maratonul, facand din aceasta competitie o intrecere unica in Europa.

Privind temperatura, Maratonul International Brasov a fost unul foarte fierbinte.

Pentru mine a fost maratonul cu numarul 122 din cariera, maratonul 112 cu drapelul Romaniei si 60 cu steagul Uniunii Europene! La kilometrul 16 din acest maraton am trecut dincolo de granita a 2500 de km de alergare impreuna, cot la cot, cu drapelele Romaniei si Uniunii Europene! Startul si sosirea au fost in Piata Sfatului, unde am revenit in alergare dupa 35 de ani, pentru ca acesta este locul in care intre anii 1979-1982 treceam aproape zilnic in alergare catre Tampa. La Brasov a fost o lupta pe care au dat-o toti concurentii in incercarea de a-si depasi propriile limite, indiferent de varsta si de proba. S-a aratat ca granitele pot fi atinse si depasite: Victor MarathonMan(Victor Iie) a alergat maratonul cu numarul 200, Liviu Bica a alergat maratonul 100, Cernat Danut maratonul 121, iar Ilie Rosu maratonul 122. Pentru mine a fost o mare lupta, pentru ca am atins peste 4600 de kilometri de alergare cu drapelul Romaniei, fluturat cam peste tot prin Romania si in mai mult de 40 de curse internationale. Inca putin si voi atinge 5000 de kilometri, care ma vor motiva sa alerg cel putin inca 10 curse anul acesta. Maratonul International Brasov a fost ca o tresarire in randul concurentilor si spectatorilor, care s-a repetat pentru a 112-a oara intr-o cursa de maraton. Ii felicitam pe castigatorii din fiecare proba si multumim tuturor organizatorilor, voluntarilor, fotografilor, operatorilor tv si nu in ultimul rand, celui care ne-a impulsionat la fiecare trecere si care a trait alaturi de fiecare dintre noi emotiile cursei si satisfactia ultimilor 195 de metri din maraton, comentatorul maratonului, Elod Pal-Pal!
Maratonul International Brasov, un moment de mare emotie si de aducere aminte! In anul 2010, in noaptea dinspre 20 spre 21 martie, la Roma,  ciocneam la ora 00.00 impreuna cu Victor Ilie, un pahar de vin. La cumpana dintre cele doua zile ne-am sarbatorit impreuna ziua de nastere. Apoi in timpul cursei de la Roma, prima mea cursa cu drapelul Romaniei, Ilie Victor a fost in permanenta in fata mea, atentionandu-ma pe traseu, deschizandu-mi drumul si oferindu-mi apa in punctele de hidratare.  Dupa mai bine de 5 ani, la Brasov am trecut linia de sosire  impreuna, sub drapelele Romaniei si Uniunii Europene, Victor facandu-ma sa visez din nou: Maratonul 200 si  Maratonul 200 cu drapelul Romaniei! Multumesc Victor Ilie!  (http://www.ilierosu.ro/2010/03/26/maratonul-roma-2010-si-mandria-de-a-fi-roman/)

Maratonul International Brasov - Imnul Romaniei intonat in tabara de la Rasnov

Maratonul International Brasov. Imnul Romaniei a fost intonat cu o zi inainte de catre copiii din Brasov si Fetesti aflati la pregatire.

Maratonul International Brasov - Startul

Maratonul International Brasov – Startul. Cu drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene la start, inainte de atingerea km 2500 de alergare cot la cot, a celor 2 steaguri, prin Romania si pe toate continentele.

Maratonul International Brasov - Cursa

Maratonul International Brasov – Cursa. In drum spre Piata Sfatului.

Maratonul International Brasov - Finalul

Maratonul International Brasov – Finalul cu drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene alaturi de Victor Ilie.
Victor Ilie – Maratonul 200!
Ilie Rosu – Maratonul 122!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori