Maratonul Pe aici nu se trece, editia a patra, 6 august 2014, la final

Rezultate

In ziua de miercuri 6 august 2014, s-a desfasurat Maratonul  “Pe aici nu se trece”, care a avut loc pe raza  localitatilor  Soveja, Campuri, Marasti, Varnita, Straoane, Panciu, Tisita,Marasesti, din judetul, Vrancea.

Maratonul "Pe aici nu se trece", editia a 4-a, 06 august 2014
Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din tara noastra in perioada  2011-2014.  In cadrul acestui ciclu concurentii alearga atat pentru sanatate, cat si pentru a intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, acolo unde s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta)

Maratonul “Pe aici nu se trece” a ajuns la a 4-a editie fiind alaturi de Maratoanele Recunostintei, singurele competitii sportive organizate in memoria militarilor Armatei Romane, care au luptat in Primul Razboi Mondial.

Maratonul “Pe aici nu se trece”, 6 august 2014, Editia 4, a fost organizat de catre Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA) Filiala Focsani, in parteneriat cu ARPIA – structura centrala, Ro Club Maraton, Directia pentru Tineret si Sport Vrancea si Clubul Sportiv Eco Alpin.
Sponsor:ISOSTAR Romania.

Parteneri din MApn: Statul Major General, Statul Major al Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Terestre, Garnizoana Focsani.
Parteneri din judetul Vrancea: Consiliul Judetean Vrancea, Prefectura Judetului Vrancea, Primaria Marasesti, Primaria Panciu, Primaria Soveja, Primaria Campuri, Primaria Straoane,  Primaria Racoasa, Primaria Tifesti.
Parteneri media: Atlas Tv, Vrancea Media, Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Revista Alerg.

In timpul competitiei au avut loc slujbe de pomenire a eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, la Schitul Soveja, Mausoleele Soveja, Marasti si Marasesti.
Sportivii s-au intrecut in 5 probe: 72 dekm, 46 de km, 42 de km, 21 km si in cursa populara de 1,5 km.
Concurentii din probele de 72 de km (6) si cei din proba de 42 de km (5) au plecat in cursa la ora 05.00, din fata Mausoleului de la Marasti, pe traseul: Mausoleul Soveja, Campuri, Racoasa, Mausoleul Marasti, Racoasa, Varnita, Straoane, Panciu, Mausoleul Marasesti.  Unul dintre concurentii din proba de 72 de km, beneficiind de o prevedere din regulament, a finalizat cursa de maraton, astfel incat la final 5 concurenti au terminat proba de 72 de km si 6 pe cea de 42 de km.

Concurentii din proba de 46 de km, in numar de 8,  au plecat in cursa la ora 07.30, la aparitia primului concurent din proba de 72 km, din fata Mausoleului de la Marasti, alergand pe traseul: Marasti, Racoasa, Varnita, Straoane, Panciu, Tisita, Marasesti.
Concurentii din proba de 21 km, 12 la numar, din care 11 barbati si o femeie,  au plecat in cursa in jurul orei 08.30, din fata Monumentului Ecaterinei Teodoroiu, Straoane, Vrancea, ei alergand  pe traseul Monumentul Ecaterina Teodoroiu, Straoane, Panciu, Monumentul Victoriei de la Tisita. Un avion al Statului Major al Fortelor Aeriene Romane  a zburat pe deasupra monumentului, prezentand onorul Sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu si participantilor din aceasta proba.
Cursa populara de 1,5 km “Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu” a avut startul la ora 07.00 din fata Arcului de Triumf din Marasti, pe un traseu pana in fata Mausoleului din Marasti. Aceasta cursa s-a adresat femeilor din judetul Vrancea. Nepoatele si fiicele eroilor cazuti la Marasti, in numar de 15, avand varste cuprinse intre 10 ani si 90 de ani au parcurs aceasta distanta, la pas sau in alergare, cursa lor fiind un omagiu adus eroilor cazuti in primul razboi mondial, simbolizata de Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu.
In Cursa populara ”Maresal Averescu”, dedicata barbatilor, au luat startul un numar de 10 copii, ei plecand la ora  07:05 din fata Arcului de Triumf din Marasti, pana in fata Mausoleului din Marasti.
Cei mai in varsta participanti au fost Gheorghe Mosion din Arad, 81 de ani, si Ion Burlacu din Iasi, 74 de ani, care au alergat in proba de semimaraton.
Concurentii din toate probele au primit medaliile pe scarile Mausoleului de la Marasesti, iar festivitatea de premiere a avut loc la Restaurantul Bertlot, din fata monumentului.
La 72 de km a castigat Vasile Tilibasa din Constanta, urmat de Florin Simion din Chiajna si de Silviu Leca din Galati.
La 46 de km a castigat Catalin Paraschiv din Galati, urmat de Daniel Paduraiu de la MApn si de Victor Ilie din Braila.
La 42 de km a castigat Stefan Nan din Constanta, urmat de Cosmin Navadaru din Bucuresti, de George Cojocaru din Brasov  si de Viorel Stan din Braila.
La 21 de km Masculin a castigat Mihail Vetrov, urmat de Costica Bezman si de Marius Buricea, toti din Galati.
La 21 km Feminin a castgat Magda Paraschiv din Galati, aceasta fiind singura concurenta din concurs.
La competitie si la festivitatea de premiere a fost prezent presedintele  Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica , domnul General retr. Iosif Rus.
O stafeta de copii provenind din toate localitatile aflate pe traseul de 72 de km al competitiei a purtat un tricolor, care a fost depus la Marasesti, la mormantul Mariucai, fetita de 12 ani eroina a Vrancei, care cazut in luptele de la Marasesti.
O formatie de buciumasi din comuna Spulber a dat startul in fiecare proba si a vestit sosirea fiecarui concurent din cursa. Voluntarii din punctele de hidratare si de control au fost echipati in costume populare traditionale vrancene.
Ilie Rosu a alergat cel de-al 99-lea maraton din cariera, el purtand pe distanta de 72 de km  pentru a 89-a oara intr-un maraton drapelul Romaniei si pentru a 6-a oara Steagul de Reprezentare al Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica. Cele 40 de steaguri pe care acesta le-a purtat in cursele de maraton, au fost expuse pe durata competitie in interiorul Mausoleului de la Marasesti.

Comitetul de initiativa si de organizare:  col.rez. Ilie Rosu si cpt.cdor. Iulian Basturea, tmembri ARPIA.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori