La Marathon de la liberte cu drapelele Romaniei, Frantei, Uniunii Europene, SUA, Marii Britarii si Canadei

Este data de 15.06.2014.

 
A fost neprevazut acest maraton. “Marathon de la liberte”, un maraton dedicat bataliei din Normandia, a ajuns la cea de-a 27-a editie. Anul acesta s-au implinit 70 de ani de la debarcarea din Normandia. Peste 30.000 de concurenti au adus prin alergare un omagiu victimelor din anul 1944, din timpul debarcarii. Dintre acestia peste 1700 au alergat in proba de maraton. Startul s-a dat din localitatea Courseulles-sur-Mer, iar finalul a fost dupa 42 de km in fata Memorialului din Caen.
Eu am fost singurul roman care am sa particip la aceasta competitie, purtand in cursa 6 drapele: Romaniei, Frantei, Uniunii Europene, SUA, Marii Britanii si Canadei. Am fost invitat la aceasta competitie de catre Eugene-Paul Bohours, participant la Tour du Pays de Caux. La aceasta cursa m-am echipat cu acelasi tricou cu care am alergat la “Tour du Pays de Caux”, o competitie de 90 de km, in mai multe etape, la care am alergat cu drapelele Romaniei, Frantei, Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite, si pe care am avut inscriptionat mesajele: Yes, I can, Romania-Franta Impreuna si Friendship.
Am alergat pentru a 84-a oara cu drapelul Romaniei intr-un maraton, pentru a 45-a oara cu steagul Uniunii Europene, pentru a 3-a oara cu drapelele Frantei si SUA si pentru prima oara cu drapelele Canadei si Marii Britanii.
A fost cea de-a 27-a editie a acestui maraton, iar eu, intamplator sau nu, am primit numarul de concurs 27. Un numar mic, repartizat elitei de maratonisti, care le permite acestora plasarea in primul grup de maratonisti care iau startul. Mi s-a permis sa ma plasez inainte de start, cu steagurile mele, in fata. O mare onoare pentru mine, cu care nu m-am mai intalnit pana acum. Inainte de a ajunge aici am simtit ca aceasta cursa este la fel ca Maratonul “Pe aici nu se trece”, Marasestiul nostru. Am invatat multe. Peste 30 000 de oameni au alergat pe durata a 3 zile, in mai multe probe, in memoria celor care au pierit in timpul debarcarii din Normandia. Clubul Eco Alpin m-a sustinut cu transportul, Paul cu cazarea, Isostar cu energizarea, iar organizatorii m-au inscris gratuit. Ramanea ca eu sa duc cele 6 steaguri. Si le-am dus. Inainte cu o zi, in orasul de unde s-a dat startul, Courseulles-sur-Mer, am observat cel putin 3 drapele ale Romaniei, arborate pe strada principala.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori