Maratonul celor 2 lacuri la final

Florin-Sebastian IONITA-la masculin si Ana Baran-la feminin, au castigat “Maratonul celor doua lacuri” -De Sfintele Sarbatori de Paste.

La Maraton Masculin a castigat Florin-Sebastian Ionita (Romania), urmat de Petre Ovidiu (Romania) si de Matteo SPATAFORA (Italia).
La Maraton Feminin a castigat Ana Baran ( Republica Moldova), urmata de Savu Adina (Romania)
La Semimaraton Masculin a castigat Szomyu Florin (Romania), urmat de TENE KAMELA GHISLAIN MIRAND (Camerun)  si de  Thomas Cheimarios (Grecia)
La Semimaraton Feminin a castigat Ogawa Hiroko (Japonia) , urmata de Veliscu Maria Magdalena (Romania) si de BILAN ALINA (Romania)
La Masculin, 15 km a castigat Buceanu Nicolae (Romania), urmat de Mocanu Victor  (Romania) si de Rogoveanu  Cosmin (Romania)
La Feminin 15 km  a castigat Dinu Maria (Romania) , urmata de Duta Maria (Romania) si de Dumbrava Alina Loredana (Romania).
Clasament final

 
 

 

Gheorghe Mosion - 81 de ani, la final de cursa

Pe 21.04.2014, in cea de-a doua zi de Paste,  a avut  loc in Parcul Alexandru Ioan Cuza, in jurul lacurilor IOR si Titan, Maratonul celor doua lacuri – de Sfintele sarbatori de Paste, cu start si sosire din/in fata bisericii “Pogorarea Sfantului Duh”.

Organizatori: Clubul  Sportiv Eco Alpin , Biserica Pogorarea Duhului Sfant Titan si www.ilierosu.ro in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 Bucuresti.

Sponsori: Isostar RomaniaTaramul Artelor-Atelier de creatieCrucea Rosie Bucuresti Sector 3Fitclass, Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta

Parteneri Media: Revista Alerg, Ro Club Maraton

Alti parteneri:  Asociatia Elite Running, CentrulSfântul Spiridon”, 7 Izvoare, PachaMama Romania.

 

Maratonul face parte din Ciclul de Maratoane Istorice:  “Din Dragoste pentru Romania si Istoria ei”, in care concurentii alearga si intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Constantin Brancusi, Maratonul Prieteniei-organizat la Plevna, acolo unde s-au jertfit romanii in 1877 pentru independenta.)

Lista maratoanelor istorice pentru anul 2014 din ciclul “Din Dragoste pentru Romania si Istoria ei”.

La final de cursa concurentii au primit oua rosii si o medalie pe care era inscriptionat mesajul maratonului: “Hristos a inviat”, insotita de un trofeu, reprezentand un ou asezat pe  un soclu, avand gravat pe el  harta Romaniei, in culorile albastru, galben si rosu.

Trofeul a fost realizat de “Taramul artelor-Atelier de creatie”, prin grija Danei Ladaru si a lui Cristi Micu.

Concurentii, organizatorii, voluntarii si copiii, au petrecut timp de cateva ore intr-un cadru natural deosebit, dominat de pomi infloriti si de salcii, oglindite in ochiurile de apa ale celor doua lacuri. In Sfintele sarbatori de Paste, am alergat, am facut miscare si ne-am  intalnit cu traditiile noastre stramosesti. Ne-am numarat printre bucurestenii, care am sarbatorit cu o zi mai devreme, Ziua Pamantului, care se sarbatoreste oficial, la initiativa ONU in intreaga lume, in data de 22.04.2014. Pentru toti participantii, Ziua Pamantului a fost o alergare pentru sanatate in jurul celor doua lacuri, IOR si Titan, in cea de-a doua zi de Paste, din respect pentru istorie, traditie, natura si cultura. Momentele principale din maraton s-au derulat in fata bisericii Biserica Pogorarea Sfantului Duh -Titan.

Maratonistii care au participat  la “Maratonul celor doua lacuri”, au avut inalta binecuvantare a Preafericitului Patriarh Daniel. Inainte de start Preotul Paroh Gabriel Parvu, Parohia Pogorarea Sfantului Duh – Titan,  a rostit rugaciunile de Paste, cantand  “Hristos a inviat!” si apoi rugandu-se pentru maratonistii care alearga in cadrul ciclului de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.

Probe:
-Maraton
-Maraton stafeta pentru copii
-Semimaraton
-15 km

42 de copii au  alergat  intr-o stafeta pe traseul maratonului, purtand cu ei un tricolor. Copiii au fost  de la CentrulSfântul Spiridon”, din scolile generale ale Sectorului 3 si copii care au insotit parintii la maraton.

S-au aliniat la start 60 de concurenti: 15 la maraton, 15 la 15km si 30 la semimaraton dar si 42 de copii in proba de maraton stafeta.

Cei 6 castigatori din probele de Maraton, Semimaraton si 15 km au primit un premiu din partea FitClass, pe perioada lunii mai, acces timp de o saptamana,  nelimitat la sala de fitness + sauna. Castigatorii se vor prezenda  pentru planificare cu un document de identitate  la receptia clubului.

Maratonistii au alergat in jurul lacurilor IOR si Titan, trecand  de 13 ori prin fata Bisericii Pogorarea Duhului Sfant, semimaratonistii de 7 ori, iar concurentii din proba de 15 km, de 5 ori.

Cel mai in varsta participant a fost Gheorghe Mosion, 81 de ani din Arad, care a finalizat proba de semimaraton.

S-au aliniat la start si 5 concurenti din strainatate care muncesc si locuiesc in Romania:  TENE KAMELA GHISLAIN MIRAND-Camerun,  Thomas Cheimarios-Grecia, Matteo  SPATAFORA-Italia, Ogawa Hiroko-Japonia, Ana Baran-Republica Moldova.

S-a alergat printre mii de bucuresteni , care au umplut pana la refuz  parcul Alexandru Ioan Cuza, concurentii fiind tot timpul aplaudati si incurajati pentru efortul lor.

 Ilie Rosu  a dus in cursa pentru a 80-oara steagul Romaniei intr-o proba de maraton, avand alaturi  un steag al lui Stefan cel Mare, care il reprezinta pe Sfantul Gheorghe in lupta cu balaurul.

Crucea Rosie Sector 3 si Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta au asigurat asistenta medicala pe timpul cursei.

 

3 Raspunsuri

  1. Mugur Paun spune:

    Frumos evenimentul organizat in a doua zi de Paste, doritorii beneficiind din plin de efectele benefice ale miscarii in aer liber, in prezenta unei audiente numeroase. Un adevarat campion, si nu numai in opinia mea, este Dl. Gheorghe Mosion (din Arad), care la frumoasa varsta de 80 ani impliniti la sfarsitul anului trecut a mai bifat un semimaraton cu timpul de 3:23, fiind un adevarat exemplu pentru concurentii mai tineri. La multi ani Dl. Gheorghe Mosion si mult succes in continuare!

  2. Stefan spune:

    Unde putem gasi niste poze din timpul concursului?
    Multumesc!

  3. cezara doriane spune:

    Ai asociat maratonul cu insasi cursa vietii ce-ti este data s-o traiesti ,cu obstacole ,cu sete ,cu lupta spadasina a verbului „a fi”,a merge mereu inainte ,indiferent de obstacole ivite .Ti-ai incarcat plamanii cu oxigen ,ai strans pumnii la inima ,ti-ai pus tricolor la tample si ai alergat viata ,fie prin munti ,campii ,printre cladiri sau stadioane ca la final sa fii incununat cu laurii reusitei ,a unei arte care se vrea a umaniza lumea si a ne apropia unul de altul ;ai alergat viata sa o imbunezi cu setea de frumos,sportul fiind, terapie pentru trup si suflet …Viata este frumoasa chiar si acolo unde se spune ca sta pe loc ,acolo unde oamenii sunt imobilizati sau acolo unde se alearga ,este frumoasa prin lacrimile ce izvorasc din emotia inimilor mari dar si prin zambetul ce lumineaza faptura de om ,de aceea ,cu 1000 de inimi in tine ,ai inteles ca misiunea ta este nu doar sa alergi km peste km ,ci si sa alergi paralel cu viata …esti tu,ILIE ROSU!…ITI MULTUMIM!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori