Isostar Maratonul zapezii Rasnov 2014 la final

Clasament 15 km, semimaraton, 30 km si maraton.

In ziua de 15.02.2014 Clubul Sportiv Eco Alpin, in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov, cu Isostar Romania si Iberia Renovable Romania a desfasurat in orasul Rasnov cea de-a treia editie a   “Isostar Maratonul Zapezii, Rasnov 2014” – “Memorial Colonel Aurel Cristea”.  Maratonul face parte dintr-un  ciclu de 8 maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, pe care maratonistii din Romania le alearga anual prin cele mai incarcate locuri de istorie ale Romaniei, transmitand in randul tinerilor respect si recunostinta pentru inaintasii nostri.
1959990_657362474304910_200608195_n
Daca in anul 2013 steagul olimpic a  fluturat, atat la Complexul National de Sarituri cu schiurile – Valea Carbunarii, Rasnov, in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, cat si in timpul cursei de maraton  alaturi de drapelul Romaniei, traversand Cetatea Rasnov, in semn de respect pentru Istoria Rasnovului, anul acesta steagul olimpic   a  fluturat din nou in cursa de maraton alaturi de drapelul Romaniei, fiind un indemn la lupta pentru o medalie olimpica, adresat sportivilor olimpici romani  aflati in competitii la  Olimpiada de iarna de la Soci.

Atrasi de dorinta de a-si depasi propriile limite si de miscare, cat si de dorinta de a cunoaste frumusetile Romaniei, in special ale zonei turistice Rasnov, peste 150 de concurenti au alergat in probele de 15 km, 21 km, 30 km, maraton si maraton stafeta pentru copii. Cel mai in varsta concurent a fost Gheorghe Mosion din Arad, 80 de ani, care a  alergat in proba de semimaraton. La start s-au aliniat  si doi concurenti din strainatate, Tene Kamela Ghislain Mirand, din Camerun si Georgiev Stanislav, din Bulgaria.

Isostar Maratonul Zapezii este unic in Europa, pentru ca se alearga in conditii de iarna, la temperaturi negative si pe zapada, punand la mare incercare rezistenta concurentilor.  Chiar daca anul acesta  la start zapada a lipsit, aceasta a aparut pe traseu, la intrarea in Parcul National Bucegi, de ea bucurandu-se concurentii din probele de maraton si de 30 km, care au alergat aproximativ  9 km din curse, pe zapada.

Daca in anul 2012 la prima editie doar 20 de concurenti  au finalizat maratonul, la editia a doua s-au aliniat la start 127 de concurenti dintre care 57 au finalizat maratonul, anul acesta au fost prezenti la start 105 concurenti, dintre  care 46 au finalizat maratonul.
Ca si la editia precedenta, la competitia Isostar Maratonul Zapezii Rasnov 2014,  au alergat si doua stafete de copii care au  alergat pe intreaga distanta maratonului, astfel:

-stafeta copiilor din Rasnov, 42X1 km, compusa din elevi ai scolilor din orasul  Rasnov;
-stafeta  Scolii Cambridge Bucuresti;

Startul s-a dat la ora 09.00 de la Trambulina Olimpica de schi, iar sosirea in toate probele a fost la Cabana Himalaya de pe Valea Glajeriei.  La start maratonistii, impreuna cu doamna Domnica Sorescu-Voicu au intonat imnul Romaniei.

Initiatorii competitiei au fost Vasile Dogaru, presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin,  care a urcat in 2003 pe Everest si Ilie Rosu, maratonistul care la Rasnov a alergat cel de-al 76-lea maraton cu drapelul Romaniei si pentru a doua oara cu Steagul Olimpic. Prin organizarea acestei competitii si a celor 2 stafete de copii, organizatorii au vrut sa  transmita tinerilor  spiritul de lupta dintr-o competitie de maraton si ideea de Everest si sa dezvolte in randul acestora spiritul de echipa. Toti concurentii care au  participat la aceasta competitie au primit la final cate o diploma si o medalie pe care au fost inscriptionate cuvintele: “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” “Puternic si rezistent la “Isostar Maratonul Zapezii Rasnov 2014”.

Proba de maraton la masculin a fost castigata de  Pacurar Timotei (Micasasa), urmat de Florin Simion (Chiajna) si de Vasile Tilibasa (Constanta).

La feminin a castigat  Claudia Costea (Iasi), urmata de Adina Savu (Bucuresti) si de Ana Baran (Bucuresti).

La finele probei de 15 km concurentul Olaru George a cerut-o de sotie pe prietena sa.

Castigatorii din fiecare proba au primit diploma si cupe.

Au mai fost oferite dilome si cupe urmatorilor:

-Gheorghe Mosion, 80 de ani,  cel mai in varsta participant la aceasta competitie.
-Adina Savu pentru participarea la cele 3 editii ale maratonului.
-Serban Damian, presedinte Ro Club Maraton, pentru organizarea Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc, la Bucuresti, maratonul fiind organizat simultan de catre Clubul Eco Alpin si la Alba Iulia, de Ziua Nationala a Romaniei.
-Alexandra Postelnicu, presedinta Asociatiei PachaMama Romania, pentru organizarea impreuna cu Ilie Rosu si Clubul Eco Alpin a  celei de-a doua editie a Maratonului Recunostintei la Rosia Montana.
-Victor Ilie, care a alergat cel de-al 171-lea maraton din cariera, a  primit trofeul pe a carui placuta au fost inscriptionate cuvintele “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” puternic si rezistent la Isostar maratonul zapezii Rasnov 2014 -Memorial colonel Aurel Cristea.
-Vasile Dogaru, presedinte Club Eco Alpin a primit o cupa pentru  aniversarea zilei de nastere.

Maratonul s-a incheiat cu un  foc de tabara, cu 2 berbeci la protap si cu .. o hora a maratonistilor!

Adresam multumiri tuturor organizatiilor, asociatiilor si persoanelor fizice care au facut posibil acest eveniment sportiv: Clubul Eco Alpin, www.ilierosu.ro, Primaria Rasnov, Isostar Romania, Iberia Renovables, Sergiana Grup, SC. Serigrafic Art Design SRL, Danone, Livezile Dobrinoiu, BIGDD, Revista Alerg, Ro Club Maraton, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica, Ambulanta Rasnov, Politia Rasnov, Jandarmeria Brasov, Scolile generale si liceului din Rasnov, Cambridge School Bucuresti, Iuliana Savu, Domnica Sorescu-Voicu, Gl. Iosif Rus – presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica,  Ionut Marius Cucu, Nelutu Cretulescu.

2 Raspunsuri

  1. Mugur Paun spune:

    Va multumesc mult pentru ca mi-ati oferit prilejul sa particip la acest eveniment foarte bine organizat, unde am putut admira frumusetile zonei Rasnov. Felicitari tuturor participantilor!

  2. Adina Savu spune:

    Multumim pentru tot, Ilie si dl Vasile Dogaru! voi reveni cu placere la cabana Himalaya, la acest maraton…

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori