Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Editia a treia – Alba Iulia, la final

Vezentan Laurentiu din Cluj Napoca si Cristina Tranca din Sibiu, s-au clasat pe locul 1 la  Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Editia a 3-a, desfasurat de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie 2013, la Alba Iulia!

Clasament

In ziua de 01.12.2013 Clubul Eco-Alpin a organizat si desfasurat la Alba-Iulia editia a III-a a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Primele doua editii au fost organizate de catre Ro Club Maraton in Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti. In anul 2013 maratonul  a fost unul inedit, desfasurandu-se simultan, atat  la Alba Iulia, cat  si  la Bucuresti.

Organizatori:   Clubul Eco Alpin  in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia, DJST Alba si Ro Club Maraton.

Parteneri:  ISOSTAR Romania, Revista   ALERG, Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”  Alba Iulia, Universitatea 1 decembrie Alba Iulia, Carolina Tour.

Maratonul a fost dedicat romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918 si s-a desfasurat pe un traseu in circuit,  in interiorul cetatii Carolina, maratonistii trecand de 16 ori prin fata  Catedralei Reintregirii Neamului .

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice  “Din dragoste pentru Romania si Istoria ei”, care include un numar de 8 maratoane desfasurate  prin  cele mai incarcate locuri de istorie ale Romaniei.

S-au aliniat la start 16 maratonisti, 23 de semimaratonisti si 2 stafete de copii din judetul Alba, care au alergat pe distanta maratonului:

-stafeta 42X1 km, formata din copii de la CSS Alba Iulia si LPS Alba Iulia si din elevi ai colegiului Militar Liceal Alba Iulia;

– stafeta 12X3,5 km din Blaj, alcatuita din sportivi de la CSS Blaj si CS Mica Roma.

Startul a fost dat din fata Monumentului inchinat celor 3 martini ai neamului romanesc,Horea, Closca si  Crisan, de catre presedintele Consiliului Judetean Alba domnul Ion Dumitrel. Inainte de start Ana Silaghi, studenta la Academia de Aviatie a Fortelor Aeriene Brasov a intonat imnul Romaniei. La start a fost prezenta si o delegatie de romani de la Chisinau care au manifestat pentru unirea Romaniei cu Basarabia.

Startul a fost dat din fata Monumentului inchinat celor 3 martini ai neamului romanesc,Horea, Closca si  Crisan.

Maratonistii au adus un omagiu lui Mihai Viteazul alergand pana in fata Bisericii Memoriale Mihai Viteazul, apoi au continuat alergarea in interiorul zidurilor Cetatii Alba Carolina.

Bisericuta memorialã “Mihai Viteazul” se aflã în municipiul Alba Iulia, în vecinãtatea zidurilor cetãtii, la 500 m de Obeliscul închinat eroilor martiri Horea, Closca si Crisan. Pe locul actualei bisericute de lemn s-a aflat vechea ctitorie, din anul 1597, a voievodului unificator Mihai Viteazul.

La maraton Masculin pe locul 1 s-a situat  Vezentan Laurentiu din Cluj Napoca, cu timpul de 3:10:47.

Pe locurile 2 si 3 s-au situat , Timotei Pacurar din Micasasa, respectiv Vasile Tilibasa din Constanta.

La maraton feminin pe locul 1 s-a situat Cristina Tranca din Sibiu in 4:32:33.

La Semimaraton masculin a trecut primul linia de sosire Marian Popa din Hunedoara, cu timpul de 1:34:27. Pe locurile 2 si 3 s-au clasat Marian Oprea din Deva, respectiv Ovidiu Pirlac din Timisoara.

La Semimaraton feminin s-a clast pe locul 1  Marcela-Diana Vlad din Constanta cu timpul de 1:54:02, urmata de Mihaela –Ileana Popa din Porumbacu de Jos si de Ramona Gatea, din Cluj-Napoca.

Pe traseu concurentii au fost sustinuti de locuitorii orasului Alba Iulia prezenti in numar foarte mare la manifestarile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

La competitie au fost si 3 concurenti din strainatate:  Campos Oscar si Cabrerizo Cueva Francisco,  din Spania si Tene Kamela din Camerun.

Cele doua stafete au fost conduse de antrenorii: Vlas Mihaela, Rodean Ana si Avram Gabriel-din Alba Iulia, respectiv Man Cristina – din Blaj.

Misca Cornel din Turda a alergat pe distanta semimaratonului purtand o proteza la genunchi. Desi  a suferit in trecut  mai multe operatii chirurgicale la picioare, deplasandu-se cu mare greutate ,  el a alergat semimaratonul de la Alba Iulia, de Ziua Nationala a Romaniei.

Ilie Rosu a alergat pentru a 75-a oara cu drapelul Romaniei intr-un maraton, ducand   si un steag al lui Mihai Viteazul.

Premierea in maratonul Reintregirii Neamului Romanesc a avut loc in fata Catedralei Reintregirii Neamului, toti participantii primind diplome si medalii. La final s-a intonat din nou Imnul Romaniei.

 

Monumentul inchinat martirilor neamului romanesc: Horea, Closca si Crisan

 

 

1 raspuns

  1. Sandel Voinea spune:

    Am fost onorat sa ma aflu printre participanti si am realizat ca locul de desfasurare a acestui maraton este la Alba Iulia. As dori sa le multumesc si pe acesta cale lui Ilie si neobositului Vasile Dogaru, presedintele Clubului, “ECO-ALPIN” ca de Ziua Nationala nu mai sunt un spectator emotionat dar neputincios, urmarind programele TV. Sper ca si in anii ce vor urma sa mai fac ture in santul de aparare al Cetatii Alba Iulia intr-o atmosfera cel putin la fel de frumoasa ca cea creata de cei doi. Stima si respect. La multi ani ROMANIA !

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori