Maratonul Stefan cel Mare la final

 

In ziua de 22 septembrie 2013 s-a desfasurat la Putna, in judetul Suceava, Maratonul Stefan cel Mare. Maratonul a facut parte din ciclul de maratoane istorice:  “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.

Rezultate

Probe: Maraton, Maraton stafeta 21X2 km, Maraton stafeta 11X1 km, Semimaraton si 10 km. 21 de elevi din Colegiul Militar Liceal “Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc au alergat intr-o stafeta de 21X2km, iar 11 elevi ai Scolii Generale Putna intr-o stafeta de 11X1km.

Organizatori: Clubul Eco Alpin si Ilie Rosu, in parteneriat cu Primaria Comunei Putna si Directia pentru Sport si Tineret Suceava. Parteneri: Consiliul Judetean Suceava, Manastirea Putna. Sponsori: ISOSTAR. Parteneri Media: Revista Alerg, Ro Club Maraton si Infopensiuni.

Cursa s-a desfasurat pe un circuit de 10,5 km, ce a inclus 20% asfalt si 80% drum forestier si care a fost parcurs de maratonisti de 4 ori, iar de semimaratonisti de 2 ori.
Startul a fost dat la ora 09.00 de pe aleea din fata manastirii Putna. Inainte de start elevii Colegiului Militar Liceal Stefan cel Mare au cantat imnul colegiului, “Stefan, Stefan Domn cel Mare”, dupa care toti concurentii au cantat impreuna imnul Romaniei.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Manastirea Putna in fata statuii lui Mihai Eminescu, in prezenta staretului Manastirii Putna.

Maratonul Stefan cel Mare, 22 septembrie 2013, Manastirea Putna - Festivitatea de premiere desfasurata langa Mormantul lui Stefan, in prezenta staretului Manastirii Putna. Printre participanti s-au numarat 27 de elevi ai Colegiului Militar Liceal Stefan cel Mare din Campulung Moldovenesc si 11 copii ai Scolii Generale din comuna Putna.

La maraton Masculin a castigat Danut Cernat, iar la feminin prima a sosit Hiroko Ogawa din Japonia.
La Semimaraton Masculin a castigat Vasile Tilibasa, iar la Feminin, Ana Baran.
La 10 km Masculin a castigat Gheorghe-Razvan Tarata, iar la feminin prima a fost Dana Ladaru.

Danut Cernat a primit o cupa din partea maratonistilor care alearga in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, pentru maratonul cu numarul 101 alergat la Putna. El a devenit al doilea roman care a depasit granita a 100 de maratoane oficiale alergate, primul fiind Victor Ilie din Braila.

Ilie Rosu a alergat in cursa cu drapelul Romaniei si cu un steag al lui Stefan cel Mare.

1 raspuns

  1. iulian spune:

    Felicitari Ilie pentru organizare!!!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori