Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana la final

Rezultate finale

In ziua de 17.08.2013 s-a desfasurat la Rosia Montana , in judetul Alba, a doua editie a Maratonului Recunostintei. Prima editie a avut loc in anul 2012, pe un traseu de 46 km, intre localitatile Calugareni si Bucuresti, cu start din fata statuii lui Mihai Viteazul si sosire la monumentul Eroului Necunoscut, in Parcul Carol din capitala.
Editia a 2-a a beneficiat de cadrul natural deosebit al Muntilor Apuseni si de locuri incarcate de istorie, care au amintit de daci, de romani, de Avram Iancu si de luptele duse de Armata Romana in Primul Razboi Mondial in zona Rosia Montana. 17 august este o zi importanta pentru sportul romanesc, reprezentand una dintre cele mai mari victorii ale atletismului din tara noastra, obtinuta in urma cu 5 ani, de catre Constantina Dita care a devenit campioana olimpica in proba de maraton la Olimpiada de vara de la Beijing. Ca si in prima editie, startul in cursa de maraton a fost dat telefonic din America de Constantina Dita.
Medalia oferita de organizatori are inscriptionata pe ea Statuia Victoriei din Primul Razboi Mondial, ‘Pe aici nu se trece”-monument aflat la Tisita, in judetul Vrancea, reprezentand o femeie cu sabia ridicata deasupra capului, personificare a zeitei Victoriei. Pe medalie se afla inscriptionat mesajul Asociatiei PachaMama Romania: “Natura este o fiinta vie! Spune Da drepturilor naturii!” si Victoria de la olimpiada de la Beijing: “17 august 2008-Constantina Dita-campioana olimpica”.
Maratonul a facut parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, ce include in prezent 7 maratoane, pe care maratonistii le alearga anual.
Mesajul maratonului Recunostintei a fost: Din dragoste pentru Romaniasi istoria ei, Spune DA drepturilor naturii! Natura este o fiinta vie!
Startul si sosirea in/din maraton au fost din/in fata Monumentului Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial din Rosia Montana.
La start s-au aliniat 22 de concurenti, din care 5 au alergat in proba de maraton, 10 la cea de semimaraton, iar 7 la “10 km”.
Trei dintre concurenti au fost din Japonia, Camerun si Spania.  Cel mai in varsta concurent a fost de  74 de ani.

La maraton, masculin, a castigat Tica Darie din Suceava, iar la feminin Hiroko Ogawa din Japonia.
La semimaraton, masculin a castigat Tene Kamela din Camerun, iar la feminin prima s-a clasat Alexandra Postelnicu, fiind singura participanta inscrisa in concurs.
In proba de 10 km la masculin a castigat Gherghe Cristian din Galati, iar la feminin Spiru Teodora din Brasov.

Constantina Dita,  ca si la  editia 1, a primit la Maratonul Recunostintei, un numar de concurs, de data aceasta fiind  101. Tricoul simbolizeaza  drepturile pamantului si victoria ei la olimpiada, timp de 4 ani titlul aflandu-se in  mainile sale. La o saptamana dupa cursa campioana s-a intalnit cu maratonistii, primind din partea lor tricoul, numarul de concurs si medalia.



Maratonul s-a incheiat simbolic a doua zi, cu strigatul de lupta al maratonistilor din Romania, care a rasunat intr-o galerie romana: Hip-Hip-Ura! Hip-Hip-Ura! Hip-Ura, Hip-Ura, Hip- Ura, Ura, Ura! Romania! Traiasca Romania!
Organizatori: Asociatia PachaMama Romania, Ilie Rosu si Clubul Eco Alpin.

1. Regulament

2. Declaratia

3. Inregistrare

4. Lista concurentilor

5. Rezultate

6. Inregistrare voluntari

7. Lista voluntarilor

8. Stiri

Startul va fi dat din fata Monumentului Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial, localitatea Rosia Montana.

Monumentul Eroilor Romani din Primul R?zboi Mondial-Rosia Montana

Obeliscul este amplasat în centrul localitatii si a fost ridicat în anul 1925, în memoria eroilor români cazuti în Primul Razboi Mondial. Monumentul, cu o înaltime de 4 m, este alcatuit dintr-un postament din beton, pe care se înalta soclul si obeliscul în forma de piramida, care are în terminatie 3 cruci. Pe fatada monumentului se afla un înscris comemorativ: „1914-1918 Închinare lui Dumnezeu / Cinstire eroilor neamului“.

 

Puncte de contact:

Ilie Rosu: 0762.66.99.69, e-mail: ilierosu@gmail.com, www.ilierosu.ro

Alexandra Postelnicu: 0724.27.09.51, email: pachamamaromania2011@gmail.com; www.fouryearsgo.ro

Supermaratonul Recunostintei, 19 august 2012, Editia 1

 

2 Raspunsuri

  1. Stan Turcu spune:

    Felicitari Ilie! Traiasca Romania!

  2. Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana la final – Rezultate finale | FOUR YEARS. GO. | A Sustainable, Just, and Fulfilling Future for Humanity spune:

    […] Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana la final […]

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori