Maratonul International Delta Dunarii, Sulina, 20 octombrie 2012, Editia 1

Rezultate

 

 

In ziua de 20 octombrie 2012  Clubul Eco Alpin in parteneriat cu DJST Tulcea si Primaria Orasului Sulina a organizat si desfasurat la Sulina prima editie a Maratonului Delta Dunarii. La start s-au aliniat 29 de concurenti, care s-au intrecut in probele de Maraton si Semimaraton.

Maratonul este inclus in ciclul de maratoane istorice organizate de maratonistii din Romania “Din dragoste pentru Romania si Istoria ei”.

Motto-ul maratonului a fost: “Alergam si salvam impreuna Delta Dunarii”.

Cel mai in varsta concurent inscris la proba de semimaraton a fost Gheorghe MOSION din Arad, care a terminat cursa in 3 ore si 4 minute.

Prin participarea la proba de semimaraton a Dianei Louise Sharp din Marea Britanie, prima editie a Maratonului Delta Dunarii a devenit una internationala.

Pentru prima oara in Romania s-a organizat o stafeta a copiilor, “Stafeta Copiilor din Delta Dunarii”, formata din 42 de elevi ai liceului Jean Bart din Sulina, care au alergat fiecare cate 1 km, pe distanta de 42 km. Ei au purtat in cursa  un stegulet al Romaniei, pe care l-au predat din schimb in schimb,  transmitand simbolic mesajul copiilor din Delta Dunarii catre copiii din intreaga Romanie: “Sa facem sport, sa facem miscare si sa iubim Romania”.

S-a organizat si o cursa populara pe distanta de 6 km.

Startul in Maratonul Delta Dunarii a fost dat de campioana mondiala in proba de semimaraton a anilor 1994 si 1995, Elena Fidatov-Moruzov.

Proba de maraton la masculin a fost castigata de Marian Tudorica, urmat de Florin Simion si Piron Marius. La feminin a castigat Didina Manole.

Proba de semimaraton Masculin a fost castigata de Nan Stefan, urmat de Panait Valentin si Tilibasa Vasile. La feminin a castigat Mariana Bazavan, urmata de Diane-Louise Sharp si de Viorica Ionescu.

Cursa populara a fost castigata de Elena Fidatov-Moruzov.

Ilie Rosu a purtat pentru a 46-a oara consecutiv intr-o cursa de maraton, drapelul Romaniei si pentru a 30-a oara drapelul Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Raspunsuri

  1. Iulian Dideanu spune:

    Felicitari Ilie pentru ideea organizarii concursului la Sulina! Simt ca incepem sa devenim o adevarata familie, s-a format deja un nucleu de alergatori la actiunile organizate de tine. Asa cum te-am obisnuit…..ne intalnim pe 1 Decembrie. Doar daca nu mai organizezi ceva intre timp :)).

  2. Dan spune:

    Felicitari Ilie!
    Salutari participantilor!

  3. stan turcu spune:

    Felicitari! Ai reusit din nou. Tine-o tot asa.

  4. ionescu aurica spune:

    FELICITARI tuturor concurentilor. SUCCES in continuare!

  5. alina rosu spune:

    felicitari tata…te pup!!!!!

  6. Gabriel Manea spune:

    Felicitari si multumesc ca mi-ati oferit ocazia sa vizitez si mai ales sa cunosc oamenii acestia de treaba din Sulina, asa cum la Maratonul Zapezii am cunoscut atatia oameni deosebiti la Rasnov si mi-am facut atatia prieteni de fiecare data.

    Sa aveti puterea sa alergati si sa organizati cat mai multe concursuri si sa ne vedem voiosi la fiecare.

  7. Robert Sfedea spune:

    buna ziua sunt din sulina sunt sfedea robert si am purtat nr 10 😀 a fost frumos aceas maraton (pt mine stafeta) si abia o astept la anul.

  8. Florin Simion spune:

    Felicitari Robert! Tie si colegilor tai. Ati format o stafeta superba si ati creat o atmosfera minunata.

  9. Florin Simion spune:

    Pozele facute cu camera mea: http://fastupload.rol.ro/af66b99ff17b3707db78bb47647a382e.html

  10. Sandel Voinea spune:

    E greu de descris in cateva cuvinte
    acest eveniment aparent simplu, trait intens de noi, protagonistii. Sunt mandru ca acum sunt si eu printre protagonisti, executand cursa de “semi”(prima pe teren plat-2h 55′) la indemnul lui Ilie. Prin maratoanele organizate, prin mesajele transmise, Ilie a reusit sa formeze un grup de prieteni, cu au aceasta pasiune foarte sanatoasa. Nu vreau sa-l ridic in slavi pe Ilie, desi merita, vreau doar sa arat faptul ca sunt unul dintre aceia pe care Ilie ii trage dupa el in cursa. Asta ne schimba viata…in bine. Am ajuns in stadiul “placerea de a alerga”. Foarte bine organizat, din toate punctele de vedere.
    Multumesc Ilie!

  11. Ionut Ciontu spune:

    Fotografii de la acest eveniment puteti gasi si pe cele doua link-uri de mai jos:

    https://picasaweb.google.com/107929442972103237061/MaratonSulina2012I?authuser=0&feat=directlink

    https://picasaweb.google.com/108252941129725979802/MaratonSulina2012II?authuser=0&feat=directlink

  12. Liviu spune:

    felicitari Ilie Rosu! felicitari participantilor, sustinatorilor si voluntarilor!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori