Maratonul Delta Dunarii – Sulina,20.10.2012, Editia 1

Organizatorii Maratonului Delta Dunarii

Clubul Eco Alpin                    Primaria Sulina                    DJTS  Tulcea

ISOSTAR   FABRICA DE STEAGURI     ALERG                               

 

 

Navrom Delta             Liceul Jean Bart         Tabara Sulina

REZULTATE Maratonul International Delta Dunarii, Sulina, 20 octombrie 2012, Editia 1

Campioana mondiala din anii 1994 si 1995 la proba de semimaraton, romanca Elena Fidatov Moruzov va da startul in Maratonul International Delta Dunarii, Sulina, 20 octombrie 2012, Editia 1. La competitie participa si o concurenta din strainatate, din Marea Britanie – Diane-Louise Sharp, inscrisa la proba de semimaraton,  care este o mare admiratoare a Deltei Dunarii si o mare luptatoare pentru drepturile naturii.

Un eveniment unic in Romania. Un maraton organizat in Delta Dunarii, la varsarea Dunarii in Marea Neagra si pe digurile din jurul orasului Sulina. Maratonul Delta Dunarii va fi un omagiu adus locuitorilor  din Delta Dunarii, care au rezistat  unor conditii de viata dintre cele mai potrivnice,  facand fata de-a lungul timpului, izolarii, arsitei verii, vanturilor, frigului si iernilor cumplite. Va fi o cursa a respectului si a recunostintei pentru eroii care traiesc astazi in Delta Dunarii. Sulina devine primul oras din Romania care se inscrie pe harta oraselor dunarene europene in care se organizeaza maratoane.

INFORMATII DESPRE COMPETITIE .
Clubul Eco Alpin in parteneriat cu Primaria orasului Sulina si Consiliul Judetean pentru Sport si Tineret Tulcea organizeaza sambata 20 octombrie 2012, prima editie a maratonului Delta Dunarii. Acesta va avea loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii vor avea ocazia ca pe traseu sa admire Dunarea, Marea Neagra si Delta Dunarii. Se va  alerga in mare parte pe asfalt(oras)  si pe drumuri de pamant (diguri), dar si pe cateva portiuni acoperite de piatra (faleza) si de nisip (plaja Sulina de la  Marea Neagra). Puteti  admira in timpul cursei Farul vechi de la Sulina, vasele maritime si fluviale care plutesc  pe bratul Sulina si puteti auzi peste tot zumzetul barcilor cu motor.

Acest maraton este o continuare a ciclului de maratoane istorice, organizate in anii 2011 si 2012 de catre maratonisti:

-Maratonul “Pe aici nu se trece” – Editia I,  in memoria Armatei Romane care a luptat in primul razboi mondial;
-Maratonul “Reintregirii neamului romanesc”-in amintirea romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918;
-Maratonul regal, in care maratonistii au omagiat cele doua momente de exceptie din istoria Romaniei, inscriptionate pe edificiul Arcului de Triumf si contributia Casei regale la dezvoltarea Romaniei, trecand pe sub Arc;
-Maratonul zapezii. In care maratonistii au scos in evidenta valoarea istorica a zonei Rasnov;
-Maratonul Recunostintei in care maratonistii au reamintit de batalia lui Mihai Viteazul de la Calugareni, de jertfele facute de Armata Romana in primul Razboi mondial, sosirea din cursa fiind la Mormantul eroului Necunoscut din Parcul Carol si de marea victorie obtinuta de Constantina Dita Tomescu la Olimpiada de la Beijing, cand a devenit campioana olimpica in proba de maraton, aceasta cursa fiindu-i dedicata de ziua Maratonistului din Romania.

Startul in Maratonul Delta Dunarii va fi dat din fata primariei Sulina. Traseul va continua pe faleza orasului Sulina in directia Farului vechi al orasului. Se va trece prin fata Taberei Sulina si dincolo de zona Cimitirului. Alergarea  va continua pe un traseu inconjurat de ape si diguri, in mare parte  pe  digul care leaga Sulina de Sfantul Gheorghe (aprox. 2,6 km dus si 2, 6 km intors, la o tura de circuit). Se va reveni in soseaua care leaga orasul de plaja Marii Negre. Se va alerga cateva sute de metri pe nisip, pana la malul Marii Negre. Concurentii vor reveni spre oras pe acelasi traseu, intrand apoi pe drumul care  trece pe langa zona imprejmuita a Portului Liber Sulina, dupa care se va intra din nou in oras. Se va alerga apoi pe strada 1, dupa care se va intra pe strada 3, apoi prin spatele Turnului de Apa, se va alerga pe dig, pe un drum de pamant, pana in punctul in care incepe  strada Digului. Apoi concurentii vor  alerga  pe malul Dunarii catre oras, trecand  succesiv de pe Strada Digului, pe Strada 2, Strada 1 pana in fata primariei, unde semimaratonistii vor incheia primii cursa. Maratonistii vor incheia dupa  ce vor alerga inca o tura de circuit.( Harta traseului)

Cursele :  42 km (2 ture de circuit a cate 21, 1 km) si 21 km, se vor desfasura in ziua de sambata,  20 octombrie 2012, incepand cu ora 09.00 dimineata, din fata primariei orasului Sulina. 42 de copii din Sulina, baieti si fete,  in mare parte elevi ai Liceului Teoretic Jean Bart, nascuti in Delta Dunarii, vor alerga pe traseul cursei de maraton, formand o stafeta de 42 x1 km, “Stafeta de maraton a copiilor din Delta Dunarii” cu un mesaj adresat copiilor din  intreaga Romanie, “Sa facem sport, sa facem miscare si sa iubim Romania”.

Categorii: Masculin si Feminin.

Probe: Maraton si Semimaraton.

Se va organiza si o cursa populara pe distanta de aproximativ 5 km, intre primaria Sulina si Plaja Sulina, dus si intors. Inscrierile pentru aceasta cursa se vor face in ziua de 19.10.2012, orele 18.00 la TABARA SULINA.

Concurentii se vor aduna in zona de start in ziua de 20.10.2012 la orele 08.30, cand se vor face ultimile precizari pentru curse. La ora 08.45 se va canta imnul Romaniei. Startul va fi dat la ora 09.00 de catre primarul orasului Sulina si de campioana noastra mondiala la semimaraton din anii 1994 si 1995, doamna Elena Fidatov Moruzov, care va participa si la Cursa Populara de 5 km.

TEMPERATURI MEDII SEZONIERE Temperatura probabila: 15-23°C

Startul se va da din fata primariei Sulina. Concurentii vor alerga doar pe partea dreapta a traseului.  Punctele de hidratare vor fi din 3,5 in 3,5 km.

Conditii ce trebuie indeplinite de concurenti pentru a participa la competitie si pentru a primi numarul de concurs:

1. sa aibe cel putin 18 ani impliniti cel tarziu pe 20 octombrie 2012.
2.sa aibe asupra sa un act de identitate in original.
3. sa fie de  acord sa participe pe propria raspundere, asociatia organizatoare nefiind raspunzatoare pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergator in urma participarii la aceasta competitie. Declaratia pe propria raspundere.

NOTA: Confirmarea participarii la cursa si ridicarea numarului de concurs se face in ziua de vineri 19.10.2012, incepand cu orele 18.00 la Tabara SULINA. Obiectele personale vor putea fi depozitate la TABARA SULINA,  prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate dupa sosire, pe baza numarului de concurs. ATENTIE ! Nu este recomandat  a se lasa obiecte de valoare in sacii de depozitare a obiectelor personale.
Instructiunile se vor gasi pe www.ilierosu.ro.

Cronometrarea va fi asigurata manual de catre echipa de arbitri. Puncte de control aditionale vor fi plasate de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate. Alergatorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificati automat. Fiecare alergator este responsabil pentru propria securitate. Recomandam sa se alerge in coloana, pe partea dreapta a carosabilului. Este responsabilitatea fiecarui participant de a purta numarul de concurs, fiind strict interzisa moificarea acestuia. Participantii la competitie cu numere de concurs lipsa sau modificate vor fi descalificati.

CLASAMENT – CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Clasamentul oficial va fi disponibil dupa cursa pe www.ilierosu.ro, pe site-ul Primariei Sulina si  pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Tulcea. Fiecare alergator din probele de maraton si semimaraton care va incheia cursa va primi medalia si Certificatul de Participare. Primii 3 clasati vor primi diplome.

Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate la kilometrul 10, 15, 21, 31, 37, 42. Alergatorii care se retrag din cursa pot astepta la punctele de hidratare, de unde vor fi ridicati de organizatori.

Taxa de inscriere. Fiecare participant va plati o taxa de inscriere de 100 lei, din care se vor asigura un  tricou de participare, o diploma si medalia comemorativa. Pana pe data de 14.10.2012 fiecare participant va plati taxa de participare in valoare de 100 lei in contul Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin ,CIF: 14638190, Cont: RO42 BTRL 0430 1205 G926 21XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Alba Iulia Bucuresti,  mentionand Numele si Prenumele concurentului si Maratonul Delta Dunarii.

Alergatorii inscrisi la Maraton sunt invitati la Pasta Party, care va avea loc in Sulina, imediat dupa cursa, intr-o locatie care va fi anuntata ulterior.

Timpul limita pentru Maraton este de 6 ore, iar pentru Semimaraton 3 ore.
Numarul maxim de participanti: 200.

Modul de ajungere la Sulina:
–    cu autoturismul sau cu trenul: pana la Tulcea.
–    Cu vaporul de la Tulcea la Sulina:

– curse rapide: tel. 0732.630.356; 0749.909.472 (aprox. 60 lei cursa)

-nava clasica: tel. 0240-511.553 (aprox. 40 lei cursa)

Inscrierile la competitie se fac pana pe data de 12.10.2012.

Inregistrare

Lista concurenti

Comitetul de initiativa si de organizare:

-Vasile Dogaru, presedinte Club Eco Alpin.

-Ilie Rosu, sef Sectie de atletism, Club Eco Alpin, membru in consiliul director ARPIA, structura centrala, membru al cluburilor Ro Club Maraton si Eco Alpin, tel: 0762.66.99.69; e-mail: ilierosu@gmail.com;

-Andrei Victor, director Liceul Teoretic “Jean Bart” din Sulina

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori