La MIB 2012 – Romania-UE Impreuna pentru Padurea Copiilor si Drepturile Naturii

La Bucuresti voi alerga cel de-al 45-lea maraton cu drapelul Romaniei si cel de-al 29-lea cu steagul Uniunii Europene. O cursa cu un mesaj, “Romania-UE Impreuna pentru Padurea Copiilor si Drepturile Naturii”.  In special in cursele montane iti dai cel mai bine seama ce inseamna interventia nesabuita a omului impotriva naturii. Taierea masiva a padurilor iti sare in ochi. Se taie masiv si nu se sadeste nimic in loc.  De cateva ori am inscriptionat pe tricou mesajele Salvati muntii sau  Salvati padurea.  Duminica mesajul meu va fi vizibil si  profund si il voi duce cu mine 42 km intr-o cursa in care Romania si Uniunea Europeana ar trebui sa faca mai mult.

Cand Alexandra Postelnicu  mi-a vorbit cu atata dezinvoltura despre Natura, despre faptul ca Pamantul este ca un organism viu, ca respira, …despre necesuitatea ca aceasta sa fie protejata prin lege, ca lumea a inceput sa se organizeze la nivel planetar, initiindu-se  zeci de programe pentru salvarea ei, semnandu-se zeci de  petitii adresate forurilor internationale,  am acceptat sa duc mesajul in cursa. E adevarat insa ca si eu am simtit alergand in maratoanele montane, vazand dezastrul din padurile si muntii Romaniei, fara sa fac parte din vreo asociatie, inscriptionand atunci mesaje cum ar fi: Impreuna Salvam muntii sau Impreuna Salvam padurea.

Fiecare incercam sa facem ceva si sa tragem semnalul de alarma. Eu sunt mic copil cu steagurile fata de ce incearca Florin Staicu in aceasta noapte ducand acelasi mesaj ca si mine intr-o cursa de 150 km, alergand intre Pitesti si Bucuresti, pentru aceeasi cauza, Padurea copiilor si Drepturile naturii. Maine dimineata cand va ajunge in Bucuresti, Florin Staicu va intra direct in cursa de maraton de la Bucuresti.  Florine Steagurile sus!  si ne vedem la start maine dimineata! Si pentru tine acum, in miez de noapte,  strigatul de lupta al maratonistilor:  Hip, hip – URA! Hip, hip- URA!  Hip, ura, hip, ura, hip,  ura, ura, ura!   Romania! Traiasca Romania!

Mesajul catre MIB 2012 adresat la finele Maratonului de la Comana din 24.09.2012:

Iata cele 44 de maratoane alergate in perioada 21.03.2010 – 07.10.2012:

Romania, oriunde te-ai afla, urmeaza-ne nu te lasa!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori