SuperMaratonul Recunostintei – din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei

Rezultate

23 de romani si o japoneza au alergat din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei, la SuperMaratonul Recunostintei din data de 19 august 2012.


Cursa a fost dedicata celui mai mare succes romanesc obtinut vreodata in proba de maraton, aurul olimpic castigat de Constantina Dita la olimpiada de la Beijing, 17 august 2008, maratonistii declarand aceasta zi ca fiind Ziua Maratonistului din Romania.

Constantina Dita Tomescu - campioana olimpica in proba de maraton, Beijing, 17 august 2008

Startul s-a dat din fata statuii lui Mihai Viteazul din comuna Calugareni, judetul Giurgiu.

 

Din America, marea nostra campioana a intrat in legatura cu maratonistii, le-a multumit pentru gestul lor de a se alinia la start si le-a dorit  sa ajunga cu totii sanatosi la Monumentul Eroului Necunscut. S-a cantat imnul Romaniei, care i-a amintit campioanei, de momentul in care drapelul Romaniei a urcat pe cel mai inalt catarg, la olimpiada de la Beijing.

SuperMaratonul Recunostintei-19 august 2012, Calugareni, Statuia lui Mihai Viteazul

Constantina Dita a dat startul in cursa Supermaratonul Recunostintei, fiind acompaniata din Calugareni de cei 24 de maratonisti, de zeci de voluntari  si de catre primarul comunei.

Constantinei Dita a primit din partea maratonistilor un numar de concurs, numarul 125, un tricou  de culoare galben, pe care erau inscriptionate cuvintele,

-pe fata tricoului:

Supermaratonul Recunostintei—19 august 2012
Calugareni- Parcul Carol din Bucuresti
17 august 2008- Romania campioana olimpica la maraton

iar pe spatele lui,o parte din augustul de foc al istoriei Romaniei:

Supermaratonul Recunostintei—19 august 2012
17 august – ZIUA MARATONISTULUI
13 august 1595, MIHAI VITEAZUL, Batalia de la CAlugareni
17 august 2008 –Constantina Dita Tomescu campioana olimpica
August 1917 luptele de la Marasti, Marasesti, Oituz

Victoria de la Olimpiada a Constantinei Dita, in care a zdrobit toate natiunile lumii,  a fost inclusa intre doua pagini de exceptie ale  istoriei poporului roman, Batalia de la Calugareni si luptele purtate de Armata Romana in Primul Razboi Mondial, care s-au finalizat cu implinirea dorintei lui Mihai Viteazul si al visului de veacuri al romanilor, Marea Unire. Sosirea a fost in fata Mormantului Eroului Necunoscut, simbolul a 225000 de militari ai Armatei Romane care s-au jertfit pentru Romania, in fata monumentului avand loc si premierea concurentilor. Maratonistii, prin col. rez Ilie Rosu,  au dus in cursa drapelul Romaniei pentru a 43-a oara intr-un maraton, si un steag al lui Mihai Viteazul.

Final de cursa in SuperMaratonul Recunostintei, Mormantul Eroului Necunoscut

Pentru ca aceasta cursa a fost una a Recunostintei, in drumul lor catre linia de sosire, maratonistii s-au oprit si au adus Omagiul si Recunostinta tuturor maratonistilor din Romania, Eroilor Revolutiei Romane din decembrie 1989.

Singura femeie inscrisa in cursa a fost Hiroko Ogawa, din Japonia, care a fost declarata castigatoare in proba de feminin. La masculin a castigat Cristian Ungureanu din Iasi, urmat de Petre Ovidiu si Stanciu Ionita.

Multumim parintilor, sotiilor, copiilor si prietenilor concurentilor, care  i-au incurajat  pe cei 24 de concurenti, ca sa alerge 46 km, din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei.

Acestia au fost, in ordinea inscrierii:

Bica Liviu, Rosu Ilie, Chiritescu Florin, Ilie Victor, Turcu Stan, Iordache Vasile, Cernat Danut, Pantis Mihai Vlad, Stan Viorel, Ungureanu Cristian, Dideanu Iulian, Bobocescu Valeriu, Cojocaru George, Petre Ovidiu, Tatu Alexandru, Stanciu Ionut, Simion Florin, Ogawa Hiroko, Chirila Liviu, Balan  Ovidiu, Mihailescu Catalin, Braila Catalin-Doru, Gheorghe Mircea, Leonte Florin.

Gestul celor 24 de a se inscrie si de a alerga aceasta cursa, ar putea fi un nou  inceput pentru Romania, in lupta pentru pastrarea identitatii noastre nationale si in realizarea unei noi Mari Uniri, altfel decat unirea de la 1 decembrie 1918, una mult mai profunda,  in cuget si-n simtire.

In acea zi de 17 august 2008, timpul s-a oprit pentru o clipa in loc, Constantina Dita Tomescu reusind prin Victoria ei, sa uneasca pentru o zi, intreaga Romanie.

Comitetul de organizare al SuperMaratonului Recunostintei, oferind simbolic Constantinei Dita Tomescu medalia, tricoul si numarul de concurs 125

Multumim Constantina Dita Tomescu, Romania nu te-a uitat!

Club Eco Alpin                                                               Primaria Calugareni

Organizatori

 

Sponsori si Parteneri Media

ISOSTAR                       FABRICA DE STEAGURI             www.cmi-dermato.ro                  ALERG    

Medalie Supermaratonul Recunostintei, Editia 1, 19.08.2012

4 Raspunsuri

  1. Sandel Voinea spune:

    Alergarea, efortul adus pana la extrem, este un mod de a ne manifesta, sentimentele de pretuire fata de cei care au dus la infaptuirea acelor evenimente, cruciale pt. natiunea noastra, un mod de a mentine vii acele momente, in actualitate.
    Fiecare cursa, de acest gen, angreneaza cu ea efortul fizic, psihologic, dar si o anume motivatie data de acele fapte pirdute in timp, dar care nu trebuie uitate.
    Eu cred ca la asta se gandeste Ilie cand organizeaza aceste maratoane. Sa-i multumim pt. asta port-drapelului si alergatorii, si arbitrii de traseu, si sacagii, si chiar si autoritatile locale prin curtea carora fugim.
    Mult succes Ilie, in tot ceeace faci!

  2. Florin Simion spune:

    Povestea mea:

    http://florinsimion.com/blog/supermaratonul-recunostintei-19-august-2012/

  3. Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana la final | Ilie Rosu spune:

    […] Supermaratonul Recunostintei, 19 august 2012, Editia 1 […]

  4. Maratonul Recunostintei de la Rosia Montana la final – Rezultate finale | FOUR YEARS. GO. | A Sustainable, Just, and Fulfilling Future for Humanity spune:

    […] Supermaratonul Recunostintei, 19 august 2012, Editia 1 blog comments powered by Disqus /* […]

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori