Supermaratonul Recunostintei

Rezultate

Club Eco Alpin                                                               Primaria Calugareni

Organizatori

 

Sponsori si Parteneri Media

ISOSTAR                       FABRICA DE STEAGURI             www.cmi-dermato.ro                  ALERG    

Medalie Supermaratonul Recunostintei, Editia 1, 19.08.2012

Un eveniment unic in Romania. Ziua Maratonistului, aniversand cel mai mare succes romanesc in proba de maraton, medalia olimpica de aur obtinuta de Constantina Dita Tomescu pe 17 august 2008 la Beijing. O fila actuala din istoria atletismului romanesc intre doua file de istorie ale poporului roman, Batalia de la Beijing intre Batalia de la Calugareni si luptele din luna august a anului 1917 de la Marasti, Marasesti, Oituz. Un traseu doar pentru cei care cred sincer in alergare, in patriotism si in valorile educative ale sportului. Acesta se organizeaza in ziua de 19 august 2012 – intre Calugareni si Bucuresti. Start din fata Statuii lui Mihai Viteazul si sosire la Mormantul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol.

INFORMATII DESPRE COMPETITIE

Clubul Eco Alpin in parteneriat cu “7-Izvoare” si Primaria Calugareni organizeaza in 19 august 2012, prima editie a Supermaratonului Recunostintei de ”Ziua maratonistului”. Sponsori: ISOSTAR, Fabrica de Steaguri, www.cmi-dermato.ro. Partener Media: Revista Alerg.  Competitia va avea loc intre localitatile Calugareni si Bucuresti, pe un itinerar ce include locuri incarcate de istorie si cele mai pitoresti sate care leaga judetele Giurgiu si Ilfov de capitala.

Acest maraton este o continuare a ciclului de maratoane istorice, organizate in anii 2011 si 2012:

-Supermaratonul “Pe aici nu se trece” – Editiiile  I si II, in memoria Armatei Romane care a luptat in primul razboi mondial;
-Maratonul “Reintregirii neamului romanesc”-in amintirea romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918;
-Maratonul regal, in care maratonistii au omagiat cele doua momente de exceptie din istoria Romaniei, inscriptionate pe edificiul Arcului de Triumf si contributia Casei Regale la dezvoltarea Romaniei, trecand pe sub Arcul de Triumf;
-Maratonul zapezii. In care maratonistii au pus in evidenta valoarea istorica a zonei Rasnov;

Startul va fi dat din fata statuii lui Mihai Viteazul de la Calugareni. Traseul va continua pe partea dreapta a drumului European E 85, prin localitatile Adunatii Copaceni si 1 Decembrie, de unde va continua pe drumurile judetene, care trec prin localitatile Copaceni, Vidra, Mamina si Berceni. Dupa traversarea liniei de centura a capitalei, concurentii vor alerga numai pe trotuarul dispus pe partea dreapta a drumului, traversand intai intersectia Aparatorii Patriei si continuand pana la Piata Sudului. Maratonul va continua tot pe trotuar prin fata Oraselului Copiilor, pe Calea Serban Voda, prin fata Cimitirelor Belu si Eroii Revolutiei, pana la Cutitul de Argint. Se va traversa strada pe la trecerea de pietoni si se va intra in Parcul Carol. Se vor urca scarile catre Mormantul Soldatului Necunoscut. Cursa se va incheia la Mormantul Soldatului Necunoscut, unde maratonistii vor primi medaliile.

Cursa: 46 km – un supermaraton, se va desfasura in ziua de duminica, 19 august 2012. cu startul la ora 06.00 dimineata, din fata monumentului lui Mihai Viteazu, din localitatea Calugareni. Pentru asistenta, sustinatorii sportivilor si pentru cei care vor alerga compact, estimam sosirea primului concurent la Mormantul Eroului Necunoscut, dupa aproximativ 3 1/2 ore, iar a ultimului, dupa aproximativ 5 ½ ore, respectiv, in jurul orei 11.30. (Sunt posibile modificari din motive organizatorice.)

Categorii: Masculin si Feminin.

TEMPERATURI MEDII SEZONIERE Temperatura probabila: 17-30°C
Startul se va da din fata Statuii lui Mihai Viteazu din Calugareni. Dupa start, maratonistii vor alerga numai pe partea dreapta a E85, banda de urgenta, pana in localitatea 1 Decembrie. Traseul va continua pe drumurile judetene 401D, pana la Cretesti, 401A, pana la Vidra, 401, in directia Mamina, Berceni, Cartierul Nou, Bucuresti. Dupa traversarea liniei de centura se va alerga numai pe trotuar, pe partea dreapta. Traversarea principalelelor intersectii Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Cimitirul Eroii Revolutiei se va face numai pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, fara a fi necesara oprirea circulatiei.
Puncte de hidratare: km 4,6, km 10, km 14, km 16,5, km 19,8, km 24,2, km 26,4, km 28,5 km 31,5 km 33,8, km 36,8 km 39, km 41,4, km 45, km 46.

Conditii ce trebuie indeplinite de concurenti pentru a participa la competitie si pentru a primi numarul de concurs:
1. sa aibe cel putin 18 ani impliniti cel tarziu pe 18 august 2012.
2.sa aibe asupra sa un act de identitate in original.
3. sa fie de acord sa participe pe propria raspundere, asociatia organizatoare nefiind raspunzatoare pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergator in urma participarii la aceasta competitie (Declaratia pe propria raspundere).
NOTA: Confirmarea participarii la cursa si ridicarea numarului de concurs se face in ziua de sambata 18.08.2012, incepand cu orele 17.00 in Parcul Carol, zona Mormantul Eroului Necunoscut.
Obiectele personale vor putea fi depozitate in zona de start, la Calugareni, prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate dupa sosire, la Mormantul Eroului Necunoscut. ATENTIE ! Nu este recomandat a se lasa obiecte de valoare in sacii de depozitare a obiectelor personale.
Instructiunile se vor gasi pe www.ilierosu.ro.
Cronometrarea va fi asigurata manual de catre echipa de arbitri. Puncte de control aditionale vor fi plasate de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate. Alergatorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificati automat. Fiecare alergator este responsabil pentru propria securitate. Recomandam sa se alerge in coloana, pe partea dreapta a carosabilului. In Bucuresti, traversarea principalelor intersectii se va face numai la culoarea verde a semafoarelor pentru pietoni. Este responsabilitatea fiecarui participant de a purta numarul de concurs, fiind strict interzisa modificarea acestuia. Participantii la competitie cu numere de concurs lipsa sau modificate vor fi descalificati. La punctul de control dispus la Piata Sudului, concurentii care au depasit timpul de 5 ore, vor fi opriti din cursa, fiecare dintre acestia primind un certificate de participare la competitie, cu rezultatul obtinut pe distanta de 42 km.

Inscriere

Lista participanti

CLASAMENT – CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Clasamentul oficial va fi disponibil dupa cursa pe www.ilierosu.ro si pe Fiecare alergator care va incheia cursa va primi medalia si Certificatul de Participare. Primii 3 clasati vor primi diplome.
Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate la kilometrul 21, 40 si 46. Alergatorii care se retrag din cursa pot astepta la punctele de hidratare, de unde vor fi ridicati de organizatori.

Taxa de inscriere. Fiecare participant va plati o taxa de inscriere de 50 lei, din care se vor asigura un tricou de participare, o diploma si medalia comemorativa. Taxa se va plati pana pe data de 15.08.2012 prin transfer bancar in Cont RO77 RZBR 0000 0600 0642 3026, deschis la RAIFFEISEN BANK SA, SOSEAUA IANCULUI NR.2, BL.113, SECT 3, BUCURESTI, beneficiar Ilie Rosu – mentionand Numele si Prenumele concurentului si Maratonul Recunostintei.
Alergatorii inscrisi la Maraton sunt invitati la Pasta Party, care va avea loc in Bucuresti, imediat dupa cursa, intr-o locatie care va fi anuntata ulterior.
Timpul limita pentru Maraton este de 5 ½ ore .
Numarul maxim de participanti: 25.
La 5 1/2 ore de la start, momentul in care ultimul concurent incheie oficial cursa, concurentii insotiti de un grup de copii, vor face impreuna un tur prin fata monumentului.
Modul de ajungere la Calugareni, Giurgiu:
– cu autoturismul: Pe drumul european E85, Bucuresti –Giurgiu, , pana la Calugareni. Inscrierile se fac pana pe data de 12.08.2012.

Comitetul de initiativa si de organizare:

Ilie Rosu, membru in consiliul director ARPIA, structura centrala, membru al cluburilor Ro Club Maraton si Eco Alpin tel: 0762.66.99.69; e-mail: ilierosu@gmail.com;
Florin Simion, 0724385805, contact@florinsimion.com
George Cojocaru, 0734619392,  contact@7-izvoare.ro

Traseu:

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori