Maraton Boston 2010-final fericit!

O spun cu mana pe inima, a fost cel mai frumos maraton din viata mea! Respectul pe care il caut de-o viata l-am primit aici, la Boston! Doua avioane de lupta  ale aviatiei americane au dat onorul participantilor inainte de start.

Tricolorul Romanie si drapelul SUA au fluturat impreuna intreaga cursa, pe toti cei 42, 195 km, atmosfera  fiind ceva de nedescris, mai ceva decat in centrul Romei, americanii vrajindu-ma prin atitudinea lor. Zeci de mii de americani, din toate generatiile, m-au incurajat sa pot duce catre linia de sosire mesajul meu, strigand tot timpul “Romania -USA, together”. A fost ca o misiune pentru mine, chiar daca o parte din prietenii mei au considerat-o imposibila, am crezut tot timpul in ea.  Inaintam si lasam in urma mea un  cor, cu numele tarii mele,  Romania, simtindu-ma tare mandru de asta. Militarii armatei americane luau pozitia de drepti si salutau, privind atenti catre cele doua drapele. Cand eram elev in liceul militar visam sa ajung general. Chiar daca visul meu nu s-a implinit, astazi m-am simtit pentru prima oara in viata mea ca un general. Sunt sigur ca Romania are de astazi cateva zeci de mii de prieteni in plus, din care imbucurator este faptul, ca multe mii sunt copii. Pe distanta de aproape un km cateva mii de copii au strigat in cor “Go Romania!”, urechile mi se infundasera, inaintam si fluturam fericit drapelele, pentru ca americanii mi-o cereau. Binecuvantarea primita cu o zi inainte din parintelui Simion, preotul bisericii romanesti din Boston, Sfanta Paraschiva, mi-a dat energia necesara ca sa termin cea mai grea cursa, dar si cea mai frumoasa, din viata mea. La km 30,  familia Loghin-reprezentantii romanilor din Boston- Catalin, Dana, Thomas si Nicolas, asa cum au promis, erau acolo, incurajandu-ma si dandu-mi energizantul inainte de ultima urcare: “Hai Romania!”.  La km 35, cand a inceput coborarea,  au aparut crampele musculare, am suferit mult pana la finis, fiindu-mi teama de un blocaj total. Dar Dumnezeu a vrut ca eu sa ajung la startul acestei curse, sa o termin si iata ca am reusit!

Sentimentele mele de inalta apreciere pentru oamenii care au facut ca Romania sa aiba o asemenea imagine in SUA, cred ca nicaieri in lume imaginea noastra nu este ca aici. Imi scot palaria si ma-nclin in fata lor!

Astazi m-am simtit mandru ca sunt roman!

10 Raspunsuri

  1. axenta spune:

    felicitari si multe povesti asemanatoare.

  2. Sandel Voinea spune:

    Din partea mea, daca as putea ti-as adresa mult mai mult decit:”Felicitari Ilie!”
    Ar trebui sa te felicite intreaga tara, dar mai cu seama ilustrii nostri conducatori. N-ai sa vezi. Sunteti in contradictie :tu cu imbunatatirea imaginii Romaniei in lume, ei cu …. . Incerc sa-mi inchipui prin ce ai trecut … .Zbor placut si sa ne vedem cu bine.
    LA PORTDRAPEL PENTRU ONOR … INAINTE!

  3. Stan Turcu spune:

    BRAVO! De 3 ori BRAVO! Sa fii sanatos si .. te asteptam cu drag.

  4. Costi spune:

    Felicitari! Asteptam poze si povestiri detaliate!

  5. Adriana spune:

    Bravo domnule Ilie Rosu, am facut atita publicitate cit am putut in rinduriel prietenilor de aici din Boston si din tara. Te felicit din toata inima, te admir si-ti doresc succres in continuare!

  6. cristi spataru spune:

    Felicitari Ilie.Tine-o tot asa.

  7. cernat danut spune:

    bravo si felicitari generale ilie rosu maximus pentru mine vei fi un general pentru totdeauna ,decat generali facuti pe comanda politica la apelul bocancilor mai bine general in inimile noastre forever .ai fost purtator de steaguri pline de glorie si acesta nu este un patriotism ieftin de fatada si fara valoare ,esti un patriot adevarat ilie rosu maximus ,traiasca ROMANIA si DRAPELUL TRICOLOR ,cel mai frumos drapel din lumea asta pentru noi romanii.

  8. Sorina spune:

    Din partea fostilor colegi de la Statul Major al Fortelor Aeriene — BRAVO !!!

  9. Liviu spune:

    Extraordinara performanta!Ai devenit un respectat ambasador al Romaniei in lume.Respectele mele, Ilie!

  10. Calin Ciutea spune:

    Brovo iliie! industriiia de aparare te saluta!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori