Antrenament inainte de Sfantul Ilie si “La multi ani” Alina!

Este data de 19.07.2009.

Astazi incepe o zi deosebita. Este ziua de nastere a fiicei mele, Alina, cea mai mare sustinatoare a mea, careia ii doresc la multi ani, sa fie sanatoasa si sa-si implineasca toate visurile.

Ma gasesc la Adjudu Vechi, incercand sa conving cativa tineri sa alerge. Ei sunt vecinii mei, la doua case de mine, cunosc bine preocuparile mele, la fiecare antrenament fiind cu ochii pe mine. In seara de dinaintea cursei reusesc sa le smulg o promisiune ca dimineata la 6,30  sa plecam intr-o cursa usoara de alergare, de promovare a miscarii, cam ca cele organizate in Herastrau de Ro Club Maraton. Vasilica este cel care isi respecta promisiunea, la ora stabilita fiind in fata portii.

Florin insa inca doarme adanc, fiindu-i greu sa se trezeasca asa de dimineata. Insistam sa-l avem alaturi de noi si cred ca mai mult de rusine accepta sa ne insoteasca, dar numai pe bicicleta, fiindu-i teama de un eventual abandon in cursa. Aceasta masoara cam 5 km, incepe din sat, urmand un traseu pana la soseaua Nationala, cum ii zic satenii, care leaga Adjudul de Bacau, apoi revenim pe acelasi traseu. Soarele este deja pe cer, stralucind de la prima ora, avertizandu-ne parca sa ne grabim, pentru ca si astazi va fi o zi caniculara. Partenerul meu de alergat, elev in clasa a 12-a la un liceu din Bacau se tine bine.

Nu fortam pentru ca trebuie sa avem energie ca sa ne si intoarcem. Singurele probleme pentru el par a fi durerile la maini pe care le scutura des in mers, incercand sa tina aproape. Ajungem in zona “Umbrarescu”, unde aflu cate ceva despre  centralele euliene construite in apropiere, pe deal. Si cladirile din zona par deosebite, impresionand prin marime si arhitectura. Pe ambele parti ale soselei se intind lanurile de porumb, care vestesc un an bun agricol, contrastand cu previziunile meteorologice sarace in precipitatii din acest an. La intrarea in sat suntem intampinati de latratul cainilor, cam luati prin surprindere de antrenamentul nostru matinal. Il felicit pe Vasilica pentru cursa, fiind convins ca daca se va antrena, va putea duce  o cursa oficiala de semimaraton, undeva prin Romania, in aproximativ un an.

Desi am parcurs doar 5 km simt caldura de afara, sunt  transpirat, asa ca schimb tricoul. Apoi insotit de Florin,  cu mari inclinatii mai mult spre ciclism, ne continuam antrenamentul, de data aceasta incercand sa parcurgem inca vreo 20 km, pe un traseu care include satul Lespezi, Costisa, barajul de la Beresti si  canalul cu drumul de piatra. Ne luam un suc din centrul satului, apoi  traversam satul. La iesirea din  sat un pescar tot incerca sa gaseasca un cumparator pentru un  crap de 4 kg. Reusesc o fotografie cu pestele pe care il oricine il poate pescui cu putin noroc,  in apele raului Siret,aflat la cateva sute de metri.

Traversez podul peste Siret, tinand directia Lespezi. Campul, in mare parte cultivat cu porumb este foarte frumos, acesta aproape ca a ajuns la maturitate, beneficiind de ploi abundente in ultimul timp. Iutesc pasul, pentru ca in circa 2 ore va fi si mai cald, iar  alergarea  pe o asemenea vreme inseamna sinucidere curata. Cursa prin padure o fac cu multa placere, racoarea si  apa de la izvor, fiind exact cele doua lucruri de care aveam nevoie. Facem o oprire la monumentul din satul Costisa, inchinat eroilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial, pe care l-am ratat in cursele anterioare. Ne oprim la baraj,  printre unditele insirate pe mal, apoi facem cale intoarsa spre sat. Intru pe drumul de piatra, inaintand din ce in ce mai greu. Las in urma hidrocentrala, apropiindu-ma incet dar sigur de pod. Il traversam, fiind convinsi ca in aproximativ o luna  vom reveni pe acest traseu.

Intrand in sat razele soarelui devin din ce in ce mai insuportabile. Simt ca nu mai am aer, aflandu-ma parca la finalul unei curse de maraton. Noroc ca mai sunt cateva sute de metri si iata ca reusec sa  inchei antrenamentul, unul  pregatitor, inainte de semimaratonul de la Sfantul Gheorghe de dumineca viitoare. Apoi peste inca o saptamana, daca lucrurile decurg normal, voi incerca sa iau startul la supermaratonul de la Miercurea Ciuc (45 km). Hai Ilie!

2 Raspunsuri

  1. vasilica spune:

    sa inteleg ca nu ati terminat articolul
    bafta la sf gheorghe sau la satu mare u am retinut prea bine locatia urmatoare

  2. vasilica spune:

    im pare rau a reusit sa vad tot articolul

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori