8 Martie-La multi ani domnisoarelor si doamnelor!

Este data de 07.03.2009.

Accesand www.maraton.info.ro,  iata ca palpaie in fundal fereastra pe care o cautam. Mesajul, prin care suntem chemati la miscare e ca o goarna care suna adunarea, fiind foarte important pentru noi. Locul? Parcul Herastrau. Timpul innourat si cei cativa stropi de ploaie nu au reusit sa sperie chiar pe toata lumea. Cei care au avut curaj sa alerge astazi in parc, au fost rasplatiti din plin. Chiar daca am avut de infruntat cateva reprize de ploaie, acestea nu au reusit sa ne intoarca din drum.

Traditionalul tur de onoare a fost facut intr-un ritm acceptabil pentru toata lumea.  I-a facut fata chiar si domnisoara nou intrata in club, Ana Maria, care a parcurs cu brio cei 6 km, cam atat masoara o tura de parc. Inca nu sunt membru al clubului, dar, prin faptul ca avem alergarea, ca element comun,   ma simt deja unul de-al lor. Sunt foarte atent la baietii si la fetele din grup si simt ca, desi facem parte din generatii diferite, alergarea si miscare ne apropie. Invatam unul de la altul si gasim raspuns la multe din intrebarile, care pana mai ieri, erau considerate fara raspuns. Se alearga relaxat. Sigur,  unii dintre noi avem in spate o poveste a noastra, cu inceputuri si sfarsituri, tare mult as vrea sa aflu cate ceva despre fiecare! Alerg o buna portiune de parc alaturi de Dan Lixandru si de Serban Chiurlea.

Cu Dan am alergat deja impreuna doua maratoane, la Bucuresti si la Atena, urmand a ne intalni in aprilie din nou, la Paris, unde incercam marea cu degetul, obiectivul fiind calificarea la Boston.  Serban in schimb e o cunostinta noua si e pasionat mult de cursele montane, concurand in competitii de lungime cu mult peste 100 km. Mi se increteste pielea pe mine cand povesteste. Asta da cursa. Iar atunci cand ne intalnim si cu tatal lui, un domn in varsta de 70 de ani, care alerga in sens invers noua, am inteles de unde atata energie.

Sunt aici destui alergatori experimentati, ii consider asa, pe aceia care au alergat la multe curse din Europa.  Imi place ca si-au propus sa promoveze printre tineri,  alergarea in aer liber, care, atunci cand e facuta constant, iti aduce  armonie si sanatate. Deja cu inima si cu sufletul ma simt si eu unul de-al lor. Simt ca este o problema de timp, pana cand Serban Damian imi va inmana si mie tricoul de membru. Un amestec reusit de oameni simpli, unii dintre ei incepand si ei, prin a fi la inceput, afoni in ale alergatului, si de sportivi,  care au muncit si au crezut atat de mult, incat au intrat in galeria sportivilor de performanta. Ii apreciez mult, pentru ca desi au un program incarcat, isi fac timp sa alerge cel putin o tura, alaturi de cei care vin pentru prima oara la miscare in parc.

Ceva te aduce aici, vrei sa schimbi ceva, nu gasesti forta necesara sa o faci singur iar uneori nu stii cu ce sa incepi.  Si invartindu-te in jurul lacului ai de unde sa furi pe gratis, meserie si energie. Ma tulbura uneori comparatia pe care o fac din cand in cand, 2000 de maratonisti unguri la Budapesta si nici o suta de romani la Bucuresti! Numai cu oameni ca cei care au venit astazi in parc, putem in cativa ani sa ne imbunatatim situatia!

Am reusit astazi sa il aduc si pe Viorel, cu care in luna ianuarie am alergat 10 km in parcul IOR. S-a antrenat bine si iata ca astazi reuseste sa alearge 20 de km. Felicitari! Vezi, daca vrei, poti! L-am introdus in grup si sunt sigur, ca si-a fixat ca  obiectiv, sa alerge un semimaraton.

Parcul este plin de veverite. Le vezi traversand inconstiente aleile, nesesizand pericolul la care se expun. In fata mea o doamna a convins una sa-i manance din palma, si culmea, iata ca se lasa si mangaiata! Apoi dupa cateva zeci de metri fac si eu o poza unei veverite, asezata  la marginea aleii, privind sfioasa si curioasa. Zecile de veverite din parc dau parca semnalul, ca in sfarsit a venit primavara! Si poate ca si de asta a meritat sa fii astazi prezent in parcul Herastrau,  ca sa dai nas in nas cu primavara!

Si pentru ca suntem in ajun de 8 Martie, va urez domnisoarelor si doamnelor “La multi ani” si la cat mai multa miscare in aer liber!  Ocupati aleile parcurilor impreuna cu cei dragi voua!

3 Raspunsuri

  1. Serban Chiurlea spune:

    A fost o placere sa alergam impreuna. Ma gandesc la un alergator varstnic de peste ocean care spunea:” A mile with a friend, is a free mile”, sau alergarea cu prietenii este o placere.
    Sper sa ne mai intalnim. Succes in obiectivele tale!

  2. dana, dan valsan spune:

    Buna,
    ma bucur ca te-ai insanatosit si sper sa te poti pregati in continuare cu aceeasi placere.Admir oamenii cu vointa si daruire pentru telurile propuse. Bafta multa,voi urmari rezultatele tale si iti voi tine pumnii sa fie cat mai spectaculoase.

  3. Intalnirea cu Brancusi si cu ambasadorul Romaniei la Paris | Ilie Rosu spune:

    […] cum m-am exprimat intr-o povestire anterioara, cand apreciam ca va veni si momentul cand o sa devin membru al RO CLUB Maraton, iata ca acest moment a sosit, platind prima mea cotizatie de membru, de fata […]

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori