Maratonul zapezii Rasnov 2012 la final

Primul maraton de iarna, pe zapada, din Romania, Maratonului Zapezii Rasnov 2012 –  Memorial colonel Aurel Cristea, s-a incheiat.

 

Competitia  a fost organizata de catre Asociatia Club Sportiv ECO ALPIN,  prin Centrul de Pregatire Montana HIMALAYA,   in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov. SponsoriISOSTAR, www.fabricadesteaguri.euwww.bigdd.ro. Parteneri media: Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), Ro Club Maraton, Revista Alerg si www. infopensiuni.ro.

S-au aliniat la start 20 de concurenti. Temperatura  pe durata cursei a fost negativa,  osciland intre -12 grade si -7 grade, iar in timpul cursei a nins. S-a alergat pe o suprafata acoperita cu zapada,  pe un traseu inedit, cu start de la Cabana Himalaya, cu  alergare pe strazile orasului Rasnov, cu o trecere prin dreptul trambulinei olimpice de schi, de pe valea Carbunarii,  cu  urcari si traversari in doua randuri,   ale   Cetatii Rasnov. Toti concurentii inscrisi au  terminat cursa, incadrandu-se in timpul limita de  6 1/2 ore, prevazut de regulament,  inregistrandu-se astfel o premiera:  prima promotie de maratonisti care au finalizat maratonul din “Antarctica” Romaniei. Doua echipe, una a Televiziunii Romane, si alta a Gazetei Sporturilor,  au urmarit maratonistii in cursa, la prima editie a Maratonului Zapezii Rasnov 2012.

La masculin a castigat FLORIN SIMION din Bucuresti cu timpul de 3:49:21. Locul 2 a fost ocupat de Gheorghe Blajiu din Rasnov, cu timpul de  3:55:37, iar locul 3 de catre Eugen Taras din Brasov, cu timpul de 3:57:23.

La feminin a castigat MARIANA ALEXANDRU din Rasnov, cu timpul de 5:02:44, urmata de Adina Savu din Bucuresti, cu timpul de 6:19:12.

Clasamentul final:

Locul    Loc.categ    Nume si prenume      Timp final      Nr.concurs

1                    1                Simion Florin               3:49:21          105
2                    2                Blajiu   Gheorghe       3:55:37          101
3                    3                Taras Eugen                  3:57:23         106
4                    4                Mihailescu Catalin      4:38:56         104
5                    5                Cernat  Danut               4:48:01          136
6                    6                Ilie Victor                       4:48:33         127
7                    7                Ilie Bogdan                     4:49:34         137
8                     8                Manea   Gabriel            4:51:51          110
9                     9                Rosu Ilie                           4:57:23        102
10                  10              Pantis Mihai                    4:59:12        138
11                   1                Alexandru Mariana      5:02:44        109
12                   11             Dragus Marius                5:02:45         126
13                   12             Balan Ovidiu                     5:05:46        103
14                   13             Iordache Vasile              5:22:37         123
15                    14             Bica Liviu                         5:22:38          131
16                    15             Ene Liviu                          5:33:47         108
17                    16             Gliga Eugen                     5:56:07        140
18                    17             Cojocaru George           6:19:12         107
19                     2               Savu Adina                     6:19:12          111
20                    18             Stan Viorel                      6:19:12          125

Alti doi concurenti au alergat in afara de concurs, parcurgand primii 23 de km din cursa, acestia fiind Popa Mandrean si  Coscodar Florin.

Cu 5 minute inainte de start concurentii, acompaniati de un grup de copii din Zarnesti, Hoinarii Craiului, au cantat imnul Romaniei. Apoi a urmat strigatul de lupta al maratonistilor: Hip Ura, Hip Ura, Hip Ura, Ura, Ura! Romania! Traiasca Romania! Startul a fost dat de catre primarul orasului Rasnov, domnul  Adrian Vestea.  Ilie Rosu a pornit in cursa purtand in mainile sale drapelul Romaniei, ducandu-l pentru a 31-a oara, in mai putin de 2 ani de zile, si steagul de reprezentare al ARPIA.  Alti doi concurenti, Florin Simion si Vasile Iordache, si-au luat cu ei drapelul Romaniei, scotandu-l din buzunarul de la spate si fluturandu-ll pe traseu. Strajerii cetatii Rasnov i-au intampinat pe concurenti la fiecare intrare in cetate. La terminarea cursei maratonistii au primit medaliile  “Maratonul Zapezii Rasnov 2012”. Acestea au fost inmanate de domnul General (r) Rus Iosif, presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), un mare admirator al maratonistilor.

Festivitatea de premiere a fost condusa de domnul Dogaru Vasile, presedinte al Clubului Eco Alpin, care in anul 2003, a facut parte din prima expeditie in totalitate  romaneasca, care a escaladat Everestul. Acesta a apreciat ca la cabana Himalaya in data de 18 februarie, la finele maratonului zapezii Rasnov 2012, doua spirite s-au intalnit, spiritul maratonului si spiritul Everestului, transmitand tuturor participantilor si sustinatorilor acestora un spirit nou,  de invigator.

Castigatorii competitiei au primit diplome si cupe. Fiecare participant a primit placheta  “Maratonul zapezii Rasnov 2012”. Trei plachete speciale au fost oferite participantilor in cadrul proiectului “Granitele nu sunt limitele”, care au alergat impreuna in anul 2011,  6 maratoane pe 6 continente, Viorica Gabrian,  Daniel Lixandru si Ilie Rosu. Au mai primit plachete Danut Cernat, pentru 71 de maratoane alergate, Marian Chiriac, pentru alergarea in anul 2009 a maratonului Everest si pentru promovarea alergarii in revista Alerg si Emil Arseniu, pentru intreaga sa activitate maratonistica. Ilie Rosu a primit o cupa pentru cele 41 de maratoane alergate, din care, 31, consecutiv, cu drapelul Romaniei. Victor Ilie a primit o cupa  pentru cel de-al 127 maraton alergat, fiind primul roman, care a depasit granita a 100 de maratoane oficiale alergate. De asemenea, au mai primit cupe Ene Liviu, cel mai tanar participant, 18 ani, aflat la primul lui maraton si clubul Ro Club Maraton, pentru promovarea spirutului maratonului in Romania. Generalul Iosif Rus a oferit din partea ARPIA, diplome tuturor  participantilor.

La final cupa “Memorial colonel Aurel Cristea” a fost oferita de catre doamna Lacramioara Cristea, fiica colonelului Aurel Cristea, in sens simbolic, lui Ilie Rosu, fost elev al regretatului profesor  in liceul militar Stefan cel Mare, Campulung Moldovenesc.  Aceasta cupa va ramane in permanenta la Cabana Himalaya, in amintirea colonelului si a primei editii a Maratonului Zapezii Rasnov 2012.

Maratonul s-a incheiat seara in aer liber, in jurul focului de tabara al maratonistilor, la un pahar de vin fiert si …un berbec la protap, in acordurile de chitara ale grupului de copii “Hoinarii Craiului” din Zarnesti, condusi de profesorul Adrian Margarit, care au fost si voluntari  in punctele de hidratare de pe traseu, infruntand timp de mai bine de 6 ore, gerul si frigul.

Maratonul Zapezii Rasnov 2012 a fost si va ramane o lectie de curaj si de viata pentru Romania, dovedind inca o data, ca daca vrei, poti, nimic nu e imposibil, ca granitele umane pot fi depasite, iar cele geografice pot fi atinse. Granitele nu sunt limitele!

In data de 18 februarie 2012, 21 de romani au invins FRICA, reusind toti sa finalizeze primul maraton de zapada din Romania!

Romania oriunde te-ai afla,  urmeaza-ne, nu te lasa!

Galeria foto

1. Sedinta tehnica

2. Start

3.Aspecte din timpul cursei

4. Sosirea

5. Festivitatea de premiere

6. Focul de tabara al maratonistilor si berbecul la protap

7. Sponsori

 

Mass Media despre Maratonul zapezii Rasnov 2012

1. Revista Alerg, Lor le place iarna

2. Revista Alerg, Maratonul zapezii.Prima editie

3. Gazeta sporturilor, O poveste despre curaj, vointa si suferinte extreme la primul Maraton al Zapezii desfasurat în România, la Rîsnov

 

Galerii foto:

1. Marcel Santal

 

 

 

10 Raspunsuri

  1. Adina Savu spune:

    Felicitari Ilie pentru organizare si reusita maratonului!

    A fost ceva UNIC, fiecare moment din eveniment m-a surprins placut, pornind cu pasta party de vineri seara, startul dat de primarul Rasnovului,oaspetii alesi pe cinste..Crina Coco Popescu :)..culminand cu focul de tabara si berbecul bun la protap. O organizare care a lasat in urma multe competitii, sa nu mai spun de statutul special de care am beneficiat, fiind insotita de masina cu asistenta medicala :).

    Un mare BRAVO!

    O cursa frumoasa, grea, pe care as repeta-o oricand in aceleasi conditii

  2. Florin Simion spune:

    Ilie, reusesti sa trezesi in noi sentimente pe care nu credeam sa le traim prea usor.

    Nu oricine are darul de a oferi asa bucurie sufleteasca cum ai reusit tu. Scuze, ca vorbesc la per tu, dar ma simt mai apropiat asa.
    Cred ca fiecare om (participant sau organizator) si-a scris o mica pagina de viata in aceste 3 zile fantastice.

    Multumesc de raportul de Eveniment. Am retrait rapid tot ce s-a intamplat acolo. Povestea mea pe Blog mai dureaza. Pana una alta, am scris un articol despre experienta unica: castigarea primumui Maraton.
    http://florinsimion.com/blog/?p=1073

    Adina: esti o adevarata luptatoare si am toata aprecierea.

  3. Florin Simion spune:

    E gata si Povestea despre Maratonul Zapezii: http://florinsimion.com/blog/?p=1093

    Florin

  4. Maratonul Zapezii – Rasnov – 18 Februarie 2012 | FLORIN SIMION spune:

    […] despre Maraton: Video si articole pe Alerg.ro, Blog-ul lui Ilie Rosu si GSP.ro). This entry was posted in RUNNING. Bookmark the permalink. ← Un […]

  5. Sandel Voinea spune:

    Felicitari pentru organizare si felicitari participantilor.
    E greu de comentat, imaginile spun totul.

  6. Maratonul Regal - de la vis, la realitate | Ilie Rosu spune:

    […] organizarii acestui maraton s-a nascut imediat dupa incheierea Maratonului  zapezii. Ea a venit din partea a doi braileni, Victor Ilie, maratonistul cu cele mai multe maratoane […]

  7. Maratonul Zapezii Rasnov 2013 | Ilie Rosu spune:

    […] Maratonul zapezii, Editia 1, 2012 […]

  8. Maratonul Zapezii - Rasnov 2013, Editia 2 | Ilie Rosu spune:

    […] Maratonul zapezii, Editia 1, 2012 […]

  9. lili spune:

    felicitari ! felicitari pentru organizare ! din 2012 pana acum, ati mai organizat ?

  10. lili spune:

    cer scuze ! am vazut ulterior , ca in fiecare an, inclusiv 2016, ati organizat aceasta bucurie de suflet !

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori