Maratonul Rotorua-Noua Zeelanda – al saselea continent

Este data de 30.04.2011.

La Rotorua, in Noua Zeelanda, maratonul de pe continentul Oceania, s-a incheiat.  Drapelele Romaniei, Noii Zeelande, Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite au fluturat impreuna timp de 4 ore si jumatate in jurul lacului Rotorua.
Drapelele Romaniei si Uniunii Europene au reusit performanta istorica “sa alerge” impreuna pe cele sase continente locuite, insotite mereu de drapelele tarilor gazda in care au avut loc maratoanele.

 

Lor li s-a alaturat din mers drapelul Organizatiei Natiunilor Unite care a alergat  pe 4 continente, consfintind practic mesajul de pace si de prietenie pe care am dorit sa il transmitem peste tot in lume, din partea Romaniei: “Peace and Friendship”.

Mesajul “Romania-New Zeeland-Together” i-a incantat pe spectatori, facandu-i de nenumarate ori sa exclame “Iu Hu Romania-New Zeeland Together!” si “Iu Hu Europe”.
Impreuna cu Viorica Gabrian si Daniel Lixandru am finalizat proiectul Ro Club Maraton:  “Granitele nu sunt limite”, alergand pe 6 continente in mai putin de 6 luni. Am demonstrat astazi ca granitele umane pot fi depasite si ca orice granita geografica poate fi atinsa. In acest sens am incercat sa ducem  cu noi in curse doua, trei  sau  patru drapele. Am demonstrat prin mesajul nostru, ca se poate si ca Romania este mai mult decat o simpla tara europeana, ca romanii cred in valorile Uniunii Europene, pe care le promoveaza peste tot in lume. Am fost unici in felul nostru, primind respectul si admiratia participantilor in curse si aplauzele spectatorilor. De asemenea am parcurs  in zbor aproape 42.000 de kilometri pentru a alerga cei 42 de km pe continentul Oceania. In continuare Antarctica ramane un vis pe care ni-l dorim indeplinit.

Bilantul la zi: drapelul Romaniei 19 maratoane, drapelul UE 12 maratoane, drapelul ONU 5 maratoane.

Romania, Europa,  am reusit!

Multumesc Cassidian pentru sustinerea acordata.

Mai jos gasiti  primele imagini foto si video de la maratonul Rotorua, afisate  pe site-ul organizatorilor.

Ilie Rosu si drapelele Romaniei, Uniunii Europene, Noii Zeelande si Organizatiei Natiunilor Unite in galeria foto a maratonului Rotorua.

Ilie Rosu

Viorica Gabrian

Daniel Lixandru

Multumim tuturor sustinatorilor  care au crezut in noi, iar la final  dedic rezultatele acestui  proiect fiicelor mele: Alina si Andreea.

Si de aici, din Noua Zeelanda, un mesaj pentru intreaga clasa politica din Romania, indiferent de culoarea ei politica si de natia din care face parte, sa scrasneasca mai mult din dinti pentru Romania.

Haide Romania, oriunde te-ai afla, urmeaza-ne, nu te lasa!

10 Raspunsuri

  1. nin spune:

    zapacitule, acolo nu ajunsesei!!! felicitari, astept amanunte.

  2. Liviu spune:

    Ai facut-o si pe aceasta. Inca o limita depasita, mai ramane sa dai noroc cu ursii polari.

    FELICITARI!

  3. BUMI spune:

    Bravo Ilie!
    Te astept pe Glajarie.

  4. Arianna spune:

    Ciao! ti ricordi di me? Ci siamo conosciuti sull’autobus per Rotorua.
    Complimenti per il sito e per il progetto! ciao

  5. Nelutu spune:

    Bravo Iliuta felicitari si de data aceasta.

  6. Cezar Sachelaru spune:

    Felicitari! Si astept sa alergati si la urmatorul maraton cu drapelul Romaniei, drapelul UE, drapelul ONU.

  7. Sandel Voinea spune:

    Felicitari, tie si coechipierilor tai din acest proiect. Ganduri bune si celor care v-au ajutat, deopotriva sponsori si gazde. Rezultatul se vede: toate drapelele au trecut toate liniile de sosire, fie si pe 6 continente.
    In spatele acestor rezultate, Ilie Rosu cu ale lui: antrenamente, tactica alergatorului de cursa lunga cu steaguri, geluri, sponsori si tot ceace face ca mesajul purtat in alergare pe o lungime de un marathon sa fie transmis gazdelor dincolo de linia de finish de catre acest invingator al distantelor terestre.
    Constat cu placere si admiratie ca omul, nu si-a pus steagurile-n cui si continua cu aceeasi tenacitate cursele interne.
    Sa calci drept si cu fuleu constant, Ilie !

  8. Maratonul “Pe aici nu se trece”- Vrancea in flacari | Ilie Rosu spune:

    […] Bruxelles, Bucuresti, Atena, Torino, Lisabona, Atlanta, Marrakech, Dubai, Santiago de Chile, Rotorua/Noua zeelanda, Belgrad, Cluj, Sighisoara, Marasesti, etc.) 16 curse cu drapelul Uniunii Europene, ca sa arate ca […]

  9. dana spune:

    Felicitari !!!Sint mindra ca avem oameni de calitate Si baiatul meu este acum in vacanta la Rotorua
    A invatat mult dar acum culege roadele
    Bravo,romanilor !!!!!!!!!

  10. Maratonul zapezii Rasnov 2012, Antarctica Romaniei | Ilie Rosu spune:

    […] In anul 2011 impreuna cu Daniel Lixandru si Viorica Gabrian am facut parte dintr-un-un proiect, care a fost o mare aventura. Ne-am fixat ca obiectiv sa alergam cate un maraton pe fiecare continent. 7 maratoane in 6 luni pe 7 continente! Daniel a numit proiectul “Granitele nu sunt limitele”. Adevarul este ca pe continentele lumii au mai alergat si alti romani, dar au facut-o izolat si niciodata intr-o echipa de trei romani. A iesit totul ca la carte, dupa un plan in care am inlocuit pe ultima suta de metri, Australia, cu Noua Zeelanda, marcand astfel alergarea pe ultimul continent locuit, Oceania. Am fost foarte aproape de cel de-al 7 lea continent, Antarctica. Am sperat pana in ultima clipa ca vom ajunge si pe acesta, din Santiago de Chile, de unde mai aveam de parcurs cateva mii de kilometri. Iarna incepuse in Antarctica, iar numarul avioanelor care faceau curse spre acest continent era din ce in ce mai redus, preturile devenisera din ce in ce mai mari, iar banii ne ajungeau doar de dus. 1. Dubai marathon 2011 2. Marakech marathon 2011 3. Georgia Marathon 2011 4. Santiago de Chile Marathon 2011 5. Cluj Napoca Matrathon 2011 6. Belgrad Marathon 2011 7. Rotorua Marathon (Noua Zeelanda) 2011 […]

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori