Maratonul Delta Dunarii Editia a 8-a, Sulina, 28.09.2019 la final

Stefan Salagean a castigat pentru a treia oara Maratonul Delta Dunarii, Editia a 8-a, Sulina, 28.10.2019!

In ziua de 28.09.2019 a avut loc la Sulina in judetul Tulcea, cea de-a opta editie a Maratonului Delta Dunarii.

Organizatori:   Clubul Sportiv Eco Alpin  in parteneriat cu    DJTS  Tulcea si Primaria Sulina.

Parteneri: Navrom Delta  ,   Liceul Jean BartTabara Sulina, DSN 21  M&C OFFICE, Artsport.ro, Cabinet Individual Insolventa Herciu Marius, Vocea Armatei, UM 01803;

Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, in perioada  2011-2019.

Startul in Maratonul Delta Dunarii a fost dat de catre Primarul Orasului Sulina, domnul ing. Nicolae Radus. Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei.

Probe: maraton, 30 km, 3 km, cursa populara de 1 km, maraton stafeta 42X1km.

42 de copii din Delta Dunarii, baieti si fete,  elevi ai Liceului Teoretic Jean Bart si din Scoala Gimnaziala C.A. Rosseti, au alergat pe traseul cursei de maraton, in cadrul stafetei de 42 x1 km, “Stafeta de maraton a copiilor din Delta Dunarii”, purtand drapelul Romaniei.

Copiii din Sulina au fost coordonati de directorul liceului Jean Bart din Sulina, profesorul Victor Andrei si de profesorul Valentin Lavric, iar cei din CA Rosetti, de catre directorul Scolii Gimnaziale, profesor Andreea Andrei si de profesorii Ana-Maria Hudacov si Angela Tomozei.

Competitia s-a desfasurat pe faleza Dunarii, pe un circuit de 3 km, concurentii fiind incurajati de locuitorii orasului si de turistii aflati in zona.

Startul in Cursa populara de 1 km s-a dat din fata Primariei Sulina. 42 de ofiteri in rezerva din Ministerul Apararii Nationale, promotia 1982 Radiolocatie, condusi de seful de promotie, col.rez. Radu Mihai, au alergat simbolic alaturi de 42 de copii din Sulina, in semn de de respect de si de recunostinta pentru istoria orasului Sulina si a Deltei Dunarii, aducand totodata un omagiu radiolocatoristilor care supravegheaza cerul senin al patriei. Concurentii au fost intampinati de primarul orasului, care a dat startul in cursa si i-a premiat la final.

Un grup de copii ai Casei de Cultura a Orasului Sulina, director Paul Nour, condus de doamna Florentina Dunaev, a prezentat un program artistic de muzica populara si dansuri traditionale.

La Maraton Masculin a castigat Stefan Salagean, din Bistrita Bargaului, care a obtinut victoria in proba de maraton pentru a treia oara, fiind urmat de Constantin Donos din Codlea si de Alexandru Moldoveanu din Braila.

La 30 de km Masculin a castigat Calin Ene din Timisoara, urmat de Petrica Ulan din Sulina.

La 30 km Feminin a castigat Daniela Salagean din Bistrita Bargaului.

La 3 km Masculin a castigat Florentin Pocora din C.A. Rosetti, urmat de Mihai Lovin din Sulina si de Silviu Andrei din Bucuresti.

La 3 km Feminin a castigat Stefania Salagean de la Scoala Gimnaziala Nuseni, judetul Bistrita Nasaud, urmata de Vania Aneko din Petrosani si de Tudorita Mirica din Braila.

Ilie Rosu a alergat maratonul 229 cu drapelul Romaniei, maratonul 117 cu drapelul Uniunii Europene, maratonul 4 cu steagul Comisiei Europene a Dunarii de Jos, maratonul 68 cu steagul dacilor si maratonul 4 cu steagul de Reprezentare al Brigazii 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”.

Au arbitrat Florin Leonte si Aurel Dogaru, iar activitatea de voluntariat a fost asigurata de militari din Unitatea Militara 01803 din Sulina si de elevi ai Liceului Jean Bart.

Multumim domnilor Hubati Tudor,  Liviu Simioncencu si Ion Surdu, din Sulina,  pentru sprijinul acordat in organizarea si desfasurarea competitiei.

Competitia a fost un memorial adus lui Gheorghe Mosion si Marianei Bazavan care au alergat la aceasta competitie.

Festivitatea de premiere a avut loc in fata Primariei Sulina participantii primind tricouri, diplome si medalii, iar primii trei clasati in fiecare proba, cupe.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori