Maratonul Independentei 10 mai 2018 la final

Florin Simion si Cristina Toma-Palic au castigat Maratonul Independentei, 10 mai 2018, Editia a 3-a, Bucuresti.

Rezultate

In ziua de 10 mai 2018 s-a desfasurat la Bucuresti cea de-a 3-a editie a Maratonului Independentei. Competitia s-a desfasurat  intr-o zi de o mare insemnatate istorica pentru poporul roman. La 10 Mai 1866, Carol I a devenit domnitor al Romaniei, iar la 10 Mai 1877, statul roman si-a oficializat independenta. La 10 Mai 1881 Romania a devenit regat.

Reportaj TVR 1

 

Antena 1, Neatza cu Razvan si Dani

 

Competitia “Maratonul Independentei” este o incununare a Ciclului de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, care a preluat de pe Arcul de Triumf principalele momente ale istoriei Romaniei si le-a transpus in curse de maraton: Maratonul “Pe aici nu se trece”, de la Marasesti,  Marasti si Soveja, Maratonul Recunostintei “Regina Maria” de la Oituz, Targu Ocna si Onesti, Maratonul Recunostintei dintre Calugareni si Monumentul Eroului Necunoscut, Maratonul Recunostintei de la Targu-Jiu, de la Rosia Montana si de la Oituz si Targu-Ocna, Maratonul Prieteniei de la Plevna – Bulgaria, Maratonul Stefan cel Mare de la Putna, Maratonul Siretului de la Adjud, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc de la Bucuresti si de la Alba Iulia, Maratonul Delta Dunarii de la Sulina, Maratonul Zapezii de la Rasnov, Maratonul Dacia – Pontica de la Adamclisi, Maratonul Unirii de la Focsani  si Dracula Maraton de la Bucuresti. La start au fost inaltate drapelele de lupta si steagurile pe care Ilie Rosu le-a fluturat in maratoanele istorice din Ciclul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”: steagul  dacilor cu 49 de maratoane, steagurile lui Stefan cel Mare, steagul lui Mihai Viteazu, steagul lui Alexandru Ioan Cuza, steagul Regelui Carol I, steagul Regelui Ferdinand, Steagul Regelui Mihai,  steagurile de Reprezentare ale Statului Major General,  Statului Major al Fortelor Terestre, Statului Major al Fortelor Aeriene, Statului Major al Fortelor Navale,  Brigazii 76 de Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”, Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA), drapelul Romaniei cu 199 de maratoane si drapelul Uniunii Europene cu 99 de maratoane.

ANG2040

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Asociatia Casa Majestatii Sale, Ministerul Apararii Nationale, Primaria Generala a Capitalei si Federatia Romana de Atletism;Sponsori: ISOSTAR Romania, Artsport.ro, Euro Gift Srl; Parteneri: Asociatia Romana pentru Propaganda si Istora Aeronauticii (ARPIA), Asociatia Ofiterilor in Rezerva si in Retragere (AORR), Asociatia Cercetasilor Traditionali (Act-Ro); Parteneri Media: Alerg.ro, Ro Club Maraton.

banner 2 - MARATONUL - INDEPENDENTEI - 03 mai 2018

Concurentii s-au intrecut in 5 probe: Maraton, Maraton stafeta copii42X1km, Semimaraton, 10,5 km si 1,5 km. Startul a fost dat de catre Alteta Sa Regala, Principele Radu. Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei. Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Palatul Elisabeta si a fost oficializata de catre Alteta Sa Regala, Principesa Maria si de catre multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin. In semn de respect pentru eroii Armatei Romane care au luptat si s-au jertfit pentru Independenta Romaniei in anii 1877 si 1878,  s-a intonat Imnul Regal.

premiere

Stafeta de copii a Liceului Tehnologic Special Bucuresti, condusa de profesorul Ioan Moisa, a purtat tricolorul Romaniei din km in km pe traseul maratonului, in semn de respect pentru romanii care au luptat si s-au jertfit in Razboiul de Independenta. Efortul lor a fost apreciat cu diplome si medalii, oferite de Alteta Sa Regala – Principesa Maria si campionul olimpic Ivan Patzaichin. La competitie a participat Gl. Rez. Virgil Balaceanu, Presedintele Asociatiei Ofiterilor in Rezerva si in Retragere (AORR), care a concurat in proba de 10.5 km. La Maraton Masculin a castigat Florin Simion din Dudu, urmat de Stefan Salagean din Bistrita Bargaului (judetul Bistrita) si de Marius Brasoveanu din Bucuresti.

marat m 1

La Maraton Feminin a castigat Cristina Toma-Palic din Iasi.

maraton f 1

La Semimaraton Masculin a castigat Constantin Donos din Codlea, urmat de Serghei Camaican din Republica Moldova si de Vasile Zamfir din Navodari.

32191743_1414445102034479_2029036941126664192_n

La Semimaraton Feminin a castigat Marilena Cimpeanu din Bucuresti, urmata de Ruxandra Ciuca din Bucuresti.

semi 1 f

La 10,5 km Masculin a castigat Emil Tircovnicu din Bucuresti, urmat de Danut Cernat din Bucuresti si de Stefan Lihaciu din Brasov. 10,5 km m 2

La 10,5 km Feminin a castigat Ina-Cristina  Ilie din Bucuresti, urmata de Lucretia Preda din Galati si de Lorena Chivulescu din Bucuresti.

10.5 km f1

La 1,5 km Masculin a castigat Sergiu Ilies din Bucuresti, urmat de Gabriel Grigorie din Bucuresti si de Gabriel Hagiu din Adjud.

1,5 km m

La 1,5 km Feminin a castigat Ana-Maria Brica, urmata de Alexandra-Gabriela Popescu si de Oana Silvestru, toate trei din Bucuresti.

1,5 km f

La competitie au participat 5 dintre cei 8 maratonisti din Romania, care au alergat in cariera lor peste 100 de maratoane: Danut Cernat, Ioan Moisa, Florin Simion, Ioan Constantinescu si Ilie Rosu.

100 maratoabe 2

Cei  mai in varsta participanti au fost Lucia Radu – la Feminin si Nicolae Sdrula – la Masculin.

sdrula

Cei mai tineri participanti au fost Stefania Salagean – la Feminin, si Felix Feraru – la Masculin.

cei mai tineri

Ilie Rosu a alergat cel de-al 200-lea maraton cu drapelul Romaniei, al 100-lea cu steagul Uniunii Europene si cel de-al 50-lea cu steagul dacilor. Unul dintre momentele cele mai importante ale maratoanelor alergate cu drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene a fost in anul 2011, atunci cand Ilie Rosu  impreuna cu Viorica Gabrian si Daniel Lixandru, au alergat in 6 luni, 6 maratoane pe 6 continente, in cadrul Proiectului “Granitele nu sunt limitele”.

32169373_10212812601935925_2064119702879207424_n

Dupa festivitatea de premiere concurentii au fost invitati la petrecerea Garden Party, organizata de Ziua Regalitatii la Palatul Elisabeta.

Maratonul Independentei Galeria foto

Maratonul Independentei-Final Stafeta 42×1 km

Festivitate de premiere desfasurata in prezenta Altetei Sale Regale – Principesa Maria, multiplul campion olimpic si mondial Ivan Patzaichin si a generalului Virgil Balaceanu – presedintele Asociatiei Ofiterilor in Rezerva si in Retragere (AORR)

Festivitate de premiere 1,5 km

Festivitate de premiere 10,5 km

Festivitate de premiere 21 km

Festivitate de premiere 42 km

Festivitate de premiere concurenti cu peste 100 maratoane alergate: Danut Cernat, Ioan Constantinescu, Ioan Moisa, Florin Simion si Ilie Rosu

Festivitate de premiere Granitele nu sunt limitele: Viorica Gabrian, Daniel Lixandru si Ilie Rosu

Festivitate de premiere Ilie Rosu -200 maratoane cu drapelul Romaniei

Festivitate de premiere -Voluntari Cercetasi

Festivitate de premiere Stafeta copii  42X1km, Liceul Tehnologic Special

Friendship Pleven Marathon, 20.05.2018, Final de cursa

Friendship Pleven Marathon, 20.05.2018-Galeria foto

Friendship Pleven Marathon, 20.05.2018 – In fata a 1720 eroi militari romani care si-au dat viata pentru Independenta Romaniei

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori