Rapsodia Romana in 200 de maratoane cu drapelul Romaniei

Steagul dacilor a fluturat impreuna cu drapelul Romaniei in 47 de maratoane, alergand prin munti, prin vai si prin cele mai frumoase locuri din Romania, intr-o permanenta intalnire cu originea noastra daca, aflata pe intreg teritoriul tarii.

Din cele 97 de maratoane alergate cu drapelele Romaniei si Uniunii Europene Impreuna, 28 au fost externe! Primul maraton cu cele 2 steaguri a fost in anul 2010 in Luxemburg. De atunci am cutreierat cu drapelele Romaniei, Uniunii Europene si steagurile tarilor gazda prin: Luxemburg, Belgia, Italia, Franta, Serbia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Chile, Noua Zeelanda, SUA, Grecia, Spania, Slovacia. Prin Romania am fost aproape peste tot, strabatand-o in lung si-n lat. S-au adunat peste 4000 de km de alergare in care am fluturat cele doua steaguri impreuna.  Si cand te gandesti ca prima cursa cu steaguri a fost in 21 martie 2010 la Maratonul de la Roma…, de atunci scurgandu-se 191 maratoane si 7 ani si 9 luni.

Maratonul 200, un cantec implinit de Ziua Nationala a Romaniei, la Alba Iulia si la Bucuresti! Rapsodia a inceput in anul 2008 si a continuat in 2010, cand am alergat primul maraton cu steaguri. Au urmat 191 maratoane consecutive in care am alergat cu drapelul Romaniei si cu alte steaguri. Vor urma in anul 2018, anul Centenarului Marii Uniri, inca 9 maratoane. Atunci voi  atinge numarul de 200 maratoane alergate cu drapelul Romaniei. Si tot in aceeasi cursa voi  ajunge la 100 de maratoane alergate cu drapelul Uniunii Europene si la 50 de maratoane cu steagul dacilor. Din dragoste pentru Romania si istoria ei!

Mai pe larg, au fost 201  maratoane oficiale alergate,  din care 191  cu drapelul Romaniei, 95 cu steagul Uniunii Europene si 46  cu steagul Dacilor. Peste 8400 km de alergare cu drapelul Romanie avand alaturi in peste 4000 km,   steagul Uniunii Europene si in peste 1900 km, steagul Dacilor.  O aventura cu steaguri care a inceput pe 21 martie 2010, la Maratonul de la Roma.  De la aceasta data, drapelele a 29 de tari si mai multor organizatii au insotit in curse drapelul Romaniei: SUA, Rusiei, Italiei, Greciei, Belgiei, Frantei, Emiratelor Arabe Unite, Marocului, Chile, Noii Zeelandei, Serbiei, Muntenegrului, Portugaliei, Olandei, Slovaciei, Ciprului, Turciei, Germaniei, Bulgariei, Canadei, Marii Britanii, Croatiei,  Spaniei, Elvetiei, Republicii Moldova, Vaticanului, Austriei, Suediei, Poloniei.  Organizatii: Uniunea Europeana, ONU, UNESCO, Unicef, Comitetul Olimpic, steagurile de reprezentare ale Statului Major General si Asociatiei Romane de Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), steagul EPAA,  steagul Regal, Steagul Cetatii Rasnov, steagul Regelui Ferdinand, Steagul Regelui Carol I,  steagul de lupta al lui Stefan cel Mare, steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos prezentat Armatei Romane in Primul Razoi Mondial, steagul lui Mihai Viteazul, steagul Dacilor, Drapelul oficial al Comisiei Europene a Dunarii, steagul lui Alexandru Ioan Cuza,  steagul Drepturilor Naturii, steagul echpei Steaua Bucuresti, steagul lui Mihai Eminescu, steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Aeriene, Steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Terestre, Steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Navale, Steagul de Reprezentare al Brigazii 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”.  Unele dintre steaguri au insotit drapelul Romaniei de mai multe ori: UE-95, ONU-18, Italia-11, Grecia-11, Franta-4, SUA-3, Bulgaria -14, Slovacia (3), Elvetia (2), ARPIA-12, steagul dacilor (46), steagul lui Stefan cel Mare (6), steagul lui Mihai Viteazul (11), steagul lui Stefan cel Mare de la muntele Athos (7), Steagul de reprezentare al SMG (4), Steagul Regal (4), Steagul Regelui Ferdinand (8), Steagul Regelui Carol I (8), Steagul UNESCO (2), steagul olimpic (5), steagul Cetatii Rasnov (2), steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Aeriene (2), Drapelul oficial al Comisiei Europene a Dunarii (2).

In 2017 am alergat primul maraton intr-o tara nordica, Suedia, putand astfel sa afirm ca am fluturat drapelul Romaniei in maratoane prin Europa, de la Nord la Sud, si de la Est la Vest.

In anul 2011 am alergat cu drapelul Romaniei, drapelul Uniunii Europene si drapelul tarilor gazda, pe cele 6 continente locuite, cate un maraton, intr-un interval de 6 luni, cea mai indepartata tara fiind Noua Zeelanda.

Steagurile pe care le-am fluturat in curse nu au fost alese la intamplare. Ele au avut legatura cu momentul si locul de alergare. Am fluturat in maratoane de la 2 la 6 steaguri.

In 2017 am finalizat etapa a 2-a din cadrul competitiei 1000 km Balkan Charity Chalange, care  cuprinde 7 etape de alergare pe distanta dintre Sofia si Bucuresti. Astazi pot afirma ca am reusit sa flutur in cei 4 ani in care am alergat aceasta competitie,  pe distanta Sofia-Bucuresti, drapelele Romaniei, Bulgariei si Uniunii Europene, Impreuna.

Pentru a atinge cifra 200 maratoane exact de Ziua Nationala a Romaniei, am alergat 33 maratoane in anul 2017.

In toata aceasta perioada am alergat in Romania prin locuri istorice, initiind impreuna cu maratonistii din Romania, cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor si Directiile pentru Sport si Tineret Judetene,  ciclul de maratoane istorice: Din dragoste pentru Romania s istoria ei, ajungand cu unele dintre ele la editia a 7-a. Am reusit sa atragem in aceste competitii copiii, carora le-am dedicat o cursa speciala, proba de stafeta 42X1km, in care au drept stafeta un tricolor (Maratonul Zapezii Isostar Rasnov, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri, Maratonul Stefan cel Mare de la Putna, Maratonul Delta Dunarii de la Sulina, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc de la Bucuresti si Alba Iulia, Maratonul Pe aici nu se trece de la Soveja, Marasti si Marasesti, Maratonul Recunostintei de la Calugareni, Rosia Montana , Targu Jiu, Targu Ocna si Oituz, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta),  Maratonul Independentei de la Bucuresti, Maratonul Dacia-Pontica de la Adamclisi, Maratonul Unirii de la Focsani, Maratonul Siretului de la Adjud).

Toate aceste competitii din ciclul de maratoane istorice Din dragoste pentru Romania si Istoria ei, nu ar fi fost posibile fara sustinerea urmatoarelor asociatii: Asociatia Club Sportiv Eco Alpin – presedinte Vasile Dogaru, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA) – presedinte gl. Iosif Rus,  ARPIA Focsani – presedinte Iulian Basturea, Ro Club Maraton – presedinte Serban Damian, Elite Running-presedinte Vlad Victor, Constantina Dita – la Maratonul Recunostintei de la Targu Jiu, Pachamama Romania – presedinte Alexandra Postelnicu, Corporeanima – presedinte Daniel Lixandru.

Si o realizare cu care ma mandresc. Judetul Vrancea, judetul in care m-am nascut, este o zona incarcata de istorie. In acest judet se desfasoara anual trei curse de maraton istorice, la care sunt conectate toate orasele din judet:  Maratonul Pe aici nu se trece – prin Panciu si Marasesti, Maratonul Unirii-prin Focsani si Odobesti, si Maratonul Siretului-prin Adjud.

(http://www.ilierosu.ro/istoric/)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori