Maratonul Delta Dunarii, Editia a 6-a, Sulina – la final

George Bulgaru – CSM Danubium Tulcea – la Masculin si Lupascu Ionela – Brigada 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia” – la Feminin, au castigat Maratonul Delta Dunarii, Editia a 6-a, Sulina, 21.10.2017.

La Maraton Masculin a castigat George Bulgaru, urmat de Vali Munteanu si de Costel Margarit.
La Maraton Feminin a castigat Ionela Lupascu, urmata de Ionela Dobrea si de Marilena Cimpeanu.
La Semimaraton Masculin a castigat Andrei Sterea, urmat de Voicu Culai si de Bunu Dinu.
La Semimaraton Feminin a castigat Nicoleta Ciortan, urmata de Ana Daraban si de Alina Cicu.
La 15 km Masculin a castigat Ionut Crismarianu, urmat de Ciprian Comisan si de Sorin Andrici.
La 15 km Feminin a castigat Ana-Maria Musca, urmata de Violeta Spanache si de Lavinia Iancu.
La 5 km Masculin a castigat Alexandru Ciortan urmat de Matei Machedon si de Catalin Burlacu.
La 5 km Feminin a castigat Alexandra Puscuta, urmata de Maria Mitrus si de Gabriela Negrea.

Asociatia Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Primaria orasului Sulina si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Tulcea a organizat sambata 21 octombrie 2017, cea de-a 6-a editie a maratonului Delta Dunarii. Acesta a avut loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii au putut admira pe traseu Dunarea, Marea Neagra si Delta Dunarii. S-a alergat in mare parte pe asfalt(oras) si pe drumuri de piatra (diguri), dar si pe cateva portiuni acoperite de nisip (plaja Sulina de la Marea Neagra). S-a trecut pe langa Farul vechi de la Sulina, fiind acompaniati de vasele maritime si fluviale care pluteau pe bratul Sulina si de zumzetul barcilor cu motor.
Peste 125 de concurenti s-au intrecut in probele de Maraton (42 km), Maraton stafeta copii 42X1km, Semimaraton (21 km), 15 km si 5 km.
Maratonul Delta Dunarii este un eveniment unic in Romania, organizat in Delta Dunarii, la varsarea Dunarii in Marea Neagra si pe digurile din jurul orasului Sulina. Maratonul Delta Dunarii este un omagiu adus locuitorilor din Delta Dunarii, care au rezistat unor conditii de viata dintre cele mai potrivnice, facand fata de-a lungul timpului, izolarii, arsitei verii, vanturilor, frigului si iernilor cumplite. Maratonul este o cursa a respectului si a recunostintei pentru eroii care traiesc astazi in Delta Dunarii. Sulina este primul oras din Romania care se inscrie pe harta oraselor dunarene europene in care se organizeaza maratoane, alaturi de Bratislava, Viena, Budapesta si Belgrad.
Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania impreuna cu oficialitatile locale din zonele de desfasurare ale competitiilor, in perioada 2011-2017, promovand concomitent miscarea in aer liber, sportul si istoria Romaniei.
Startul s-a dat la ora 09.00 din fata Primariei Orasului Sulina de catre Primarul Orasului Sulina, domnul inginer Nicolae Radus si de catre campioana noastra mondiala la semimaraton din anii 1994 si 1995, doamna Elena Fidatov Moruzov, in prezenta Presedintelui Asociatiei Club Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru.
La start s-a aliniat stafeta de copii a Liceului Jean Bart 42X1km, formata din copii din Sulina si completata cu elevi din comuna C.A. Rosetti. Aceasta este prima stafeta de copii din Romania care a alergat in aceasta competitie inca din anul 2012, in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, avand ca stafeta un tricolor. Stafeta a fost condusa de prof. Valentin Lavric.
Ilie Rosu a purtat in cursa drapelele Romaniei, Uniunii Europene, steagul dacilor, steagul Comisiei Europene a Dunarii si steagul de Reprezentare al Brigazii 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”. A fost cel de-al 196-lea maraton din cariera, in care a fluturat drapelul Romaniei de 186 de ori, steagul UE de 93 de ori si steagul dacilor de 44 de ori.
Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu DJTS Tulcea si Primaria Sulina.
Parteneri: ISOSTAR Romania, Artsport.ro, Navrom Delta , Liceul Jean Bart, Tabara Sulina, Ro Club Maraton, Running Club Bucharest, Vocea Armatei si Brigada 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”;

Competitia a avut loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii s-au bucurat de peisajele din Delta, incarcate de stufaris, papura si au fost intampinati de caii salbatici ai Deltei. Ei au alergat si pe tarmul Marii Negre si pe dunele de nisip.
La Maraton a fost prezent din partea Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva domnul general de brigada in Rz. Ion Ciurea.
La competitie a fost prezent din partea DST Tulcea domnul Liviu Ulrih, care a alergat in proba de 5 km.

A fost prezent la competitie si un sportiv din Germania, Aron Raidl, care a alergat in proba de 5 km.

Competitia a fost un memorial adus alergatorilor Mariana Bazavan si Gheorghe Mosion care au alergat la Maratonul Delta Dunarii si care si-au dat viata pentru promovarea miscarii in aer liber si a istoriei Romaniei.

Clasamentul competitiei se gaseste la adresa:

http://www.ilierosu.ro/maratonul-delta-dunarii-sulina-editia-6-21-10-2017/

Galeria foto 1

Galeria foto 2

Galeria foto 3

Imnul Romaniei – Video

Cursa – Video

Final maraton – Video

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori