Crosul Armatei, Editia a 3-a, Pufesti, judetul Vrancea, 24.10.2017

In ziua de 24 octombrie s-a desfasurat la Pufesti in judetul Vrancea cea de-a 3-a editie a Crosului Armatei “Ilie Rosu”.S-a alergat pentru eroii neamului nostru, pentru istoria României si pentru Ziua Armatei Române.

IMG_1521

Doamna Constantina Dita, campioana olimpica in proba de maraton de la Beijing, a adresat din America un mesaj participantilor.
Invitatul de onoare a fost Generalul Virgil Balaceanu. care a alergat alaturi de copiii din Pufesti, de copiii de la scolile din Garoafa, Focsani (scoala nr.3 si scoala Ion Basgan), Domnesti, Adjudu Vechi. Alaturi de copii au mai alergat militari de la Brigada 8 LAROM (Oirp Bg Larom) si Brigada 282 Mecanizata. Acestia au fost sustinuti de generalul Ferariu, fost commandant de brigada in garnizoana Focsani.
Drapelele Romaniei, steagul Uniunii Europene, steagurile de Reprezentare ale SMG, SMFT, SMFA, SMFN, Bg. 76 Cercetare, Supraveghere si Recunoastere “Dacia”, Bg.8 LAROM, Bg. 282 Mecanizata si steagurile istorice ale dacilor, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regelui Carol 1, Regelui Ferdinand, Regelui Mihai, ale lui Mihai Eminescu si ARPIA, au fluturat in competitie in semn de respect pentru istoria Romaniei si pentru jertfele Armatei Romane de-a lungul timpului.

Startul s-a dat din fata Scolii Gimnaziale Pufesti, alergandu-se pe strazile si ulitele din comunei. Competitia a inceput cu o cursa simbolica la care au luat parte toti concurentii si invitatii, in care steagurile de reprezentare ale unitatilor militare din Focsani si steagurile istorice purtate de maratonistii din Romania in cursele de maraton, au fluturat in semn de omagiu si recunostinta pentru eroii Romaniei din toate timpurile.

Apoi s-a alergat in 3 serii: copii clasele 1-4, copii clasele 5-8 si concurentii peste 18 ani.

Siguranta competitiei a fost asigurata de Politia Pufesti (agent Stoe Claudiu) si Serviciul Voluntar Situatii de Urgenta Pufesti (Albu Viorel), de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea (Ijj Vrancea) condusi de catre lt.col Babis.
La competitie a fost prezenta doamna prof. Vica Minca, din partea Inspectoratului scolar Judetean Vrancea, care a transmis copiilor urari de succes în cursa si a urat “La multi ani” Armatei Romane.
Cu ocazia Zilei Armatei si a desfasurarii competitiei, cadre militare de la Centrul Militar Zonal Focsani au prezentat elevilor din scoala Pufesti, oferta educationala a Armatei Romane pentru anul 2018.

În anul 1917, la Pufesti era singura scoala functionala, în timpul razboiului, din zona frontului. scoala era condusa de sublocotenetntul Grigore Grigoriu.

La final participantii au primit diplome, medalii, plachete si tricouri din partea organizatorilor.

Cuvantul campioanei olimpice in proba de maraton de la Beijing  – Constantina Dita  -Video

Crosul Armatei – Imnul Romaniei – Video

Semnificatia Zilei de 25 octombrie in istoria Armatei Romane – Video

Cuvantul generalului Virgil Balaceanu si al directorului Nicolae Damian- Video

 

 

Crosul Armatei – Imnul

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori