Maratonul International Bucuresti 2017 cu drapelele Romaniei, Uniunii Europene si steagul dacilor

Este data de 15.10.2017.

IMG_1340

Editie jubiliara la Maratonul International Bucuresti! 10 editii organizate, 10 participari! Am alergat maratonul 195 din cariera, 185 cu drapelul Romaniei, 92 cu drapelul Uniunii Europene si 43 cu steagul dacilor. A fost o foarte buna pregatire pentru maratonul 200 din cariera, care va fi in acest an de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie, si pentru Maratonul 200 cu drapelul Romaniei, 100 cu drapelul Uniunii Europene si 50 cu steagul dacilor, care va fi in anul 2018.
Un traseu inedit care a pus in valoare frumusetea capitalei noastre, privita din alergare. Concurentii din strainatate si noi, cei din Romania, am avut ce admira: Cladirea Parlamentului, a doua cladire din lume, Bulevardul Unirii, Calea Victoriei, Arcul de Triumf, Sala Palatului, statuia Regelui Carol 1, Ateneul, Cercul Militar National, Parcul Cismigiu, Tribunalul Bucuresti, Raul Dambovita, Arena Nationala, etc. Sora mea a venit de la Adjud insotita de doua maicute pentru a ma incuraja. Imi amintesc cu emotie ca la editia 1 a acestui maraton m-a asteptat la final cu un buchet de flori. Cel mai infocat sustinator al meu s-a dovedit a fi din nou Felix Feraru, alaturi de care am incheiat cursa si caruia i-am predat simbolic mesajul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, pentru a-l duce mai departe. In sfarsit am depasit cifra 1000 de maratonisti la MIB, Bucurestiul intrand in randul maratoanelor respectate din Europa.
Raman ca amintire, cupa primita alaturi de Victor MarathonMan (Victor Ilie) din partea Bucharest MARATHON si a doamnei Valeria van Groningen, pentru cele 10 editii de maraton alergate, si icoana reprezentandu-l pe Sfantul Ilie, oferita de maicutele de la Adjud.

20171025_194300
Maratonul a continuat cu Gala Maratonului International Bucuresti, organizata de Bucharest RUNNING CLUB pe 25 octombrie 2017, care a coincis cu Ziua Armatei Romane. Am primit un trofeu la categoria “Alergatorii de cursa lunga”, pe care l-au mai primit Steven van Groningen, Victor MarathonMan si Ioan Moisa. Doi dintre noi, eu si Victor Ilie, am alergat proba de maraton la toate cele 10 editii ale Maratonului Bucuresti. Eu am dedicat trofeul primit militarilor Armatei Romane care s-au jertfit pe frontul de est si pe frontul de vest in cel de-al doilea razboi mondial. A contat mult in tot ce am realizat, calitatea mea de membru al cluburilor sportive Asociatia Club Sportiv Eco Alpin si Ro Club Maraton de membru al Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA) si de membru al Asociatiei Atletilor Veterani din cadrul Federatiei Romane de Atletism, asociatii care m-au impulsionat si incurajat in demersul meu. La multi ani Armatei Romaniei de pe scena galei Maratonului International Bucuresti!
Am fost onorat sa intalnesc la aceasta gala pe multi dintre medaliatii olimpici ai Romaniei.
Mi-am reamintit cu emotie ca am purtat steagul olimpic in 4 curse de maraton. Prima data a fost in 2014 la Isostar Maratonul Zapezii de la Rasnov, in deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European. Apoi am continuat tot in 2014, la Maratonul Recunostintei de la Targu Jiu, organizat impreuna cu Constantina Dita. In acelasi an steagul olimpic a fluturat din nou, la Maratonul International Bucuresti, la retragerea oficiala a Constantinei Dita, campioana olimpica in proba de maraton. L-am fluturat din nou la Maratonul de la Atena din 2016, cand s-au implinit 120 de ani de la desfasurarea competitiei de maraton in cadrul primei olimpiade moderne, desfasurata in 1896 la Atena. Totul din respect pentru sportivii romani care au reprezentat Romania de-a lungul timpului la jocurile olimice, chiar daca unii dintre ei nu au obtinut medalii, dar au luptat pana la ultima picatura, marcati de cuvintele lui Pierre de Coubertin, parintele olimiadelor moderne: “Ai invins! Continua! Ai pierdut! Continua!”
Invins sau invingator, imi continuu si eu drumul catre maratonul 200 din cariera, care se va intampla in acest an de Ziua Nationala a Romaniei, si catre maratonul 200 cu drapelul Romaniei, 100 cu steagul Uniunii Europene si 50 cu steagul dacilor, care va avea loc dupa primele 10 maratoane alergate in anul 2018.
Bilant actual: 197 de maratoane alergate, din care 187 cu drapelul Romaniei, 94 cu steagul UE si 44 cu steagul dacilor!

MIB 2017 – Galeria foto

MIB 2017 – Inainte de start – Video

MIB 2017 – Final de cursa -Video

MIB 2017 – Final de cursa Impresii – Video

MIB 2017 – Cupa pentru 10 editii alergate – Video

Gala MIB 2017 – Galeria foto

Gala MIB 2017 – Video

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori