Maraton Legindele Nemirei Slanic Moldova cu drapelele Romaniei si Uniunii Europene si cu steagul lui Stefan cel Mare si steagul dacilor

Este data de 08.07.2017

19748840_1715617688732615_316378619303669198_n

In ziua de 08.07.2017 s-a desfasurat la Slanic Moldova competitia Maraton Legendele Nemirei. Am alergat aceasta cursa cu drapelele Romaniei si Uniunii Europene, cu steagul dacilor si steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos. A fost maratonul 186 din cariera, 176 cu drapelul Romaniei, 88 cu steagul Uniunii Europene, 38 cu steagul dacilor si 5 cu steagul lui Stefan cel Mare de la Muntele Athos. Am dedicat aceasta cursa lui Laurentiu Marginean, presedintele Filialei Blaj a Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronauica (ARPIA), ultimul veteran parasutist, care in ziua maratonului a urcat la ceruri.
A fost o avanpremiera la Maratonul Pe aici nu se trece si la Maratonul Recunostintei care se vor desfasura in acest an, cand se implinesc 100 de ani de la bataliile din anul 1917 ale Primului Razboi Mondial de la Marasesti, Marasti, Oituz, TarguOcna.
La Maratonul de la Slanic Moldova s-a alergat pe varf de munte, prin transeele in care s-au dat lupte in Primul Razboi Mondial.
Am traversat pe urcare prin paduri de foioase, apoi prin paduri de conifere si prin golul alpin, in care am intalnit o multime de turme de oi, vaci si cai.   Am traversat insa si prin locuri in care zona arata   ca dupa bombardament, unde s-au facut defrisari, retezandu-se brazii, ramanand  pe loc crengile si materialul lemons  rezultant, in stare de putrefactie. Sunt zeci si zeci  de hectare defrisate de om cu multi ani in urma, pe care nimeni  nu a reimpadurit si unde natura protesteaza, refuzand  a se mai regenera singura. Coborarile abrupte au indemnat concurentii cu “greutate” la multa prudenta. A fost un mare noroc pentru ca ploaia ne-a ocolit in timpul cursei, salvandu-ne de probleme, atat pe noi, cat si pe organizatori. Terenul alunecos ne-ar fi creat tuturor mari probleme.
Teama intalnirii cu ursii ne-a facut sa fim vigilenti, sa fluieram, sa cantam sau sa strigam, incercand sa ii indepartam de pe traseul de alergare. Din fericire nimeni nu a dat nas in nas cu ursul, toti concurentii ajungand teferi la linia de sosire. Felicitari organizatorilor pentru marcarea traseului si pentru organizarea primei editii a maratonului.IMG_1122

Galeria foto

Sosire (viseo)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori