Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Bucuresti, Editia a 6-a, 01.12.2016

Este data de 01.12.2016.

 

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Bucuresti, Editia a 6-a, 01.12.2016

La maraton cu istoria de peste 2000 de ani a poporului roman.

In zilele de 30.11.2016 si  01.12.2016 s-a desfasurat la Alba Iulia si la Bucuresti cea de- a 6-a editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc.

Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania in perioada 2011-2016. In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti, aducand respectul inaintasilor nostri (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta), Maratonul Recunostintei Regina Maria – Oituz, Targu Ocna,Onesti, Maratonul Independentei de la Bucuresti, Maratonul Dacia-Pontica de la Adamclisi.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc se inscrie alaturi de Maratoanele “Pe aici nu se trece” si Maratoanele din ciclul Recunostintei, in randul competitiilor sportive organizate in memoria militarilor Armatei Romane, care au luptat in Primul Razboi Mondial. Maratonul a fost la cea de-a sasea editie, toate editiile desfasurandu-se in parcul Alexandru Ioan Cuza din capitala, exceptie facand editiile din anii 2013 si 2016, care s-au desfasurat atat la Bucuresti, cat si la Alba Iulia. Pentru mine a fost maratonul 167 din cariera, 157 cu drapelul Romaniei, 8 cu steagul lui Mihai Viteazul, 29 cu steagul dacilor si 5 cu steagul Regelui Ferdinand.

Impreuna cu Marilena Cimpeanu am alergat acest maraton in ziua de 30.11.2016 la Alba Iulia. A doua zi am fost prezenti la Bucuresti, eu alergand maratonul, iar Marilena proba de 10 km. Din dragoste pentru Romania si istoria ei! La fel ca la Alba Iulia, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, 1 decembrie, 2016, Bucuresti a fost cu cu drapelul Romaniei, steagul dacilor, steagul lui Mihai Viteazul si steagul Regelui Ferdinand.

Impreuna cu Marilena Cimpeanu cu steagul dacilor, steagul lui Mihai Viteazul, steagul Regelui Ferdinand si drapelul Romaniei

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Bucuresti, Editia a 6-a, 01.12.2016

Ilie Rosu si Marilena Cimpeanu la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Bucuresti, Editia a 6-a, 01.12.2016.

Final de maraton (Video)

Galeria foto

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori