Maratonul 150 din cariera a fost la Plevna

Este ziua de 22.05.2016.

Bucuria maratonului cu numarul 150 din cariera a fost de nedescris. 4. 3. 2 1. Gata, s-a incheiat!

Friendship Pleven Marathon 2016. Final de maraton cu drapelele Romaniei, Bulgariei, Uniunii Europene si steagul Regelui Carol I in fata Mausoleului Eroilor din Plevna in care odihnesc 1725 ostasi romani, jertfiti pentru Independenta Romaniei.

 

Privesc spre cer si-i multumesc  lui Dumnezeu pentru increderea si forta pe care mi le-a  dat.

Raman cu privirea tintuita in sus. Pentru o clipa parca l-am zarit pe tata printre soldati, zambindu-mi. Tatal meu a fost un om simplu, a fost franar si a lucrat la CFR. A fost foarte mandru si pentru asta a indurat multe. El a fost cel care m-a luat de mana la varsta de 14 ani si m-a dus la liceul military, dupa ce am luat examenul de concurs, ca sa semneze contractul. Mergeam cu un tren care la Dolhasca, s-a despartit in doua, unul spre Campulung Moldovenesc, iar altul spre Botosani. Am luat-o in directia gresita, spre Botosani. Am ajuns in ultima clipa la Campulung Moldovenesc. Atunci s-a decis destinul meu. Tata a semnat cu regret, spunandu-mi cu lacrimi in ochi: Cine stie, poate o sa ajungi general. Il zaresc pe tata printre nori si incerc sa-l fac atent: Tata, iti vorbesc de la Plevna, sa stii ca am ajuns general, am alergat 6000 de km cu drapelul Romaniei, iar prietenii mei imi spun: Generale! Se implinesc 20 de ani de cand tatal meu a urcat la ceruri. Daca el ar fi fost astazi pe pamant ar fi fost mandru de “fuga” mea. Anii au trecut asa de repede, incat abia acum realizez ca mi-am pierdut cel mai bun prieten. Doar atat apuc sa ii spun. “Tata imi lipsesti”, pentru ca un nor acopera locul in care l-am zarit pe  tata si ma trezesc din nou pe pamant, printre oameni, la doar doi pasi,  dincolo de linia de sosire. Am in fata mea Mausoleul cu 1725 de romani cazuti la  Plevna pentru independenta Romaniei.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Final de maraton in fata Mausoleului Eroilor din Plevna. Liviu Bica, Ilie |Rosu, Marilena Cimpeanu si Florin Simion.

 

Anul acesta am dat iarasi roata locului si am citit din nou inscriptiile. Zeci si sute de Dorobanti cazuti din fiecare Regiment, cu ofiterii lor in frunte!

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Eroii Armatei Romane cazuti la Plevna.

 

Cu o zi inainte de cursa, am aprins impreuna cu Marilena cateva lumanari pentru eroii cazuti pentru independenta, la biserica veche din centrul Plevnei. Gandul ne-a zburat pentru o clipa  acasa la monumentele din Romania, la Maratonul Independentei desfasurat pe 9 mai la Arcul de Triumf. Un maraton mai mic, un frate mai mic al Maratonului de la Plevna, cu alergatori cu suflet mare, cu multi copii, foarte greu de organizat, pentru ca 9 mai a cazut intr-o zi lucratoare, imediat dupa cursa fugindu-se.. la munca.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. O lumanare aprinsa pentru eroii cazuti pentru Independenta Romaniei.

Daca anul trecut prietenii nostri bulgari ne-au deschis Mausoleul din Plevna, anul acesta a venit randul Mausoleului de la Grivita. Usa s-a lasat cu greutate deschisa pana la capat, scartaind de durere. O bisericuta la intrare, cu altar si cu tot ce trebuie, pentru ca cei 1300 de romani sa se odihneasca in liniste.

Friendship Pleven Marathon 2016.

Friendship Pleven Marathon 2016. Mausoleul Eroilor Romani cazuti la Grivita. Ilie Rosu, Loredana Bica, Marilena Cimpeanu, Liviu Bica.

Nu au avut niciodata confort si nici acum nu cred ca au nevoie de el. A plouat in ultima vreme iar subsolul in care odihnesc eroii e inundat. Cativa sfinti si cateva pasaje din biblie le mangaie odihna. Ne facem cruce si sarutam icoanele. Marilena e cea mai priceputa dintre noi si ne explica semnificatia fiecarei dintre icoane.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Mausoleul Eroilor Romani de la Grivita. Pictura din interiorul mausoleului.

Usa da din nou sa se inchida. Scartaie din nou de durere, semn ca a trecut mult timp de cand nu a mai fost nimeni pe aici. Priceperea lui Liviu, inginer de profesie, e decisiva, si usa se inchide din nou.

Friendship Pleven Marathon 2016.

Friendship Pleven Marathon 2016. Mausoleul Eroilor romani de la Grivita. Omagiu, Recunostinta si Respect.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Monumentul Eroilor romani de la Grivita. Ilie Rosu si Liviu Bica.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Monumentul eroilor romani de la Grivita. Ilie Rosu, Marilena Cimpeanu.

Friendship Pleven Marathon 2016.

Friendship Pleven Marathon 2016. Monumentul Eroilor romani de la Grivita. Omagiu, Recunostinta si Respect.

Maratonul de la Plevna s-a nascut din prietenie. Pentru acest lucru l-am inclus in ciclul nostru de maratoane istorice, Din dragoste pentru Romania si istoria ei, iar prietenii nostri bulgari sunt mandri de asta. Si noi suntem mandri. Si nu intamplator drapelul Bulgariei a fluturat in cursele de maraton alaturi de drapelul Romaniei de 9 ori.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Impreuna cu organizatorii maratonului.

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Final de competitie.

Maratonul este intotdeauna o lupta. O lupta in timpul cursei care continua dupa terminarea cursei. Prietenul nostru Florin Simion a avut emotii  la maratonul 99 din cariera. Perfuzii si supravegheat  de mama sa. Nu va uita niciodata! Felicitari pentru lupta ta Florine!

Friendship Pleven Marathon 2016

Friendship Pleven Marathon 2016. Florin Simion la finalul maratonului 99 din cariera, vegheat de mama sa.

 

Galeria foto

Final de cursa (foto)

Ilie Rosu sosire (video)

Sosire Liviu Bica si Florin Simion (video)

Inainte de start Ilie Rosu (video)

Inainte de start Marilena Cimpeanu (video)

Ilie Rosu final de maraton (video)

Start (video)

Galeria foto a Maratonului de la Plevna

 

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori