Maratonul Pe aici nu se trece, editia a 5-a, 6 august 2015, la final

Rezultate

In ziua de 06.08.2015 s-a desfasurat in judetul Vrancea intre Marasesti, Tisita, Panciu, Straoane, Racoasa, Campuri, Soveja, Marasti, cea de-a 5-a editie a Maratonului “Pe aici nu se trece”.

IMG_0088

 

Acest maraton face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizat de catre maratonistii din Romania in perioada  2011-2015.  In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri-Siretului, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei-Mormantul Eroului Necunoscut, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta).

Probele de concurs ale Maratonului Pe aici nu se trece, editia a 5-a, 2015 au fost:

-Supermaraton (46 km)
-Maraton (42,195 km),
-Semimaraton (21 km)
-Stafeta copii (42X1km; 46X1km)
-Cursa populara 1,5 km: “Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu”-feminin, peste 16 ani, “General Averescu” – barbati peste 16 ani si  “Mariuca Zaharia”,copii cu varste intre 10-16 ani,

La start s-au aliniat 37 de concurenti care s-au intrecut in probele de 46 km, 42 km si 21 km si 200 de copii care au alergat in probele de stafeta si in cursa populara de 1,5 km. Trei stafete de copii au alergat din kilometru in kilometru pe traseele de 42 km si de 46 km, ducand fiecare cate un tricolor.

-Stafeta 46X1km, formata din copii de la scolile generale din orasele Marasesti si Panciu,  si din localitatile Straoane, Varnita, Racoasa, Marasti si din alte localitati ale judetului Vrancea;

-Stafeta 42X1km, formata din copii de la scolile generale din localitatile  Soveja, Campuri, Racoasa, Varnita, Marasti si din alte localitati ale judetului Vrancea.

-Stafeta 42X1km a Municipiului Adjud, formata din copii de la scolile generale din localitatile  Adjud, Adjudu-Vechi si Pufesti.

Copiii din stafete au fost echipati cu tricouri inscriptionate cu  simbolurile Comitetului Olimpic Sportiv Roman, primite prin  Academia Olimpica-filiala Vrancea. Stafetele de 42 X 1 km au aprins la start, in fata Mausoleului de la Marasti, o torta din partea Academiei Olimpice, pe care au purtat-o si pe ultimii 1,5 km, simbolic, intre Arcul de Triumf si Mausoleul din Marasti, in cadrul  cursei populare, in care din cauza temperaturii ridicate, startul in cele 3 probe a fost dat in acelasi timp.

Din partea Academiei Olimpice – filiala Vrancea a fost prezent domnul Pionescu Catalin, presedintele filialei.

La activitati a fost prezent domnul general Iosif Rus, presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica, organizator al competitiei,  prin Filiala Focsani, presedinte capitan comandor rez. Iulian Basturea.

De asemenea, la Maratonul Pe aici nu se trece a fost prezenta si o delagatie de veterani de razboi din Republica Moldova,  basarabeni veniti tocmai din localitatea ORHEI.

Organizatorul evenimentului a fost Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica, prin filiala Focsani.

Au fost alaturi de noi in organizarea  acestui eveniment: oficialitatile judetului Vrancea,  primariile localitatilor de pe traseu, Ministerul Apararii Nationale, Directia de Sport si Tineret Vrancea, Ro Club Maraton, Isostar Romania si Clubul Sportiv Eco Alpin. Mass Media judetului Vrancea: Vrancea Media, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Tv Atlas,  Presa Militara din Ministerul Apararii Nationale si Revista Alerg.

Drapelul Romaniei a fluturat pe aliniamentul Marasesti, Marasti, Soveja, fiind fluturat de copii pe traseul competitie.

Col. Rez. Ilie Rosu, unul dintre initiatorii acestei competitii,  a purtat in cursa de maraton pentru a 117-a oara drapelul Romaniei intr-un maraton si steagul de Reprezentare al Statului Major General, in semn de Omagiu, Recunostinta si Respect pentru eroii cazuti in Primul Razboi Mondial.

Inainte de startul in probele de Maraton si Supermaraton, la Mausoleul de la  Soveja si la Mausoleul de la Marasesti,  s-au savarsit slujbe de pomenire in memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, iar la final la Mausoleul de la Marasti, la mormantul generalului Averescu.

La trecerea maratonistilor prin fata monumentelor de pe traseu, la Tisita, in fata monumentului Victoriei “Pe aici nu se trece”, la Cimitirul German, la monumentul eroilor din Panciu, la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu, din Straoane, la Monumentul Infratirii din Varnita, la trecerea matonistilor, membrii ARPIA din Focsani, Buzau, Galati, Bacau, Bucuresti, Constanta,  oficialitatile locale si locuitori din aceste localitati, au aprins torte la monumente si au pastrat momente de reculegere in memoria eroilor cazuti in luptele din aceasta zona. Voluntarii din punctele de hidratare de pe traseu, in marea lor majoritate copii ai scolilor generale din localitatile prin care a trecut maratonul, au fost costumati in costume populare traditionale vrancene.

Rezultate

La Supermaraton (46 km) a castigat Victor Ilie, urmat de Cristian Orbu si George Cojocaru.
La Maraton (42 km) a castigat Florin Simion, urmat de Adrian Mezdrea si Costel Margarit.
La semimaraton 21km Masculin a castigat Nicolae  Bugeanu, urmat de Alin Paraschiv si Constantin Rusu.
La semimaraton 21km Feminin a castigat Raluca Paun, urmata de Nicoleta Marin si Sabina Craciun.

Sase concurenti au alergat la toate 5 editiile, primind cate o cupa din partea organizatorilor,  din Braila: Victor Ilie, Viorel Stan si  Alexandru Moldoveanu, din Chiajna: Florin Simion, din Brasov: George Cojocaru, iar din Adjud: Ilie Rosu.

Cel  mai in varsta participant a fost Ioan Burlacu din Iasi, 75 de ani, care a finalizat  proba de 21 km.

Participantii la competitie, maratonisti, copii din probele de stafeta, voluntari, au fost invitati la final de catre organizatori si de locuitorii comunei Racoasa si ai satului Marasti, la o masa traditionala, care a avut loc la Scoala Generala din Marasti, Regina Maria. Dupa binecuvantarea mesei de catre preotul localitatii s-a pastrat un moment de reculegere pentru cel care a fost Gheorghe Mosion, “tatal maratonistilor din Romania”, care a decedat in acest an si care a alergat la editiile anterioare ale acestei competitii.

Steagul pe care copiii din satul Adjudu Vechi, oras Adjud, echipa de stafeta 42X1 km,  l-au purtat la Maratonul Pe aici nu se trece,  intre Soveja-Varnita si Marasti a fost trimis preotului din sat pentru a fi pastrat cu cinstire la biserica Sfantul Nicolae.

Multumim Primariei comunei Racoasa si locuitorilor  satului Marasti pentru ospitalitatea de care au dat dovada si pentru participarea la organizarea si desfasurarea Maratonului Pe aici nu se trece.

Comitetul de organizare:

Col.rez. Ilie Rosu

Cpt. cdor. rez. Iulian Basturea

Imnul Romaniei la Maratonul Pe aici nu se trece  (Maraton Soveja-Marasti) – Video

Start  la Maratonul  Pe aici nu se trece Soveja-Marasti – video

Maratonul Pe aici nu se trece – Cursa Populara – video

Maratonul Pe aici nu se trece la  Monumentul Fratiei de Arme Romano- Franceze, Varnita – video

Maratonul Pe aici nu se trece la final – la Scoala Generala Regina Maria din Marasti -video

Maratonul Pe aici nu se trece la final – Hip, hip, URA! – video

Maratonul Pe aici nu se trece la final – Turul de Omogiu, Recunostinta si Respect -video

Maratonul Pe aici nu se trece – Galeria foto

 

 

IMG_0279

IMG_0292

IMG_0300

IMG_0328

IMG_0214

IMG_0379

IMG_0175

IMG_0180

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori