Dracula Maraton 2014 la final

Dracula Maraton 2014

Rezultate Dracula Maraton 2014

In noaptea dinspre 12.07.2014.22.30  si 13.07.2014.04.00 s-a desfasurat in Parcul Alexandru Ioan Cuza din capitala Dracula Maraton, Editia a 2-a, singurul maraton de noapte din Romania. Dracula Maraton face parte din ciclul de maratoane istorice  “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, care include un numar de 12 maratoane,  in care maratonistii alearga pentru sanatate prin cele mai incarcate zone de istorie si de cultura ale Romaniei, care ne-au marcat existenta noastra ca neam, cultivand in randul tinerilor dragoste si respect pentru istorie, cultura si natura. ” Dracula Maraton” a reamintit concurentilor timp de cateva ore de personalitatea domnitorului Vlad Tepes, de legenda si de mitul Dracula. Parcul Alexandru Ioan Cuza la ora startului a fost arhiplin, bucurestenii aplaudandu-i pe competitori la fiecare tura de parc,  ca la premiile OSCAR! Maratonistii au parcurs 42,25 km, alergand  13 ture de parc, a cate 3, 25 km, semimaratonistii  au alergat 22, 25 km insumand 7 ture de parc, a cate 3,18 km, iar concurentii  din proba de 15 km au alergat  15,9 km parcurgand 5 ture de parc.

La start s-a aliniat si Stanislav Georgiev, din Bulgaria, care a alergat in proba de semimaraton. Acesta impreuna cu Tania Georgieva si cu Ilie Rosu au initiat “Maratonul Prieteniei” de la Plevna, in care iubitorii de alergare din Romania pot aduce  omagiul lor romanilor care s-au jertfit pentru independenta in anul 1877. (http://plevenmarathon.com/)

Ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si Istoria ei” ramane o lectie de viata in care tineri si varstnici aduc omagiul lor inaintasilor nostri, maratoanele desfasurandu-se  in primul rand din contributia maratonistilor. De asemenea cei care alearga in acest ciclu, alearga cu inima si cu sufletul, pentru ca la aceste maratoane nu sunt premii.

Organizator: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Primaria Sectorului 3.
Parteneri: Isostar Romania, Fabrica de steaguri, Ambulanta Scorseze, Crucea Rosie Sector 3, 7 Izvoare, Revista Alerg, Ro Club Maraton, Infopensiuni
Echipa de organizare: Ilie Rosu, Vasile Dogaru, Cristi Micu, Dana Ladaru.
Ca de fiecare data la maratoanele istorice concurentii au intonat  inainte de start  imnul Romaniei.
Startul a fost dat de catre doamna Mariana Bazavan, castigatoarea din anul 2013 a “Maratonului Delta Dunarii” de la Sulina.
Competitia s-a incheiat dincolo de ora 4 dimineata, atunci cand ultimul maratonist a trecut linia de sosire.
La maraton masculin a castigat  Florin Simion, urmat de Petrut Adrian si de Vasile Tilibasa, acesta din urma implinind la miezul noptii varsta de 46 de ani.
La maraton feminin a castigat Ana Baran, aceasta fiind singura concurenta inscrisa in proba de maraton.
La semimaraton Masculin a castigat Nicolae Buceanu, urmat de Zeveleanu Petre,  de Gabriel Negreanu si de Stanislav Georgiev din Bulgaria, ultimii doi sosind in acelasi timp.
La semimaraton feminin a castigat  Elena Tanase, urmata de Lilica Corlan si de Aurora Grigore.
La 15 km masculin  a castigat Victor Mocanu, urmat de Aurel Bejenaru si de Ion Zarnescu.
La 15 km feminin a castigat Ana Daraban, urmata de Georgiana Lipoveanu si de Roxana Tronaru.
Ilie Rosu a purtat in cursa pentru a 87-a oara drapelul Romaniei intr-un maraton si pentru a 48-a oara steagul Uniunii Europene.

1 raspuns

  1. simina a spune:

    Frumoasa prezentare, lipseste esenta. Sigur trebuie sa platesti pentru cateva cuvinte frumoase astazi?
    De regula intr-o familie toti copii trebuiesc tratati la fel. Poate pe viitor veti putea cantari cu inima deschisa intreaga echipa atunci cand descrieti bunele rezultate.
    Va doresc cat mai multe maratoane,sanatate si bune decizii cu sufletul deschis.
    Cu respect,
    Simina Arsene

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori