Maratona di Roma cu drapelele Romaniei si Italiei

Este data de 23.03.2014.

In ziua de 23.03.2014 s-a desfasurat Maratonul de la Roma. Am alergat la acest maraton pentru a doua oara cu drapelele Romaniei si Italiei. Primul maraton cu drapele  a fost in anul 2010 la Roma. La aceasta editie organizatorii maratonului au transmis un mesaj de lupta impotriva discriminarii. Delegatia Romaniei a transmis si ea la editia din 2010 un  mesaj impotriva discriminarii romanilor din Italia. De atunci au trecut 4 ani si 77 de maratoane, reusind sa flutur drapelul Romaniei in 22 de tari, insumand mai mult de 3300 de km.  In semn de prietenie am dus drapelul Italiei alaturi de cel al Romaniei, pentru a sasea oara intr-un maraton  (de 2 ori la Roma si de 4 ori la Torino), avand inscriptionat pe tricou mesajul “Romania-Italia Impreuna-Insieme” si “Prietenie”.
Peste 150 de romani am luat startul in cursa de la Roma. Am fost incurajati de Ambasadorul Romaniei in Republica Italiana, doamna Dana-Manuela CONSTANTINESCU, care s-a intalnit cu noi  la Roma.
Elena Postelnicu, de la Radio Romania Actualitati a transmis un reportaj in tara de la acest maraton.
Dacii de pe Columna lui Traian ne-au intampinat la sosirea din cursa, monumentul fiind ampalsat chiar langa Via Fori Imperiali, locul de sosire din maraton.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori