Maratonul Zapezii Rasnov 2013 la final

Clasament general

Podium Maratonul Zapezii Rasnov 2013

Szokolszky Istvan , din Oradea  si Didina Manole, din Bucuresti, au castigat Maratonul Zapezii Rasnov 2013

In ziua de 16.02.2013 s-a desfasurat in zona Rasnov a doua editie a Maratonului Zapezii Rasnov 2013. Organizatori:  Clubul Eco Alpin in parteneriat cu primaria Rasnov. Sponsori: ISOSTAR, Sergiana Grup, Fabrica de Steaguri, Prodlacta si BIG DD. Parteneri Media: Asociatia Romana pentru Propaganda Aeronautica, Europa FM, Revista Alerg, Infopensiuni. Initiatori; Ilie Rosu si Vasile Dogaru. Maratonul Zapezii Rasnov 2013 face parte din ciclul de maratoane istorice: “Din dragoste pentru Romania si pentru  istoria sa”.

Maratonul Zapezii Rasnov 2013,  “Memorial colonel Aurel Cristea”,  a fost dedicat Festivalului Olimpic al Tineretului European, maratonistii purtand in cursa, in semn de respect pentru aceasta competitie olimpica,  steagul olimpic si drapelul Romaniei, pe care le-au fluturat si in Bucuresti, cand au insotit flacara olimpica pe traseu.  S-au aliniat la start 123 de concurenti care s-au intrecut in probele de Maraton:-58 concurenti,  30 km:7 concurenti , semimaraton: 42 concurenti si 15km 17concurenti. Au fost prezenti si cativa concurenti din strainatate: din Bulgaria, Camerun si Algeria.

51 de copii au format 2 stafete care au alergat pe distanta de 42 km:

– stafeta de copii a orasului Rasnov, 42X1 km, formata din 42 de copii;

-stafeta internationala a copiilor de la Scoala Cambridge Bucuresti (Romania, Grecia, Austria, China, Peru si Egipt) , alcatuita din 9 fete si antrenorul lor.

Doamna Domnica Sorescu Voicu a intonat impreuna cu toti maratonistii  imnul Romaniei. Doi copii din Rasnov au dat drumul la doi porumbei, care s-au inaltat spre cer. Apoi  domnul Adrian Vestea, primarul Orasului Rasnov, a dat startul in Maratonul Zapezii Rasnov 2013, din fata Bazei olimpice pentru sporturi de iarna, de pe Valea Carbunarii.

Maratonul Zapezii Rasnov 2013, Editia a II-a

Dupa ce au urcat prin Cetatea Rasnov si  au traversat orasul,  concurentii s-au indreptat spre Masivul Bucegi.  Intre kilometrii 15 si 27, maratonistii au dat piept cu “Antarctica Romaniei”, luptandu-se din greu cu  zapada,  din abundenta pe drumurile forestiere ale Masivului  Bucegi. Sosirea a fost la Centrul de Pregatire Montana Himalaya. Concurentii au primit la final Medalia Maratonul Zapezii Rasnov 2013  si diploma “Puternic si Rezistent”. Castigatorii probelor au primit cupe, iar ocupantii primelor 3 locuri din fiecare proba au primit premii, constand in produse ISOSTAR. La premiere au fost prezenti domnul general Iosif Rus, Presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda Aeronautica si primarul Rasnovului, domnul  Adrian Vestea. La final maratonistii s-au prins cu totii intr-o hora a campionilor.

Domnul Vasile Dogaru, presedintele Clubului Eco Alpin, organizatorul competitiei,  a fost sarbatorit, el implinind in ziua maratonului varsta de 53 de ani.

Obiectivul organizatorilor: “Peste 50 de maratonisti la Maratonul Zapezii a fost atins, Maratonul Zapezii Rasnov 2013, devenind cel de-al treilea maraton clasic al Romaniei, luand in calcul numarul de maratonisti aliniati la start.

Iar la final un indemn din partea clubului Eco Alpin pentru toti maratonistii: Romania Puternica si Rezistenta la cel mai mare maraton al tarii: ” 1000 de maratonsti romani la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2013″!

 


Media

 Imnul Romaniei si Start

Maratonul Zapezii Rasnov 2013 – Antarctica Romaniei:

 

Hora Romaneasca a Campionilor dupa 42 de km de alergare pe zapada

Gazeta Sporturilor – Patimile picioarelor…

Antena 1 –Video

Ilie Rosu: Maratonistii zapezii au insotit torta olimica prin Bucuresti

Mediafax-Drumul flacarii olimpice

Agerpres-Maratonul Zapezii de  la Rasnov

Hotnews – Maratonul  zapezii la Rasnov

Nutritionist.info.ro – Serban Damian – Maratonul Zapezii 2013

Alerg – Adrian Ber

Dinu Turcanu –blog

Liviu Ene – Blog

Serban Damian – Festivitate de premiere

 

 

 

11 Raspunsuri

  1. Ina spune:

    Ceilalti participanti nu au loc in clasament?

  2. Vio spune:

    Clasamentul se rezuma doar la podium??? Ceilalti concurenti?

  3. Sorin spune:

    Rezultatele pentru ceilalti participanti cand si unde se afiseaza?

  4. Costica spune:

    Clasamentul este deja publicat pe site-ul maratonului: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoGtnn4Ho7Y0dEMwUzJJRkhVRlc5NjBrZHYzc2lJRXc&usp=sharing#gid=0

  5. Ilie Rosu spune:

    Clasamentul a fost afisat.Faceti click pe Clasament!

  6. Costin spune:

    La final au fost facute poze de catre cei cativa fotografi. Unde putem sa le vedem?

  7. Stan Turcu spune:

    Felicitari Ilie!A fost un eveniment reusit, marca “ilie rosu”. Sa fii sanatos si sa reusesti in continuare…

  8. Dinu spune:

    Am scris si eu cateva randuri despre Maratonul Zapezii http://eusimuntele.blogspot.ro/2013/02/maratonul-zapezii-2013-puternic-si.html

  9. Adrian Angelescu spune:

    As vrea si eu link-uri cu poze de la rasnov, poate ma descopar intre concurenti ! Stie cineva ? ma puteti ajuta cu asta ?

  10. Maratonul Zapezii – Rasnov 16 februarie 2013 | Alpin Club Brasov spune:

    […] http://www.ilierosu.ro/2013/02/18/maratonul-zapezii-rasnov-2013-la-final […]

  11. Codrin spune:

    Va salut! Multumesc pentru reusita editiei cu numarul 2. La cat mai multe!
    Trairi personale in cateva randuri aici:
    http://alpinclubbrasov.ro/maratonul-zapezii-rasnov-16-februarie-2013/

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori