Maratonul Zapezii – Rasnov 2012

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare a evenimentului
Maratonul Zapezii – Rasnov 2012

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia  Maratonul Zapezii –  Rasnov 2012  “Memorialul colonel Aurel Cristea” este organizata de catre Asociatia Club Sportiv ECO ALPIN,  prin Centrul de Pregatire Montana HIMALAYA,   in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov. SponsoriISOSTAR si www.fabricadesteaguri.eu si www.bigdd.ro. Parteneri media: Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), Ro Club Maraton, Revista Alerg si www. infopensiuni.ro. Maratonul are drept scop promovarea alergarii în aer liber si a unui stil de viata sanatos, precum si promovarea in randul concurentilor  si  sustinatorilor acestora, a frumusetilor si istoriei zonelor turistice Rasnov si Poiana Brasov.
Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.cabanahimalaya.ro si www.ilierosu.ro  si la locul de desfasurare a Competitiei.
Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei în vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia înscrierii, precum si în ziua concursului, la momentul validarii înscrierii.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

Competitia va avea loc în ziua de sambata 18 februarie 2012 începând cu ora 08:00, pe un traseu între cabana Himalaya, situata pe Valea Glejariei, Rasnov si Cetatea Rasnov, cabana Himalaya, parcurs de doua ori.

Puncte de pe traseu:

Cabana Himalaya, drumul forestier pana la intersectia cu drumul national ce leaga localitatile Rasnov si Predeal (km 6.2), orasul |Rasnov-strada Ioan Luca Caragiale, Valea Carbunarii – Trambulina Olimpica (km 8),  strada I.L Caragiale, pana la intersectia cu Drumul National care urca spre Poiana Brasov (km11), Cetatea Rasnov (12,5). Se parcurge apoi traseul inapoi, pana la Cabana Himalaya, fara a mai intra pe drumul catre Trambulina Olimpica (22,4), cetatea Rasnov (32,3), cabana Himalaya (42,2).
Concurentii pot admira pe traseu frumusetile muntilor Bucegi, Piatra Craiului, iar de deasupra, din cetate, Orasul Rasnov.

Startul si sosirea vor fi din/in  fata monumentului Radiolocatoristilor, de la intrarea in cabana Himalaya. Înscrierea/validarea înscrierii la competitie si festivitatea de premiere vor avea loc la cabana Himalaya.
Pe durata desfasurarii Competitiei, între orele 08.00-14.00, accesul pe strazile si Drumurile Nationale pe unde se va  desfasura maratonul nu va fi restrictionat. In principalele intersectii circulatia va fi dirijata de catre agentii de circulatie din cadrul Politiei orasului Rasnov.    Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea competitiei

Aceasta competitie se adreseaza persoanelor pasionate de alergare, carora starea de sanatate si conditia fizica le permite o alergare pe distanta de 42 km, in conditii de temperaturi scazute si cu posibile portiuni de traseu acoperite cu zapada.
Competitia va cuprinde 1 singura proba distincta si anume: Maraton clasic, 42,195 km cu urmatoarele categorii:
a1) masculin
a2) feminin

3.3.Traseul de concurs

Startul se va da de la cabana Himalaya, din fata monumentului Radiolocatoristilor. Traseul cuprinde drumul forestier de pe Valea Glejariei, strazi ale orasului Rasnov, urcare in Cetatea Rasnov si intoarcere pana la  Cabana Himalaya. Traseul se parcurge de 2 ori.

Harta aproximativa a traseului: Aici

Informatii despre altitudinea traseului, primii 23 km, gasiti AICI.

3.4. Înscriere

Concurentii pot confirma participarea la adresa de e-mail ilierosu@gmail.com. Lista cu participantii la competitie va fi afisata si actualizata pe site-ul www.ilierosu.ro. Pana pe data de 11.02.2011 fiecare participant va plati taxa de participare in valoare de 100 lei in contul Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin ,CIF: 14638190, Cont: RO42 BTRL 0430 1205 G926 21XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Alba Iulia Bucuresti.
Participanti trebuie sa aibe cel putin 18 ani impliniti cel tarziu pe 18 februarie  2012.

Numarul maxim de concurenti acceptati la inscriere: 60.

3.5. Taxa de înscriere

Înscrierea este de 100 Lei de persoana.

3.6. Declaratia pe propria raspundere
La ridicarea kiturilor de concurs, toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.
Ora 07.45, in ziua concursului, este ora limita de înscriere si de completare a declaratiei pe propria raspundere, la fata locului.

3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs
Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (fes, manusi, geaca de fas,  încaltaminte adecvata).
Ridicarea kiturilor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate in original in zona de start/sosire de la cabana Himalaya in zilele de:
– 17 februarie, intre orele 18.00-20.00
– 18 februarie, intre orele 7.00-7.45
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor înmâna concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare în zona pieptului/abdomenului a fiecarui concurent, astfel încât sa fie vizibile.
Pasta Party. Va avea loc in seara zilei de 17.02.2012, orele 20.00, la cabana Himalaya.
Dupa terminarea concursului fiecare concurent este invitat la o tuica fiarta sau un vin fiert,  o ciorba taraneasca si o friptura.
Seara, dupa maraton, vor avea loc:  Focul de tabara al maratonistilor si .. berbecul la protap.

3.8. Start si limite de timp
Startul competitiei va fi la ora 08:00.
Limita de timp pentru proba de maraton: 6 1/2  ore.

3.9. Stabilirea rezultatelor
Clasamentul se face în ordinea sosirii fiecarui participant, atat la Masculin, cat si la Feminin.
La trecerea liniei de sosire se va cronometra manual timpul în care fiecare participant va reusi sa parcurga întregul traseu.
Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie:
1)    Maraton – barbati si femei

3.10. Arbitrii de traseu

Pe traseul de concurs vor fi comisari de cursa (arbitrii de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului de catre concurenti si vor înregistra fiecare trecere. Concurentii care nu vor trece pe la punctele de control vor fi descalificati.
Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii
Fiecare participant care incheie cursa, va primi o medalie si o diploma de participare. Concurentii clasati pe primele 3 locuri la masculin si feminin vor primi diplome si premii.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia Club ECO ALPIN care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitrii si voluntarii necesari bunei desfasurari a competitiei.
Pe timpul desfasurarii cursei vor exista puncte de revitalizare unde concurentii se pot alimenta cu apa plata si bautura izotonica. Acestea sunt dispuse la km 3, 6, 9, 12, 14, 16, 19, 21, 23, 26, 28, 30, 33, 36, 39, 42.
Pe durata desfasurarii concursului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând unde este cazul,  culoarul trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Se alearga pe partea stanga a drumului. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte în punctele de cronometrare. pentru a anunta organizatorii despre abandon si a fi transportati la locul de Start.
Competitia va beneficia de prezenta unei ambulante care se va afla în localitatea Rasnov .

5.2. Conditii administrative (generale)

În conformitate cu legislatia în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Clasamentul  va fi publicat dupa data de 20 februarie 2012 pe site-ul  www.ilierosu.ro.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Ca atare, organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ câstigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei în vigoare.
Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie în zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi cosurile de gunoi amplasate la punctele de hidratare. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora în containerele aflate în orasul Rasnov.
Organizatorii îsi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pâna la data începerii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Persoane de contact:

Ilie Rosu, tel: 0762 66 99 69;  e-mail: ilierosu@gmail.com
Vasile Dogaru tel 0762 201 999, 0737 124 149, cabanahimalaya@yahoo.com

5.3 Posibilitati de cazare Cabana Himalaya-50 locuri dispuse in  camere cu mai multe paturi  (5, 6,7,8 locuri/camera), fiecare camera cu baie proprie. Tarif cazare: 25 lei/persoana.
Alte posibiliatati de cazare – pensiunile din zona.

Lista concurentilor inscrisi:

1. Ilie Victor -Primul maraton: octombrie 1992, Bucuresti.

Numar de maratoane alergate in 2011: 17
Numar total de maratoane: 126.
Varsta: 59
Profesia: operator
Obiective: maraton Antarctica, 200 maratoane, 100 maratoane in 100 de capitale

2. Danut Cernat– Primul maraton: octombrie 1989, Bucuresti.
Numar de maratoane alergate in 2011: 15
Numar total de maratoane: 70.
Varsta: 41
Profesia: agent de politie
Obiectiv: 100 maratoane si alergarea a cel putin unui maraton in fiecare tara din Europa

3. Liviu Bica: Primul maraton: mai 2008, Viena.
Numar de maratoane alergate in 2011: 11
Numar total de maratoane: 28.
Varsta: 40
Profesia: inginer
Obiectiv: 100 maratoane

4. Florin Simion Primul maraton: octombrie 2009, Piatra Craiului

Numar de maratoane alergate in 2011:14
Numar total de maratoane:17
Varsta: 31
Profesia: profesor
Obiectiv: alergarea unui maraton sub 3 ore, sa castige un maraton

5.George Cojocaru

6.Viorel Stan
Primul maraton:  august 2011, “Pe aici nu se trece”
Numar de maratoane alergate in 2011:      3
Numar total de maratoane alergate: .          3
Varsta:  36
Profesia: instalator gaze
Obiectiv: sa alerge pana la adanci batranete

7. Ioan-Marius Dragus
Primul maraton: decembrie 2011, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Bucuresti
Numar de maratoane alergate in 2011: 1
Numar total de maratoane alergate: 1
Varsta: 26
Profesia: actor
Obiective: maraton la Polul Nord, maratoane pe toate continentele, sa alerge intr-un  echipament tricolor si sa poarte in curse drapelul Romaniei

8. Vasile Iordache Primul maraton : mai 2011 Eco Marathon Moeciu de Sus

Maratoane alergate in 2011 = 4
Numar total de maratoane alergate: 5
Varsta: 35
Profesia: maseur
Ofera dupa cursa pentru primele 3 locuri, 1/2 ora masaj -daca va mai fi in stare

9. Ene Liviu Tudor

Primul maraton: 0
Numar de maratoane alergate in 2011:0
Numar total de maratoane:0
Varsta: 18
Profesia: elev
Obiectiv: Sa sparga gheata si sa alerge maratonul zapezii

10.Mihai Pantis Primul maraton: octombrie 2003, Bucuresti.
Numar de maratoane alergate in 2011:  4
Numar total de maratoane: 11
Varsta: 28
Profesia: programarator
Obiective: maraton sub 4 ore,  25 maratoane

11. Ilie Bogdan

Primul maraton:iunie, 2011, Sibiu
Numar de maratoane alergate in 2011: 3
Numar total de maratoane alergate: . 3
Varsta: 35
Profesia economist
Obiective : Sa termine un triatlon de tip Ironman

12.  Adina Savu
Primul maraton:  1 decembrie 2011, Bucuresti
Numar de maratoane alergate in 2011:   1
Numar total de maratoane alergate: . 1
Varsta:  31
Profesia reprezentant vanzari
Obiectiv:  Club 25 de maratoane

13. Gabriel  Manea

Primul maraton: mai  2011, Ecomarathon Moeciu de Sus
Numar de maratoane alergate in 2011: 4
Numar total de maratoane alergate: 4
Varsta: 30
Profesia: Programator/Web-developer
Obiectiv:  Sa alerge cu placere din ce in ce mai mult.

14. Catalin Mihailescu
Primul maraton: octombrie 2010, Bucuresti.
Numar de maratoane alergate in 2011: 8
Numar total de maratoane: 10
Varsta: 29
Profesia: programator
Obiectiv: 100 maratoane, in toata lumea.

15. Blajiu Gheorghe
Primul maraton: octombrie 2009, Piatra Craiului
Maratoane alergate in 2011: 6 maratoane si 2 ultramaratoane
Maratone alergate: 16
Varsta: 44 ani
Profesie: executor judecatoresc
Obiective: sa alerge din ce in ce mai bine

16.  Eugen Gliga

Primul maraton: Hercules Maraton 2011
Numar total de maratoane alergate in 2011:5
Numar total de maratoane alergate:5
Varsta: 53
Profesia: Informatician
Obiectiv: Sa alerge vesnic

Primul maraton: Marathon Piatra Craiului, oct 2008.

Numar de maratoane alergate in 2011: 9.
Numar total de maratoane: 14.
Profesia: economist
Varsta: 31
Obiective: cate un maraton pe an intr-o alta tara; 100 de maratoane.

18.Ovidiu Balan

19. Mariana Alexandru

20.Ilie Rosu– Primul maraton: octombrie 2008, Budapesta.
Numar de maratoane alergate in 2011: 18
Numar total de maratoane: 40.
Varsta:51
Profesia: Ofiter in rezerva
Obiective: 100 maratoane, maraton in Antarctica, 50 maratoane cu drapelul
Romaniei, sa duca drapelul Romaniei in cursele de maraton  internationale, alaturi de drapelele tarilor gazda (in prezent 11 tari si 3 organizatii internationale, 1 asociatie nationala), un maraton cu drapele sub 3:40.
Foto1 19.12.2009      Foto2 26.12.2008

Foto3– 05.06.2009 Cabana Himalaya, Cetatea Rasnov, Varful Postavarul

Foto4-25.10.2008        Foto 5 -11.07.2009      Foto 6 -29.08.2009

17 Raspunsuri

  1. Liviu spune:

    de la cabana Himalaya / valea Glajariei spre Rasnov se merge cumva pe DJ 101?

  2. Liviu spune:

    intre timp am vazut si link-ul de la pct. 3.3 dar tot nu imi este clar de unde se pleaca: dinspre pensiunea Poiana Velicanului sau se trece pe drumul de langa Centrul de vacanta Rosenau? Trebuie sa recunosc ca si indicatiile de localizare de pe pagina de net cabanei Himalaya mi-au fost la fel de ‘lamuritoare’ …

  3. Ilie Rosu spune:

    Da, se merge pe DJ 101.
    Harta se poate mari.

  4. Florin Simion spune:

    Nu ar fi rau sa ne organizam transportul spre Rasnov. Eu mai am 3 locuri libere. In seara dinainte cobcursului ajung la Rasnov (pentru Pasta Party + inscriere, dar nu numai), dar pentru cazare revin la Predeal).

  5. Invitatie la MARATONUL ZAPEZII – Rasnov – 18 Februarie 2012 | FLORIN SIMION spune:

    […] si lista cu particupanti sunt disponibile pe site-ul http://www.ilierosu.ro. Inscrierile se fac prin de-mail, la adresa: ilierosu@gmail.com, iar detalii despre plata sunt […]

  6. Mihai spune:

    Eu cel mai probabil voi ajunge la Brasov vineri, cu trenul de 16:32, din Cluj. Daca mai e cineva care ajunge tot pe-atunci, ar fi o idee buna sa ne intalnim. Altfel cred ca va trebui sa iau un taxi (sper ca este accesibil si drumul Glejeriei).

  7. Liviu Bica spune:

    … am tacut cat am tacut, dar nu se mai poate: m-am bucurat de frumoasa varsta de 40 de ani cu mult timp in urma, insa a trecut ceva vreme de atunci, nici nu prea mai seman cu ‘tinerelul’ de pe-atunci. Asa ca autorul celor scrise va trebui sa faca de urgenta corectiile necesare. In ceea ce priveste asa zisul obiectiv de 100 de maratoane… Hm, eu chiar nu ma gandisem pana acolo 😉 Nici nu stiu daca sa ma supar sau nu! :))

  8. Adina Savu spune:

    Vin si eu, fac pasi timizi pentru a ajunge in “Club 25 de maratoane” :))

    Abia astept, sunt sigura ca va fi inca un eveniment unic, marca Ilie Rosu!
    Adina

  9. anka spune:

    Are cineva un loc in masina, sa ma ia si pe mine din Bucuresti (si retur, desigur)?
    anca.berger@gmail.com

  10. Adina Savu spune:

    Buna Anka,

    Te iau eu, adina_savu2007@yahooo.com

  11. anka spune:

    foarte multumesc, Adina, te voi contacta diseara, eventual transmite-mi nr. tau de telefon pe adresa mea de e-mail mentionata.

  12. Mihai spune:

    Salut! Mai ramane cineva dupa cursa?

    Eu o sa-mi prelungesc sejurul pana marti, sa prind si 2 zile de schi in Poiana Brasov.
    Ma gandeam sa ma cazez duminica si luni acolo, daca mai sunt locuri pe langa partii.

  13. Maratonul Zapezii – Rasnov 2012 – ARPIA spune:

    […]  Maratonul Zapezii – Rasnov 2012, sambata 18 februarie […]

  14. IORDACHE VASILE spune:

    Nu mai sta?i pe gânduri, veni?i la Maratonul zapezii Rasnov 2012 ?i ve?i avea parte de o cursa magica !

  15. IORDACHE VASILE spune:

    Nu mai stati pe ganduri veniti, la Maratonul zapezii Rasnov 2012 si veti avea parte de o cursa magica!

  16. Florin Simion spune:

    S-au eliberat 2 locuri in masina (a mea sau a lui Gabi – inca nu ne-am decis). Posibil sa vina si Catalin Mihailescu cu noi. La intoarcere s-a putea sa intervina modificari.

  17. Nelutu si Serena spune:

    Bravo Iliuta, steagurile sus si tine-o tot asa!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori