O zi obisnuita de antrenament

Dimineata la ora 4.50 sunt in fata parcului. E intuneric bezna si nu am curaj sa intru. Norocul meu este ca strazile din jurul lui sunt iluminate si se poate alerga. Sunt nevoit sa fac 2 ture in jurul parcului, prin fata magazinului Titan. La 5.30 se face deja lumina si pot  intra in parc. Imi pot continua antrenamentul fie printr-o tura in jurul lacului, facuta intr-un ritm mai sustinut, fie prin a urca de mai multe ori treptele ce asigura accesul spre lac. Acestea imi vor prinde bine deoarece stiu ca voi urca mult la Atena. Deocamdata, atat pot face dimineata.

De multe ori se intampla ca dimineata sa intru primul in parc, iar seara sa plec printre ultimii. Am un program de pregatitre pe care il urmez si incerc sa-l respect. In timpul zilei merg la serviciu si, in consecinta, pot alerga numai dimineata si seara. Seara alerg intre 10 si 15 km, totul depinzand de starea mea fizica si psihica. Caut mereu sa existe acea placere de a alerga,  amintindu-mi de  ceva frumos, sau gandindu-ma la cineva drag. In acest fel timpul se scurge altfel, iar distantele imi par mai scurte.

Natura e darnica cu mine. Odata pus in miscare, in numai o ora, ma bucur de spectacolul trecerii de la noapte la zi, vad cum  dispar  si  apar rand pe rand in jurul lacului, linistea si intunericul noptii, luna de pe cer,  dimineata,  cantecul pasarilor, rasaritul soarelui, zgomotul si forfota oamenilor.
Seara totul o ia in sens invers. Aleile din parcuri se golesc in cateva minute, linistea noptii se asterne din nou, iar in jurul lacului raman doar cei care mai au cate ceva de spus: alergatorii si indragostitii.

3 Raspunsuri

  1. oana spune:

    bravo mai unchiule.felicitari!!:*:*:*abia astept sa-mi spui cum a fost in atena:*:*:* succes 😀

  2. Georgiana spune:

    Deja…totul transmite o nota de optimism,viata prinde culoare..
    Dimineata e simbolul VICTORIEI luminii asupra intunericului.Asa si dumneavoastra,dimineata va invingeti teama provocata de bezna;stalpii de lumina din jurul parcului sunt ca niste “strajeri”,va vin in ajutor.

  3. Georgiana spune:

    Deja…totul transmite o nota de optimism,viata prinde culoare..
    Dimineata e simbolul VICTORIEI luminii asupra intunericului.Asa si dumneavoastra,dimineata va invingeti teama provocata de bezna;stalpii de lumina din jurul parcului sunt ca niste “strajeri”,va vin in ajutor.
    “VICTORIE” e cuvantul care va caracterizeaza!!
    Daca pana acum,natura era ostila,ea devine “darnica”cu dumneavoastra.Poate ca asa a fost mereu,dar abia acum observati acest lucru pentru ca incepeti sa prindeti curaj in propriile forte si pentru ca aveti alaturi persoane dragi care va sustin…
    Momentele grele nici nu mai au loc in minte si in suflet…Bucuria este intensificata doar de “ceva frumos” sau de “cineva drag”…
    Aceasta postare scoate in evidenta si romantismul dumneavoastra..ce statea ascuns..inauntru…Abia dupa multi km parcursi prin parc ati vazut lacul-generatorul unui adanc sentiment de liniste…Dupa multi “km” v-ati dat seama ca natura are viata…ati inceput sa auzit “cantecul pasarilor”,”forfota oamenilor”..Abia acum..simtiti cu adevarat REALITATEA..Erati inchis undeva…in TRECUT…dar ati gasit cheia spre PREZENTUL frumos,dinamic,ce va poate oferi clipe de neuitat…
    Chiar daca SEARA va ducea inainte cu gandul la intuneric,haos,inconstient..acum..seara emana..liniste..calm..
    In final,spuneti bine:alergatorii “au ceva de spus”…Dvs spuneti ca trebuie sa avem INCREDERE,SPERANTA ca orice ideal se poate implini!
    Maniera romantica in care ati postat si faptul ca seara ,in parc,mai raman si “indragostitii” ma duce cu gandul ca o persoana speciala,sensibila a aparut sa va sustina(Iertati-mi indrazneala..)EA e sprijinul moral de care avea nevoie realizarea idealului…
    Ma bucur pentru dumneavoastra..si…mult succes in continuare!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori