Ilie Rosu candidat de AUR in judetul Vrancea la Senatul Romaniei

Am hotarat in ziua de 25 octombrie 2020, Ziua Armatei Romane, la 76 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pamant romanesc in cel de-al Doilea Razboi Mondial, sa dau proiectului “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, o noua dimensiune. 10.000 de km de alergare cu drapelul Romaniei prin munti, prin vai, prin cele mai frumoase si cele mai incarcate locuri de istorie din Romania, mi-au dat forta si energia ca sa continuu. Pentru cei care nu ma cunosc, m-am nascut in Municipiul Adjud, judetul Vrancea, sunt colonel in rezerva si mi-am desfasurat activitatea in Ministerul Apararii Nationale.
Un grup de tineri, membri ai Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR),  mi-a propus sa candidez in judetul Vrancea pe listele parlamentare ale Partidului AUR, pentru Senatul Romaniei. M-am simtit onorat si am acceptat propunerea. De ani si ani de zile bat la pas locurile incarcate de istorie din judet, omagiind eroii care s-au jertfit in Primul Razboi Mondial la Marasesti, Panciu, Marasti si Soveja. L-am omagiat pe Alexandru Ioan Cuza la Focsani, in fata Monumentului Unirii, conducand copiii vranceni pe granita existenta in anul 1859 intre Muntenia si Moldova, de-a lungul raului Milcov, intre Focsani si Odobesti. I-am condus pe copiii din zona Adjudului pe urmele eroilor de pe Valea Siretului care s-au jertfit in Razboiul de Independenta, Primul Razboi Mondial si Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Oficialitatile din judetul Vrancea au sustinut de fiecare data actiunile noastre.
In semn de apreciere Primaria si Consiliul Local al Municipiului Adjud mi-au acordat cu ocazia implinirii a 585 ani de atestare documentara, Cheia Municipiului Adjud. Cu ocazia implinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Primaria Municipilui Focsani si Institutia Prefectului Vrancea ne-au intampinat si felicitat la sosirea din Maratonul Unirii, in fata Monumentului Unirii. Destinul a facut ca in ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Romane, sa intru intr-o lupta electorala impotriva oamenilor care m-au apreciat si care fac parte din alte partide politice. Am ramas acelasi om, integru, luptator, un simbol national si vrancean, care vrea sa isi dedice viata Vrancei. Imi amintesc cu emotie cum in anul 2017, pe 6 august, la 100 de ani de la Batalia de la Marasesti am alergat impreuna cu colegii mei maratonisti, in cadrul Maratonului Pe aici nu se trece, 100 de km, pe distanta Soveja, Marasti, Panciu, Doaga, Marasesti. Am simtit atunci in miez de noapte, in urma noastra, pasii eroilor Armatei Romane cazuti la datorie. Mii si mii de pasi. Daca acesti eroi ar putea vota astazi pentru a-i reprezenta in Senatul Romaniei, voturile lor ar fi suficiente. Dar acest lucru din pacate nu este posibil, votul lor fiind astazi in mainile dumneavoastra, a nepotilor si stranepotilor lor. Ramane sa apreciati la alegerile din 6 decembrie daca merit onoarea de a va reprezenta in Parlamentul Romaniei, unde ma voi lupta pentru judetul Vrancea, asa cum stiu eu mai bine. Sunt convins ca voi primi voturile simpatizantilor AUR. Mai sunt convins ca persoanele care nu s-au decis sa mearga la vot, se vor hotara sa iasa si imi vor acorda increderea lor cand vor citi aceste randuri. Si mai sunt convins ca simpatizantii partidelor politice traditionale imi vor acorda si ele votul pentru ca eu stiu si vreau sa unesc.
In semn de respect pentru judetul in care m-am nascut si am copilarit, am realizat in casa parinteasca la Adjudu-Vechi o expozitie care prezinta intreaga mea poveste de maratonist care a purtat drapelul Romaniei in 244 maratoane, in 10 ani. Alte 70 de steaguri de tari si de organizatii interne si internationale, fac parte dintr-o poveste presarata cu multe bucurii, dar si cu multe lacrimi.

Iata-ma pregatit  pentru a lua startul intr-un nou Maraton! De data aceasta in echipa de AUR a Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR):

Senat:

 1. Rosu Ilie;
 2. Damian Nicolae;
 3. Spulber Maricel;
 4. Tiganus Nela;

Camera Deputatilor:

 1. Badiu Georgel;
 2. Rusu Cosmin-George;
 3. Militaru Viorel;
 4. Pislaru Florica-Florentina;
 5. Galateanu Dorin-Marian;
 6. Petrea Daniela;
 7. Anghelachi George;

     Album Facebook Ilie Rosu candidat la Senatul Romaniei

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori